Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Διεθνής Διαπλοκή: Mηδενισμός Κόκκινων Δανείων απο τις Καταθέσεις που “πέταξαν”


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Ο Βαρουφάκης σε πύραυλο έχει ανέβει;

100 δις ευρώ είναι οι καταθέσεις που λείπουν απο τις Τράπεζες και 100 δις ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. Η ρευστότητα προέρχεται απο τη διαφορά του ενός απο του άλλου.
Το ΕLA το δίνει κάθε τόσο η ΕΚΤ για να καλύπτει αυτή τη διαφορά πρίν σκάσει η χρεοκοπία και εξαφανισθούν καταθέσεις και κόκκινα δάνεια.
Περιμένω ότι σύντομα και αναγκαστικά για το λόγο αυτό θα υπάρξει περιορισμός κίνησης κεφαλαίων. H δουλειά είναι συνεννοημένη σε διεθνές επίπεδο και προχωράει κανονικά.
Εν τω μεταξύ το ΣΥΡΙZA με τον “Νέα Υόρκη Αγάπη μου” δεν έχει προχωρήσει σε φορολόγηση των εφοπλιστών που παρασιτούν, γιατί είναι δικά τους παιδιά.
Οι εφοπλιστές έχουν μεγάλο δείκτη προστασίας και απο τις ΗΠΑ, διότι στις ΗΠΑ οι Άραβες έχουν μεγάλη δύναμη. Άραβες ίσον πετρέλαιο.
Η JP Morgan δεν θα ήθελε να πληρώσει CDS παρά μόνο να πληρώνεται για να τα δίνει. Για το λόγο αυτό η χρεοκοπία της Ελλάδας δυσκολεύεται να ανακοινωθεί. Εκτός αυτού, όπως έγινε με το ΓΑΠ απαιτείται χρόνος για να ανέβουν τα CDS. Kάτι για το οποίο φαίνεται να “αγωνίζεται” η κυβέρνηση με τις αλεπάλληλες δηλώσεις Τσίπρα, που το πιθανότερο εκπροσωπεί κάποια άλλη ομάδα. Περιμένω ότι η JP Μorgan έχει σαν μονόδρομο να σπρώξει τα πράγματα.
Aναμένεται στις ΗΠΑ να υπάρξουν προβλήματα με πρόστιμα…
zcode-

Δεν υπάρχουν σχόλια: