Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πλήρης διάλυση - Μέχρι και οι Ακτοπλόοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά: «Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε 1000 "λάθρο" κάθε ημέρα στον Πειραιά»!

Image result for μεταφορα λαθρο στον πειραιαΔεν υπάρχει καμία λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει το τι ακριβώς συμβαίνει στα αφύλακτα κατόπιν κυβερνητικής απόφασης, νησιά του Α. Αιγαίου σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Το χάος απλώς είναι  απλά μια ενδεικτική έννοια και τίποτα άλλο. Νέα στοιχεία σοκ έρχονται στην επικαιρότητα όπου καταδεικνύουν την ανεύθυνη και απαράδεκτη στάση του κράτους απέναντι στο πρόβλημα το οποίο το ίδιο και συνειδητά δημιουργεί.
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας σε ότι αφορά την κυβερνητική «πολιτική» που ακόμη και αυτοί οι ακτοπλόοι διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να μεταφέρουν 1000 λαθρομετανάστες, όχι το μήνα, αλλά την ημέρα από τα νησιά στον Πειραιά!
«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών ειδικά στο βόρειο Αιγαίο αλλά και στα Δωδεκάνησα καθώς τα πλοία μας, μεταφέρουν περίπου 1.000 μετανάστες την ημέρα στον Πειραιά -Τέτοια δυνατότητα σε ένα μήνα με τα συγκεκριμένα πλοία δεν θα υπάρχει- θα πρέπει από τώρα να ληφθούν από τώρα κάποια μέτρα για να δούμε τις θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ακτοπλόοι) Μιχάλης Σακέλης.
Σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής το πρώτο πεντάμηνο του 2015 μεταφέρθηκαν από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του Α. Αιγαίου 59.669 λαθρομετανάστες αριθμός ο οποίος μέχρι να γραφούν οι γραμμές αυτές θα έχει ξεπεράσει τους 60.000!
Πέρυσι το αντίστοιχο νούμερο ήταν18257 λαθρομετανάστες. Με αυτούς τους ρυθμούς στο τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί στην «χώρα», ουσιαστικά κανείς την θεωρεί  ως τέτοια πια, τουλάχιστον 120.000 λαθρομετανάστες.
Διαβάστε τώρα τι απάντησε ο  αναπληρωτής γενικός γραμματέας Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών Γιάννης Θεοτοκάς ο οποίος είπε  «ότι το θέμα έχει ήδη καταγραφεί και επεξεργάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και το λιμενικό σώμα»!
Δηλαδή πέντε μήνες τώρα καταγράφουν το πρόβλημα και τώρα το επεξεργάζονται!
Όταν το επεξεργαστούν αρκετά περί το τέλος του έτους, το ζήτημα θα προωθηθεί για μελέτη για σύνταξη προτάσεων για την λύση του προς τα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017  θα γίνει υποβολή των προτάσεων στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου ν αυτά να γνωμοδοτήσουν στα τέλη του 2017, με στόχο οι προτάσεις να μπουν σε πιλοτική εφαρμογή στα μέσα του 2018.
Τελικά η  γελοιότητα συναγωνίζεται την κοροϊδία και αντίστροφα σε αυτή τη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: