Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Αρτέμιο από το Σερβικό Πατριαρχείο

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Αρτέμιο από το Σερβικό Πατριαρχείο

Μετά την αρνητική απάντηση Αρτέμιου στην πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας, το Πατριαρχείο έκανε πράξη την απειλη΄του "για λήψη μέτρων" και τον καθαίρεσε.
Σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας: ο Αρτέμιος Radosavljevic, πρώην μοναχός και πρώην Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης, παράκουσε όλες τις προσπάθειες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να επιστρέψει από το δρόμο της διάσπασης στην ένωση με την Μητέρα Εκκλησία,  σύμφωνα με το άρθρο 69α παρ 29, του Καταστατικού χάρτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Με την απόφαση αυτή ο πρώην Επίσκοπος Αρτέμιος και ο πρόσφατα χειροτονηθείς ψευτοεπίσκοπος με τον ανύπαρκτο τίτλο Παλαιάς Ράσκας και Λόζνιτσα Ηγούμενος Νικόλαος αποτελούν οριστικά ξένο σώμα της κανονικής Εκκλησίας.
"Αποκλείονται οριστικά από την κανονική εκκλησία, με την ελπίδα και την προσευχή ο Κύριος να τους χορηγήσει μετάνοια ως μόνη οδό προς τη σωτηρία και την επιστροφή στην Εκκλησία. Ο Θεός, πάντα με χαρά δέχεται κάθε μετανοημένο. Ταυτόχρονα, καλούμε τους μοναχούς, μοναχές και λαϊκούς που έχουν μέχρι τώρα συμμετάσχει στις λειτουργίες τους και τους βοήθησαν στο ρήγμα  να επιστρέψουν στην κανονική τάξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την ευχαριστιακή ενότητα μαζί της, και τους προειδοποιεί πως τα μυστήρια αυτών των δύο δεν είναι μυστήρια (το βάπτισμα δεν είναι το βάπτισμα, η Κοινωνία φέρει μια κατάρα αντί για ευλογία), και ότι η μόνη διέξοδος από μια τέτοια κατάσταση είναι η μετάνοια και η επιστροφή στην αγκαλιά της μητέρας Εκκλησία" λέει μεταξύ άλλων η απόφαση της Συνόδου
Κατα τα λοιπά εξιστορεί τα γεγονότα από το 2010 και χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις όπως "ψευδοδιδάσκαλοι και αιρετικοί", "ουσιαστικά πρόκειται για ένα πραγματικό σχίσμα και βλασφημία προς τη μία, αγία, Ορθόδοξη και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού,  και την αληθινή πίστη" και άλλα, ενώ χαρακτηρίζει "αφελείς" όσους τον ακολούθησαν.

agioritikovima

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλάσφημε των Αγίων και Ιερών Κανόνων, χάρηκες γιά τον Αρτέμιο, έ; Τώρα είναι σύνοδος οι Σέρβοι ενώ γιά σένα είναι ολοι ασχετοι με τα μυστήρια και προδότες, έ; Οπως θέλεις τα γυρίζεις.

amethystos είπε...

Ενώ ο Αρτέμιος σέβεται τούς Κανόνες; Νομίζουμε ήρθε η ώρα νά μάθεις τό ορισμό τής γνώμης πού έδωσε ο Κλίντ Ηστγουντ μιά γιά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνουν (καθαιρέσεις και " Αγιος ο Θεός")
όσοι δεν είναι ΥΠΑΚΟΥΟΙ στο Δοβλέτι, και "καλά παιδιά, δικά μας
" Κλίνταρέ μου, εσύ!

χαλαρωσε είπε...

η Εκκλησια δεν ειναι ΚΟΒ