Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Eίναι τελεσίγραφο πολέμου; Eπιδόθηκε η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ σε Ρωσία. Aπορρίπτουν το αίτημα Ρωσίας για μη επέκταση ΝΑΤΟ ανατολικά. O ΓΓ ΝΑΤΟ θα μιλήσει απόψε!

 

Eίναι τελεσίγραφο πολέμου; Eπιδόθηκε η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ σε Ρωσία. Aπορρίπτουν το αίτημα Ρωσίας για μη επέκταση ΝΑΤΟ ανατολικά. O ΓΓ ΝΑΤΟ θα μιλήσει απόψε!

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν μόλις εισήλθε στο ρωσικό ΥΠΕΞ με τις γραπτές απαντήσεις στις απαιτήσεις της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας…Eπιδόθηκε η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ σε Ρωσία.

Oι ΗΠΑ απάντησαν στη Ρωσία για την Ουκρανία. Δημοσιογραφικές πηγές σ΄επίπεδο κορυφής από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι απαντήσεις δεν υπερβαίνουν αυτά που έχουν ήδη πει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και ότι οι απαιτήσεις της Ρωσίας σχετικά με την επέκταση και τη ”συρρίκνωση” του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτες. Οι ΗΠΑ απάντησαν στη Ρωσία, αναφέρει και το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από Ρώσους να μην δημοσιοποιήσουν την απάντηση, άδηλον τι θα πράξουν οι τελευταίοι αν και οι Αμερικάνοι οι ίδιοι κάνουν τις διαρροές.

O Lavrov έχει προειδοποιήσει αν δεν λάβουμε εποικοδομητική απάντηση από ΗΠΑ θα πάρουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα.

 επί ποδός πολέμου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν με τις χώρες του ΝΑΤΟ την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη. H Mεγάλη Βρετανία μελετά την πιθανότητα ν΄αναπτύξει συμπληρωματικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη αναφέρει η Telegraph.

Η Βουλγαρία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφός της. Είναι έτοιμη να δεχθεί τον γαλλικό στρατό, αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός BNR, επικαλούμενος ενημερωμένη διπλωματική πηγή. Επίσης δήλωσε πως δεν θα στείλει στρατεύματα της στην Ουκρανία.

Aντίθετα η Ρουμανία δια του Προέδρου της διαμηνύει ότι είναι έτοιμη ν΄αποδεχθεί ΝΑΤΟ-ικές ορδές αν χρειαστεί. Οι Τσέχοι θα δωρίσουν 4.000 βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας.

όπου φύγει φύγει….

Νέος συναγερμός. Οι ΗΠΑ εξορκίζουν τους πολίτες της να φύγουν τώρα άμεσα από Ουκρανία με εμπορικές ή ιδιωτικές πτήσεις ακόμη..

Αρχίζει;

Ο ΓΓ ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα…Πιθανόν αναφορικά με τις απαντήσεις και όχι μόνο.

Ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ : Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιτεθεί στο Ντονμπάς… Ο Denis Pushilin σημείωσε από αυτή την άποψη τι είδους όπλα χρειάζονται οι υπερασπιστές του Donbass.

Την απόφαση για την προμήθεια όπλων στο DPR και LPR μπορεί να λάβει ο Πρόεδρος Πούτιν μετά τις αναφορές του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου

Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Kartapolov

η Αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Wendy R. Sherman: «Βεβαίως βλέπουμε όλες τις ενδείξεις ότι [ο Πούτιν] πρόκειται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη κάποια στιγμή [στην Ουκρανία], ίσως από τώρα έως τα μέσα Φεβρουαρίου».

Τι μεταδίδει το TASS

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν επέδωσε την Τετάρτη στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο τη γραπτή απάντηση της Ουάσιγκτον στο ρωσικό σχέδιο διμερούς συνθήκης για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής παρέδωσε τη γραπτή απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχέδιο διμερούς συνθήκης για τις εγγυήσεις ασφαλείας που είχε παρουσιάσει προηγουμένως η ρωσική πλευρά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Πρέσβη των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν επισκέφθηκε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν γραπτή απάντηση στη Ρωσία αναφέρθηκε προηγουμένως στο Twitter από τη δημοσιογράφο του Bloomberg, Τζένιφερ Τζέικομπς. «Η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ στη Ρωσία έχει ήδη παραδοθεί», είπε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας της Κρατικής Δούμα, είπε ότι η Ρωσία δεν θα δημοσιεύσει την απάντηση των ΗΠΑ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας εάν λάβει ανάλογο αίτημα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ουσία και το περιεχόμενο της αντίδρασης της Ουάσιγκτον θα μεταδοθεί στο κοινό.

και διπλωματική εμπλοκή: ζήτημα απέλασης του Ρώσου Πρέσβη από ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έθεσε το ζήτημα της αναχώρησής του από την Ουάσινγκτον εάν η Ρωσία δεν εκδώσει βίζα στους φρουρούς του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα.

Ανακεφαλαίωση

  1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν επίσημα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη γραπτή τους απάντηση στα αιτήματα και τις προτάσεις που υπέβαλε η Ρωσία τον Δεκέμβριο. Αρχικά, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να γράψουν οτιδήποτε αλλά στο τέλος η Μόσχα ανάγκασε τις ΗΠΑ να απαντήσουν γραπτώς. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει προηγουμένως να μην δημοσιευθεί η απάντησή τους.
  2. Τώρα το περιεχόμενο της γραπτής απάντησης έχει καίρια σημασία. Η Μόσχα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι εάν το περιεχόμενο της αμερικανικής γραπτής απάντησης δεν της ταιριάζει, τότε θα ενεργήσει με άλλα μέσα. Ο Λαβρόφ το επιβεβαίωσε σήμερα.
  3. Έτσι, η μπάλα είναι πλέον στο πλευρό της Ρωσίας και αν το περιεχόμενο της απάντησης των ΗΠΑ στα χαρτιά δεν της ταιριάζει, τότε η Μόσχα θα πρέπει να κάνει την κίνησή της. Διότι αν τίποτα δεν ακολουθήσει μια πιθανή άρνηση, τότε θα φαίνεται ότι το Κρεμλίνο μπλόφαρε από την αρχή και δεν υπήρχε τίποτα πίσω από τις απαιτήσεις του.
  4. Κατά συνέπεια, περιμένουμε να περάσει το σημείο διχασμού της τρέχουσας κρίσης και ορισμένα γεγονότα στρατιωτικοπολιτικού χαρακτήρα που θα προκύπτουν από την απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να λάβουν υπόψη τις κόκκινες γραμμές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις σφαίρες της επιρροής.
  5. Ανακοινώθηκαν επίσης έκτακτες συνεντεύξεις τύπου από τους Blinken και Stoltenberg, οι οποίες θα ασχοληθούν με τις ίδιες εγγυήσεις.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: