Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή Λωρίτου Ελένης πρός τον παναγιώτατον μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον για το θέμα του π.Θεοδώρου Ζήση : "Μην προκαλείτε, Μήν υποτιμάτε την νοημοσύνη μας"

Επιστολή Λωρίτου Ελένης πρός τον παναγιώτατον μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον

Παναγιώτατε την ευχή σας !

Image result for π.θεοδωρος ζησηςΘα ήθελα να μου επιτρέψετε με την παρούσα επιστολή μου να εκφράσω την συμπαράστασή μου στον πνευματικό μου πατέρα π. Θεόδωρο Ζήση ως προς την κρίσι , που έχουμε πληροφορηθεί ότι περνούν οι σχέσεις μεταξύ εκείνου και υμών ως προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής του


Συμπαραστεκόμαστε στον πνευματικό μας πατέρα π. Θεόδωρο ολοθύμως και εγκαρδίως 
Ακατάλυτος είναι ο πνευματικός δεσμός που συνδέει τους διακονούντας μέ ταπείνωση την ποίμνη του Χριστού αόκνως και θυσιαστικά μέ εμάς τους ευεργετηθέντας, γιατί αυτός ο πνευματικός δεσμός ανάγεται στον Χριστον.   
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην προκαλέσετε τά αισθήματα της αγάπης, αφοσιώσεως,  ευγνωμοσύνης που τρέφουμε στα πρόσωπα των ποιμένων, που καταβάλλουν κόπο και θυσίες για να είναι κοντά μας στον καθ’ημέραν πνευματικό μας αγώνα.
Παναγιώτατε, αγαπούμε τον π. Θεόδωρο όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί τον βλέπουμε να αγωνίζεται για τά θέματα της πίστεως που και εμάς μας γεμίζουν μέ αγωνία. Μήν υποτιμάτε τόσο πολύ την νοημοσύνη μας να πιστεύετε ότι ο π. Θεόδωρος μας "ξεσηκώνει". Και αυτό να συνέβαινε θα έπρεπε να τον επαινείτε, γιατί αφυπνίζει συνειδήσεις και τις οδηγεί στην μάνδρα της εκκλησίας 
Νά σας πούμε και κάτι έτσι ωμά; Έχουμε σιχαθεί την συμβατικότητα η οποία δυστυχώς μέ την εκκοσμίκευση έχει γίνει η κυρίαρχη στάση και μέσα στην εκκλησία. Δηλαδή ο εκκλησιαστικός χώρος έχει γίνει μία από τά ίδια άν όχι και χειρότερη,ένας χώρος αμοραλισμού.
Θά περίμενε κανείς μέσα στην εκκλησία να είναι τά πράγματα καλύτερα καί ιδανικότερα και όχι ευτελέστερα από τον "κόσμο". Τότε γιατί κανείς να εντάσσεται στην εκκλησία και όχι σέ κάποιο άλλο club, που επιδίδεται σέ αθωότερα σπόρ και όχι σέ ό,τι ευτελίζει τον άνθρωπο; 


Μας σκανδαλίζει η αφωνία των διαφόρων εκκλησιαστικών χώρωνμονών, Αγίου Όρους, αδελφοτήτων, μεμονωμένων προσώπων κληρικών και θεολόγων, ανθρώπων που στηρίζουν τον βιοπορισμό τους, αλλά και το κοινωνικό τους προφίλ στην εκκλησία, αλλά αρνούνται να πάθουν κάτι γι'αυτήν, έστω να έρθουν σέ μία δυσμένεια μέ τον δεσπότη.   Μπήκαμε μέσα στην εκκλησία από μικρά παιδιά για να μάθουμε αυτά, να ξεχάσουμε ακόμα και κάθε ανθρώπινη έννοια αξιοπρεπούς στάσεως μέσα στην ζωή; Ο χώρος της εκκλησίας ίσως πάντα, αλλά ειδικά σήμερα με την αίρεση του οικουμενισμού είναι ένας χώρος σκληρού αρριβισμού, όπου πρώτιστο κριτήριο στάσεως είναι το ίδιον συμφέρον.

Παναγιώτατε, στο διαδίκτυο είδα ένα βίντεο παλαιό συγκινητικό από τον αγώνα που διεξήγαγε η εκκλησία μας ενωμένη επί υπουργού Τρίτση.   Είσαστε νέοι με μαύρα μαλλιά και εσείς και ο μακαριστός Χριστόδουλος και σας καμαρώσαμε , μπορώ να πώ ότι πάντα σας καμαρώναμε 
Ανήκατε στους ανθρώπους που έκλεισαν τις μικρές των επαρχίες και τις έκαναν διάσημες, όπως ο άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζού.  Είσαστε και μπορώ να πω παραμείνατε μέσα στην καρδιά μας ως ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος! Θέλουμε τα εκκλησιαστικά πρόσωπα να ρίχνονται στον αγώνα και όχι να επαναπαύονται στα προνόμια που η εκκλησία τους εξασφάλισε.  Θέλουμε οι κληρικοί όλων των βαθμίδων να είναι μιμηταί των αγίων και των μαρτύρων και όχι κοσμικοί άρχοντες.   


Ο π. Θεόδωρος θα πρέπει να τιμωρηθεί γιατί; Επειδή ανταποδίδει στον Θεό ως θυμίαμα αυτά που ο Θεός του χάρισε, δηλαδή τα πνευματικά χαρίσματα της ευφυΐας και οξυδέρκειας, που και ο ίδιος καλλιέργησε και ανήλθε την ακαδημαϊκή κλίμακα, έγινε μία καθολική πνευματική προσωπικότητα, αλλά δεν τά κρατά ιδιοτελώς για τον ευατόν του, τά αντιπροσφέρει στην εκκλησία στην οποία και τά οφείλε , απέκτησε την ιεροσύνη την οποία ακάματα διακονεί και δεν αρνείται το χρέος της ομολογίας; Αν δεν το κάνουν αυτό οι πνευματικοί άνθρωποι ποιος θα το κάνει ; Από αυτούς περιμένουμε να γίνουν οι ηγέτες που θα΄ μας οδηγήσουν από τά σκοτάδια της αιρέσεως στο φώς του Χριστού.    

Εγώ καθόλου δεν γνώριζα τον π. Θεόδωρο εκτός από κάποια βιβλία του που είχα διαβάσει και δεν θα υπήρχε λόγος να τον αναζητήσω, αν από της ελεύσεως στον Βόλο του νύν μητροπολίτου Ιγνατίου δεν άρχιζε ο εν λόγω επίσκοπος την έντονη και γυμνή τη κεφαλή διακήρυξη των οικουμενιστικών βλασφημιών εναντίον του παναγάθου ονόματος του Τριαδικού Θεού μέσω της αιρετικής Ακαδημίας θεολογικών σπουδών.   Με "ξεσήκωσε" κανείς π. Θεόδωρος ή οι βλασφημίες του εν λόγω μητροπολίτου με άφησαν εμβρόντητη και αναζήτησα ερείσματα ; Αν δεν ηταν ο π. Θεόδωρος, θα ήταν κάποιος άλλος.   Αν εσείς φιμώσετε τον π. Θεόδωρο θα ζημιώσετε την ψυχή σας, γιατί γίνεστε θεομάχος και τίποτα δεν θα καταφέρετε, γιατί άλλον ο Θεός θα αναστήσει για να ποιμάνει τον λαό του.   Θα πρέπει οι επίσκοποι να καταλάβουν ότι ένας δρόμος μόνο υπάρχει η αντίσταση, η ομολογία και όχι ο συμβιβασμός με ετούτον τον αιώνα και τά όργανά του, που καλά έχουν στρογγυλοκαθήσει μέσα στον θρόνο του Θεού και στον σβέρκο της εκκλησίας και της δύσμοιρης πατρίδας.  Θα θέλαμε παναγιώτατε να σας δούμε να είστε συμπαραστάτης του π. Θεόδωρου στον αγώνα του, προστάτης στην ομολογία του, εγγυητής των θεσμών της εκκλησίας Σας ευχόμαστε να έχετε υγεία και μακροημέρευση !

Με σεβασμό στην αρχιερωσύνη σας 

Λωρίτου Ελένη


ΣΧΟΛΙΟ: Εν αρχή ήν η πράξη. Σήμερα οι χριστιανοί είναι τού Ζήση, τού Τρικαμηνά,τού Καντιώτη, τού Ματθαίου, τού Βαρθολομαίου, τού Ιερώνυμου, τού Αγίου όρους, τού Παισίου, τού Πορφυρίου.  Τού Χριστού; Είναι υπό εξαφάνισιν.


Τού Αγίου Μαξίμου
Ευεργετινού Δ, σελ 586

Διακόνου λόγον επέχει ο πρός τούς ιερούς αγώνας αλείφων τόν νούν, καί τούς εμπαθείς λογισμούς απελεύνων απ`αυτού. Πρεσβυτέρου δέ ο εις τήν γνώσιν τών όντων φωτίζων. Επισκόπου δέ,  ο τώ αγίω μύρω τελειών τής γνώσεως τής προσκυνητής καί Αγίας Τριάδος.

Ερμηνεία

Εκείνος, πού προετοιμάζει τόν νούν του εις πνευματικούς αγώνας καί αποδιώκει από τήν ψυχή του τούς αισχρούς λογισμούς, είναι ως Διάκονος κατά τήν θείαν λατρείαν. Εκείνος, πού διά τής γνώσεως τών όντων φωτίζει τόν νούν του μέ τήν σκέψιν τού Δημιουργού, είναι ώς ο Πρεσβύτερος. Καί τέλος ώς ο Επίσκοπος είναι εκείνος, πού ανάγεται εις τό ύψος τής μυστικής γνώσεως τής προσκυνητής Αγίας Τριάδος, επιστεγάζων ούτω πάσαν γνώσιν καί κατευωδιάζων τήν ψυχήν του μέ τό άγιον μύρον τής τοιαύτης 

ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ 

Ποια είναι η συκιά του Ευαγγελίου που ξεράθηκε φαινομενικά παράλογα; Και ποια είναι η ακρότατη πείνα που ζητού­σε καρπό πριν από την ώρα; Και τι σημαίνει η κατάρα για ένα αναίσθητο πράγμα.

(Μάρκ. 11,12-14.,Ματθ. 21,18)

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΝΗΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΝ, ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΩΝ-(ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Α' - ΝΓ')
ΠΑΤΕΡΙΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ

ΑΠΟΚΡΙΣΗ

     Ο Θεός Λόγος που οικονομεί τα πάντα για χάρη της σωτηρίας των ανθρώπων, αφού παιδαγώγησε πρώτα τη φύση μας με το νόμο που περιέχει σωματικότερη λατρεία -γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί την αλήθεια γυμνή από τυπικά προκαλύμματα εξαιτίας της άγνοιας και της αλλοτρίωσης που της προ­κλήθηκε προς τα αρχέτυπα θεία πράγματα- ύστερα, ερχόμενος στον κόσμο αφού έγινε φανερά από τον εαυτό του άνθρωπος παίρνοντας σάρκα που είχε νοερή, και λογική ψυχή, κι αφού ως Λόγος μετέφερε τη φύση μας στην άυλη, γνωστική, πνευματική λατρεία, δεν ήθελε, αφού πια φάνηκε στη ζωή η αλήθειανα εξουσιάζει η σκιά, που τύπος της ήταν η συκιά.

Γι' αυτό λέει· επιστρέφοντας από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα,[Ματθ. 21,18· Μάρκ. 11,11ε.] δηλαδή μετά την τυπική και σκιώδη και που ήταν κρυμμένη μέσα στο νόμο παρουσία του,ερχόμενος ξανά στους ανθρώπους με τη σάρκα -γιατί έτσι πρέπει να εκληφθεί το επιστρέφοντας-είδε στο δρόμο μια συκιά που είχε μόνο φύλλα,[Ματθ. 21,18· Μάρκ 11,13] που υπήρχε στη σκιά και στους τύπους, δηλαδή τη σωματική λατρεία του νόμου κατά την άστατη και παροδική -επειδή ήταν δίπλα στο δρόμο- παράδοσητη λατρεία των τύπων μόνο και των θεσμών που περνούν.

 Όταν ο Λόγος την είδε σαν συκιά ωραία και με­γαλοπρεπή και στολισμένη, ωσάν με φύλλα, με τα εξωτερικά περιβλήματα των σωματικών παραγγελμάτων του νόμου και μη βρίσκοντας καρπό, δηλαδή δικαιοσύνη, την καταράστηκε επει­δή δεν έδινε τροφή στο Λόγοη καλύτερα πρόσταξε να μη κα­λύπτει πια δυναστεύοντας την αλήθεια με τους νομικούς τύ­πους, πράγμα που αποδείχτηκε στη συνέχεια με τα έργα, αφού καταξεράθηκε εντελώς η νομική ωραιότητα που είχε την ύπαρ­ξή της στα σχήματα μόνο και έσβησε η έπαρση των Ιουδαίων γι' αυτή.

Γιατί δεν ήταν εύλογο αλλά ούτε κι επίκαιρο, αφού πια είχε φανεί λαμπρή η αλήθεια των καρπών της δικαιοσύνης να παρασύρεται και να ξεγελιέται από τα φύλλα η όρεξη όσων παράτρεχαν σαν δρόμο την παρούσα ζωή και να αφήνουν τους πλούσιους φαγώσιμους καρπούς του Λόγου. Γι' αυτό λέει δεν ήταν ο καιρός των σύκων·[Μάρκ. 11,13ο χρόνος δηλαδή κατά τον οποίο κυριαρχούσε στην ανθρώπινη φύση ο νόμος, δεν ήταν καιρός καρπών της δικαιοσύνης, αλλά εικόνιζε τους καρπούς της δι­καιοσύνης και μυούσε κατά κάποιο τρόπο τη μέλλουσα θεία κι απόρρητη και σωτήρια όλων χάρη, στην οποία δεν είχε φτάσει από την απιστία του ο παλαιός λαός και γι' αυτό χάθηκε.

     Γιατί ο Ισραήλ, λέει ο θείος απόστολος, με το να επιδιώκει το νόμο της δικαιοσύνης, δηλαδή το νόμο της σκιάς και των τύπων, δεν έφτασε στο νόμο της δικαιοσύνης,[Ρωμ. 9,31]δηλαδή το νόμο που ολοκληρώνεται με το Πνεύμα του Χριστού.

ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΕΡΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΣ Α,33

Όποιος κατά τό Ευαγγέλιο είναι ΠΙΣΤΟΣ μετατοπίζει μέ τά έργα του τό όρος τής κακίας του. Τήν διάθεσή του στήν άστατη περιφορά τού κόσμου τών αισθητών.
Όποιος μπορεί νά είναι ΜΑΘΗΤΗΣ δέχεται στά χέρια του τά ψωμιά τής γνώσεως καί χορταίνει χιλιάδες, δείχνοντας μέ τά έργα του τή δύναμη τού Λόγου νά πολλαπλασιάζεται.
Αυτός όμως πού είχε τή δύναμη νά γίνει καί ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ θεραπεύει κάθε νόσο καί κάθε αδυναμία. Απαλλάσσει από τά δαιμόνια, στομώνει δηλ. τήν ενέργεια τών παθών, θεραπεύει τούς αρρώστους, ξαναδίνει τήν ελπίδα νά αποκτήσουν πάλι τήν πίστη τους, όσοι τήν έχασαν, καί όσους ατόνησαν από τήν ανταρσία τούς νευρώνει μέ τόν λόγο γιά τήν κρίση πού τούς περιμένει.
Αφού έχει λάβει τήν διαταγή νά πατεί πάνω σέ φίδια καί σκορπιούς εξαφανίζει τήν αρχή καί τό τέλος τής αμαρτίας.

