Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δύο σχόλια στήν νέα εκκλησιολογία τού Βαρθολομαίου.

χαλαρωσε είπε...

Συνεπής ἑρμηνεία τῆς νέας αὐτῆς ἐκκλησιολογίας, καθιστᾷ τόν Πατριάρχη καί ἅπαντες τούς Ἐπισκόπους «ἐλλιπεῖς» ὡς πρός τήν πραγματική Ἱερωσύνη τοῦ Χριστοῦ καί συνεπῶς τοποτηρητές, ἀλλ΄ ὄχι διαδόχους τῶν Θρόνων τους, καί ἐπόπτες, ἀλλ’ ὄχι τελειωτές τῶν θείων Μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας. Οἱ Ἐπίσκοποι δέν μετέχουν στό πλήρωμα τῆς Ἱερωσύνης τῆς Ἐκκλησίας, ἄν ἀληθεύει ὁ κ. Βαρθολομαῖος. Ἄν διεσπάσθη ἐν χρόνῳ ἡ Μία Ἐκκλησία, τό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, τότε ἡ ἐκκλησιαστική Ἱεραρχία, ἡ ὁποία εἶναι ἐν Πνεύματι κοινωνός τῆς ἐπουρανίου Ἱεραρχίας κατά τόν ἅγιο Μάξιμο[41], ἔχει «θρυμματισμένο» τόν φωτισμό τῆς Ἱερωσύνης, διότι «θεοπτικῶς ὁ ἱεράρχης πρῶτον ἐλλάμπεται, εἶτα μεταδίδωσι τοῖς ὑπ΄ αὐτόν, εἶτα τελειοῖ τούτοις, οἷς μεταδίδωσι τῆς ἐλλάμψεως»

Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται.. ολοι αυτοι εναντιώνονται στον ΖΗΖΙΟΥΛΑ διοτι δεν εχουν την δοξα του Ζηζιουλα. Μηπως με ιεραρχιες και αριθμησεις δεν εινα ντοπαρισμενος χρονια τωρα ο Ζηζιουλας; Το προβλημα ειναι ο θρονος; Ας πανε διπλα του να τον ακουμπανε λιγακι αν φοβουνται τοσο πολυ μηπως τον χασουν. Διοτι συμφωνα με τη εκκλησιολογια τους που ειναι και η εκκλησιολογια που πολεμανε, απο το θρονο πηγαζει η χαρις. Αρα επιβλεπουν γουρλοματηδον την αιθουσα του θρονου που με τοσο ....κοπιωδες γλυψιμο κατεκτησαν. Ετσι νομιζω οτι το προβλημα τους ειναι η αποσταση απο το θρονο. Οσο πιο κοντα ειναι τοσο πιο χαριτωμενες ειναι οι .....φιεστες.
Ο Γορτυνος ειχε υπογραψει και την αλλη ομολογια, αλλα οταν του ειπε ο Βαραθρο.... εχεις κιτρινησει λιγακι δεν παιρνεις καμμια αναρρωτικη να ισιαξει το κοκκαλακι σου... στεντορεια φωνη του ειπε... απελθετου απ εμου. Βραχος ομολογιακος.
 
Γεώργιος

Προσυπογράφω το σχόλιο του φίλου "χαλάρωσε". Ο Πειραιώς και η παρέα του μας πληροφορούν ότι δεν πιστεύουμε σε έναν παντοδύναμο και τέλειο Θεό. Τι λογής τέλειος Θεός είναι άραγε αυτός που χρειάζεται τον Επίσκοπο για να του ...τελειώσει τα Μυστήρια; Τα ίδια ακριβώς διδάσκει και ο Ζηζιούλας. Τα ίδια πιστεύει και ο Τρικαμηνάς. Ο τελευταίος μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να πιστεύει ότι η φαυλότητα του Επισκόπου είναι ικανή να μολύνει το Σώμα και το Αίμα του Θεού.

Κανένας από τους Πειραιώς, Ζήση, Τρικαμηνά και τις λοιπές δυνάμεις δεν μπορούν να ξεσκεπάσουν την κακοδοξία του Βαρθολομαίου και των υπολοίπων μαχαραγιάδων του Φαναρίου, διότι δυστυχώς μετέχουν και οι ίδιοι αυτής της ίδιας κακοδοξίας.

Προσοχή και προσευχή για να μην πλανηθούμε.

Στόν Αμέθυστο

8 σχόλια:

Θωμάς είπε...

Επιτέλους και κάποιες φωνές λογικής.

Ανώνυμος είπε...

Μπορουν οι χριστιανοι να συζητουν τα εκκλησιολογικα χωρις να μισει ο ενας τον αλλον επειδη καποιος δεν συμφωνει.Ειμαστε ολοι εντος εκκλησιας με τις ατελειες μας και τα προβληματα επιβιωσης.σημερα μου ειπαν πως θα απαγορεψουν τις απεργειες κατα το διαγγελμα ΜΕΡΚΕΛ.Και σκεφθηκα πως μας την ειχαν φυλαγμενη οι Γερμανοι,διοτι εαν δεν ειμασταν εμεις ,δεν θα ειχαν χασει αυτοι αποτον πολεμο με τους Ρωσους.
Ενα το κρατουμενο...και τι μας περιμενει....
Βαστατε γερα Ελληνες!
Οσον αφορα τα σχολια του πρωτου.
Διακοπη μνημοσυνου ,θα πει ''σε βγαζω εκτος εκκλησιας''....θυμηθηκα που ειχαν διακοψει το μνημοσυνο και επι Δημητριου,πατριαρχικη εξαρχια επιεζε ασυστολα τους ηγουμενους του αγιου Ορους να επισπευσουν την μνημονευση,μα τοτε δεν ηταν τα πραγματα σε τετοιο βαθμο και καποιες μονες υποχωρησαν.Κοιτα ομως που ολα εδουλευαν για λογαριασμο της πανθρησκειας ..
Βλεπετε τον Φραγκισκο;ο ταπεινος αρχιεραρχης που αλλαξε το προφηλ του,διπλα στονΒαρθολομαιο φανταζει πως ζητα συγνωμη ο ανθρωπος και εμετανοησε ο Ιησουιτης,μη ενδειαφερωμενος δια τα πλουτη του βατικανου,αλλα ομως ειναι λατρης του μαρκετινγκ.Τον παρακολουθω και αυτον και τον προκατοχο του χρονια,με τα κειμενα τους τα ''ασκανδαλιστα'',μονον οι χριστιανοι σκανδαλιζουν βλεπετε,και δεν ακουσαμε απο το στομα τους λογο ορθοδοξιας οχι τωρα αλλα χρονια...ο Ισλαμισμος ,προ των πυλων που διδασκει την υποταγη στον Αλλαχ και βαζουν το φως υπο το ποδιον και ουχι το μοδιον δια να σκοτισθει ο λαος. Και ζητουν επιποθως την ενωση γιατι;Για να ειδωλολατρισουν τον κοσμο,επικαλουμενοι ομως Τον Χριστο και την Υπεραγια Θεοτοκο,ανατρεποντας ολα τα ορθοδοξα και ανθελληνικα και τελικα ,εξαπατουν και φρεναπατουν τον λαο και βλασφημουν τα αγια,,,ειναι η δεν ειναι ο πα;πισμος θρησκεια της απατης;
1)

Ανώνυμος είπε...

