Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΠΕΡΙ ΟΡΑTΗΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ -επανάληψη

Αποτέλεσμα εικόνας για επισκοπος πειραιως σεραφειμΟ επίσκοπος Πειραιώς έγραψε τελευταίως και διένειμε ένα πολυσέλιδο κείμενο γύρω από τις αιρέσεις του παπισμού. Παρόλα αυτά όμως ο σπόρος της κακοδοξίας του παπισμού υπάρχει και στο εν λόγω πόνημα!

Ο πάπας ούτε λίγο ούτε πολύ επιθυμεί να είναι ο ορατός εκπρόσωπος του Κυρίου και ο ορατός αρχηγός της εκκλησίας. Επικαλείται δε για να πείσει εαυτόν και αλλήλους το πρωτείο του Απ. Πέτρου έναντι όλων των Αποστόλων. Η κακοδοξία όπως γίνεται φανερό στηρίζεται στην αποδοχή μιας ορατής και μιας θριαμβεύουσας εκκλησίας. Κάτι πού γίνεται αποδεκτό και από τον επίσκοπο, όπως δηλώνει στο τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου του: «Εφόσον δε το σώμα της Εκκλησίας είναι έν, [απλώς χωριζόμενον εις δύο τμήματα, ήτοι το Θριαμβεύσαν –και ευρισκόμενον ήδη εν τω παραδείσω– και το στρατευόμενον, το ευρισκόμενον επί της Γης], δεν δύναται, αναντιρρήτως να έχει δύο κεφαλάς (όπως επιθυμεί ο πάπας)». Αμέσως μετά μας προσφέρει το κλειδί: «Πάντες οι πιστοί [είτε απόστολοι, είτε προφήτες κλπ] είναι απλώς μέλη της εκκλησίας, συναρμολογούνται δε υπό του Κυρίου και συλλειτουργούσιν, όπου έκαστον ετάχθη, προς αποτέλεσιν, εν τω πληρώματι των καιρών, του σώματος αυτής».

Αυτό είναι το χρυσό κλειδί της καταστροφής μας!

Δεν διδάσκεται πουθενά στην Κ.Δ. ή στην πατερική θεολογία ότι το σώμα της εκκλησίας θα ολοκληρωθεί εν τω πληρώματι των καιρών. Είναι αποτέλεσμα κακής ερμηνείας του Σώματος Χριστού και του διχασμού της εκκλησίας σε ορατή και θριαμβεύουσα! Αυτή η εκκλησία η οποία θα θριαμβεύσει σήμερα με την ένωσί της με τον πάπα, είναι αυτή που δεν μπορεί να δεχθεί στις τάξεις της το Άγιο Πνεύμα αλλά ούτε και τους Αγίους, το έργο Του. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο τμήματα στην Εκκλησία του ενσαρκωθέντος Χριστού; Δεν μπορεί πλέον να επικοινωνήσει με την Εκκλησία Του ο Κύριος; Φυλακισμένος στον Θρόνο της Δόξης; Καταδικασμένος να βλέπει από μακρυά τους στρατιώτες του (τύπου Πειραιώς) να πολεμούν χωρίς ελπίδα νίκης; Ποιον εχθρό; Δεν άκουσε ποτέ του ο «ορθόδοξος» για την μετάλλαξη στη Δύση του Αγίου Μαρτίνου, σε φοβερό Στρατιώτη, ηγέτη των Σταυροφόρων; Και το αόρατο μέρος της κτίσεως; Ο πάπας είναι αρχηγός και των Αρχαγγέλων και των Χερουβείμ; Οι Αρχάγγελοι γιατί να είναι στρατευμένοι; Δεν νίκησαν τον εχθρό; Στην Θ. Ευχαριστία δεν συμμετέχει και η ορατή και η αόρατη κτίση; Ο πάπας και ο κάθε επίσκοπος είναι αρχηγός και της ορατής και της αοράτου κτίσεως;

Νομίζω πως πρέπει να δούμε κατεπειγόντως τι λέει για το Σώμα Χριστού ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, ο οποίος τα γνωρίζει από πρώτο χέρι για να μη χανόμαστε!

«Όλοι οι Άγιοι είναι κατά αλήθειαν μέλη Χριστού του Θεού, και ως μέλη πρέπει να είναι κολλημένοι με Αυτόν και ενωμένοι με το σώμα του Χριστού, δια να είναι ο Χριστός η κεφαλή και όλοι οι Άγιοι ένας άνθρωπος. Και άλλοι από αυτούς αποπληρούσι τάξιν χειρών εργαζόμενοι έως άρτι αναπλάττοντες εξ' αναξίων αξίους και φέροντες αυτούς πάλιν εις Αυτόν. Άλλοι δε είναι εις τάξιν ώμων του σώματος του Χριστού και βαστάζουν ο ένας του άλλου τα βάρη ή σηκώνουν επάνω τους το χαμένο πρόβατο όταν βρεθεί... και άλλοι είναι εις τάξιν στήθους και αναβρύουν το καθαρώτατον ύδωρ του λόγου της απορρήτου σοφίας και γνώσεως, τους διδάσκουν τον λόγο του Θεού... Και τοιουτοτρόπως συναρμόζεται το σώμα της Εκκλησίας του Χριστού με τους απ' αιώνος Αγίους του»! Αυτή είναι η Εκκλησία εν έτει 1000 μ.Χ.

Ας δούμε πως ήταν η πρώτη-πρώτη Εκκλησία! Προς Κορινθίους Α 14, 26-31. « Όταν έχετε λατρευτική σύναξη, ό,τι έχει να πει ο καθένας, είτε ψαλμό, είτε διδασκαλία, είτε αποκάλυψη, είτε γλωσσολαλία, είτε εξήγηση του νοήματος των γλωσσών, όλα γίνονται με σκοπό την οικοδομή της Εκκλησίας. Μπορείτε όλοι, ο ένας μετά τον άλλον, να δίνετε τα μυνήματα που δέχεστε από τον Θεό, ώστε όλοι να μαθαίνουν και όλοι να ενισχύονται».

Κατάθλιψη μας κυριεύει όταν συγκρίνουμε την λατρευτική σύναξη της Εκκλησίας με την σύναξη της στρατευμένης σημερινής εκκλησίας !

Η Εκκλησία είναι και θα είναι πάντοτε θριαμβεύουσα! Η Εκκλησία δεν χωρίζει γη και ουρανό!

Αυτό είναι ίδιον της θρησκείας! Ο στρατευμένος κλήρος προσπάθησε να εκτοπίσει από την ζωή των πιστών τους Αγίους με καταστροφικές συνέπειες.


Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη εκκλησία πρέπει να είναι το πρότυπο. Δυστυχώς έχουμε αποκλίνει.Γι' αυτό φούντωσαν τόσο οι διάφορες αιρέσεις στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ! Καί πως στοιχειωθετείται η αιρετικότητα που τόσο εύκολα χαρίζεις στούς πάντες ; Επάνω σέ ένα λόγο ; Ειναι αδύνατον ενας άνθρωπος στη ζωή του νά μήν κάνει κάποιο φραστικο λάθος άν καί στη θεολογία αυτό είναι κολάσιμο αλλά πότε ; Όταν του υποδειχθεί καί αυτός εμμένει Τότε είμαστε όλοι αιρετικοί γιατί όλοι έχουμε πεί τη λέξη ΄΄χριστιανισμός ΄΄ αντί του ΄΄εκκλησία ΄΄ Αν ήσουν δεσπότης θά είχες πάρει τά κεφάλια όλων απλώς για νά μήν υπάρχει κανείς για νά πάρει το δικό σου που άν μας έχεις πεί αιρετικά πράγματα !

amethystos είπε...

Είχες διακόψει κάποιον διάλογο κάπου; Γιατί μάς λείπουν συνέχειες.