2)προσωπικα κοιταξα το συμφερον το των πολλων και εκανα διαμαρτυρια .
Εβραικη σοφιστεια ειναι να ειδωλολατρισουν τον κοσμο.γι αυτο βλεπετε και τον πα;πα πιστο στρατιωτακι τους...
Ποιανουν να μιλησουν στους διαλογους για τι πραγμα ;
Να πουμε για ενα απλο ζητουμενο μεσα στην Ορθοδοξη πνευματικοτητα,μη μιλησουμε για εκκλησιολογια,απλα να θεσω σε σας ενα ερωτημα.Π.χ μια αμαρτια που ειναι ο φονος.
Εαν τη δει καποιος πα;πικος δεν εντριφει σε αυτο ,το βλεπει επιφανειακα.
Ο Ορθοδοξος ψαχνει να βρει τις αιτιες.
Αυτη η αμαρτια εχει βαθος!
Ειναι μονον ενα εξωτερικο γεγονος;Οχι βεβαια!Ενας εμπειρος γεροντας πνευματικος θα σου πει
Ειναι σκοτισμενος ο νους,
Δεν υπαρχει προσευχη να κρατησει το θυμικο
Δεν υπαρχει εγκρατεια να ταπεινωσει την ψυχη
Η επιθυμια της οργης ειναι ασθενης
Δεν υπαρχει χαρις εξ αιτιας της μη εξωμολογησης των παθων....
Πως θα κατανοησει λοιπον ο Προτεσταντης τα βαθυτερα εκκλησιολογικως θεματα;
Γενικοτερα η Ορθοδοξια ,συνδεεται δια του Πνευματος με την Ορθοδοξη θεραπεια,την ανθρωπολογια,την χριστολογια,την εσχατολογια,την εκκλησιολογια....τη νυπτικη ησυχαστικη μεθοδο,
Γι αυτο η ενωση ειναι συμβατικη ....
Λυπαμαι ,λυπαμαι,λυπαμαι...
Εαν δεν γινει κατι να καταδικαστει η αιρεσις ,ετσι θα συρομαστε οι χριστιανοι...και ο κοσμος θα χαθει μεσα στις πολυποικιλες δογματικες ομολογιες .
Η διακοπη μνημοσυνου και επι Αθηναγορα και επι Δημητριου δεν απεδωσε τιποτε διοτι με τα μεσα που υπηρχαν εστελνε και την εξαρχια στο Ορος και καταπιεζε τους ηγουμενους να επαναφερουν το μνημοσυνο.Υπαρχουν πολλα χρηματα ,δοξα,και υποστηριξη απο τα ΜΜΕ ΚΑΙ διεθνη στηριξη ακομα και απο τον Ομπαμα.υπαρχουν τα μεσα να καταστειλουν οτι αντισταση προκυψει.Γι αυτο συμφωνω με τους συναξιακους κληρικους πως πρεπει να γινει συνοδος εστω τοπικη.....αλλοιως ,θα δουν πολλα τα ματια μας.
Ο θεος αδελφοι να μας λυπηθει....
Και η υπεραγια θεοτοκος να πρεσβευει φιλοι μου.κανεις να μη χαθει...μακαρι να χαιρομαστε τη δοξα του θεου ολοι ...
Αντε ,καλο κουραγιο!πην

Ανώνυμος είπε...

Οι αποτειχισμένοι που ακολουθούν τον Τρικαμηνά γιατί δεν αποτειχίστηκαν πολύ πιο πριν δηλαδή απ τις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν ανέλαβε ο Βαρθολομαίος πατριάρχης και ο Καντιώτης γύρω στο 93 τον προειδοποιούσε με διακοπή μνημοσύνου, γιατί δεν αποτειχίστηκαν μετά το Μπάλαμαντ, το Πόρτο Αλέγκρε, τη Ραβέννα; Μέχρι τότε δεν είχαν κοινωνία με δεσποτάδες που μνημόνευαν το Βαρθολομαίο; Τώρα γιατί θεωρούν ότι μόνο αυτοί κάνουν το σωστό και όλους τους άλλους που δεν αποτειχίστηκαν τους στολίζουν κανονικά;

Ανώνυμος είπε...


Δεν ειναι μονον οι αποτειχισμενοι που στολιζουν και αναθεματιζουν κανονικοτατα ,εχουμε και τις βαρκουλες τους Γ.Ο.Χ,με 9 επισημες παραταξεις και αλλες δυο ανεπισημες αλληλο υβριζομενοι και αλληλοαναθεματιζομενοι με την καθε μια να φτιαχνει δικη της συνοδο.Ερχονται λοιπον τωρα να μας δειρουν πνευματικα...εμεις εχουμε πηδαλιουχο κυριοι τον Ιησου Χριστον,που δεν θα μας αφησει γιατι δεν θα Τον αφησουμε! Και το εννοω ....μας ενδυναμωνει περισσοτερο τωρα οσο ποτε!
Δοξα τω Θεω!
Αν προκειται να σχισουμε την εκκλησια για να γινουμε αρετη μιμουμενοι την κακια [βλεπε παραταξεις]να λειπει το βυσινο.Η εκκλησια ου καταποντιζεται,,,,διοτι αυτη ειναι η αιωνια αληθεια και εαν για καποια στιγμη θα χρειαστει να υποφερει ο λαος Του Θεου,ειναι γιατι χρειαζονται να φανουν και οι δοκιμοι.Θα'ρθει η ευλογημενη ωρα που ολα θα μπουν στην εκκλησιαστικη ταξη,σημερα ειμαστε στενοχωρημενοι!Ομως ,υπομενουμε και ελπιζουμε,πονουμε και πιστευουμε.
Οι αγιοι ,δεν εσχισαν την εκκλησια να κανουν δικη τους,επειδη υπηρχε αιρεση στο προσκηνιο,οι αγιοι υπεμεναν ,πονουσαν,εκλαψαν,τους κοψαν τις γλωσσες,το χερι [βλ Ι.Δαμασκηνος]..
Η αμαρτια και η αιρεση ειναι θεομισητες παραμετροι στον θρονο Του Θεου.
Σωστα ειπατε στο προηγουμενο σχολιο.Οδηγουνται και αυτοι πιο μακρια...
Μας υβριζουν οι Γ.Ο.Χ,αιρετικους,τι κανουν στις αλλες παραταξεις; Δεν τους βριζουν σχισματικους ζηλωτες και αιρετικους;
Και αφου ειμεθα αιρετικοι και πρεπει να μην εχουμε καμια σχεση διατι βλεπουμε να δεχονται σε συμπροσευχη τους νεοημερολογιτες;Διατι καλουν στις εορτες τους να συνεορτασουν μαζι τους επισημα προσωπα ,μεταπηδουν απο την μια στην αλλη παραταξη ,αναμυρωνονται ...καθε ομαδα πιστευει πως αυτη εχει την αληθεια...δεχονται στις συναξεις τους νεοημερολογιτες ,τους κοινωνουν,προσκαλουν βουλευτες στις πανηγυρεις τους και τελικα ενω μας λεν αιρετικους με εμας κανουν παρεα...
Ναι ομως η θεια χαρις δεν αναπαυεται στη σχαση αλλα στη σχεση.
Οι αγιοι Πατερες παρεμειναν αγωνιζομενοι και καταπονεμενοι ...για την αληθεια.
1)

Ανώνυμος είπε...

2)
Η δ'ημετερα εκκλησια,
Ανωθεν αγνη
Κα θα ρα
Ειρηνικη
Παντος ουτινοσουν φαυλου και πονηρου και πασης ηστινοσουν κακιας ελευθερα και ανεπιμικτος,
Παντος ρυπου και σπιλου,
Πρεσβευουσα τα υγια,καθαρα και απειληκρινισμενα δογματα των θεοφορων ανδρων.
Κεφαλη δε ημων ο Κυριος Ημων Ιησους χριστος,μελη δε και μερη,το συστημα και το συνταγμα των ευσεβων,οι και αναλογως εχουσι καθαρσεως ....που;
˜ εαυτον Κεφαλην.
Ιωσηφ Καλοθεου συγγραμματα
-
Ειναι αναγκη τη σημερον να βγουμε πιο δυναμικα που ειμαστε λυπημενοι να στηριξουμε τους αδελφους και τις αδελφες μας.
Εχει Ο θεος για την αυριο!πην

amethystos είπε...

Διαχωρίζοντας τήν Εκκλησία από τήν εκκλησιολογία. Διότι σήμερα ο καθένας φτιάχνει τήν εκκλησιολογία του.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο αυτό άρχισε να θεωρείται και να λέγεται (από όλο και περισσότερους) - "θεολογικότατο"! Και αυτό είναι πολύ ενδεικτικό (της καταστάσεώς μας).