Όσο γιά τήν αυθεντία κληρικών πού μεταμορφώνουν τούς πιστούς σέ οπαδούς ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς στό ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ γράφει :

Η πραγματική μετοχή τής χάριτος τού Πνεύματος, αντικαθίσταται διά τού "κτιστού ενδύματος". Εισάγεται τό ΑΛΑΘΗΤΟ. Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ. Η έλλειψις τής εσωτερικής βεβαιότητος τής πίστεως, η οποία μπορεί νά προέλθει μόνον εκ τής πραγματικής κοινωνίας μετά τού Θεού καί τής συμμετοχής εις τήν δόξαν Αυτού, αναπληρούται διά τής εξωτερικής αυθεντίας. Η ΑΥΘΕΝΤΙΑ είναι τό αναντικατάστατο στήριγμα διά τούς μή κοινωνούντας μετά τού Θεού καί τούς μή έχοντας τήν βεβαιότητα τής παρουσίας Του.

Ἡ χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος δέν ἐνεργεῖ σοφία στούς ἁγίους, χωρίς τό νοῦ πού δέχεται τήν σοφία· οὔτε γνώση, χωρίς τήν δύναμιν τοῦ λογικοῦ πού δέχεται τήν γνώση· οὔτε πίστη χωρίς τήν πληροφορία τοῦ νοῦ καί τοῦ λογικοῦ περί τῶν μελλόντων, πού ἦταν ὡς τότε ἄδηλα σέ ὅλους· οὔτε χαρίσματα ἰαμάτων, χωρίς φυσική φιλανθρωπία· οὔτε κανένα ἄλλο ἀπό τά λοιπά χαρίσματα, χωρίς τήν δεκτική ἱκανότητα καί δύναμη τοῦ καθενός. Οὔτε πάλι ὁ ἄνθρωπος μπορεῖ νά ἀποκτήσει ἀπό φυσική του δύναμιν ἕνα ἀπό τά χαρίσματα πού ἀριθμήσαμε, χωρίς τήν θεία δύναμη πού τά χορηγεῖ. Τό φανερώνουν αὐτό ὅλοι οἱ Ἅγιοι, οἱ ὁποῖοι ὕστερα ἀπό τίς ἀποκαλύψεις τῶν θείων ζητοῦν τούς λόγους ὅσων τούς ἀποκαλύφθηκαν.   
Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής




Αμέθυστος

28 σχόλια:

Ν.Τ. είπε...

Αυτή η εικόνα,με τον Θεό Πατέρα σαν γέρο,είναι απαράδεκτη.
Αυθεντίες δεν υπάρχουν σήμερα αλλά υπάρχουν αυθεντικά γραπτά ( των Αγίων Πατέρων ).
Ο Ματθαίος ποίος είναι,ο Καρπαθάκης;
Άδικος κόπος κυρία Λωρίτου.Ο Άνθιμος είναι ΑΘΕΟΣ!

amethystos είπε...

Μπορεί νά κάνω καί λάθος. Νομίζω όμως ότι είναι ένα βασικό στέλεχος τού σχίσματος καί τής αιρέσεως τού παλαιού. Διόρθωσέ με .

Ανώνυμος είπε...

Άντε βρέ παλιό φιλαράκι αμέθυστε μεθυσμένε ! Πολλές φορές έχουν διασταυρωθεί τά ξίφη μας ,ελπίζω όχι και τώρα Σέ ό,τι λές έχεις δίκιο.... ,δέν διάβασα ακόμα τίποτα... , άλλη ώρα , αλλ ά σίγουρα έχεις δίκιο , σίγουρα.....! Καταχέριασέ με σέ παρακαλώ όπως εσύ ξέρεις , ελευθερώσου , ξεφράξου και τί δέν έχεις να πείς ....μαννούλα μου ,κατά ένα περίεργο τρόπο σου γυρίζω τον ψυχισμό σου ανάποδα .... Ο,τι και να πείς θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένη γιατί δέν είπες το χειρότερο ! Κάτι πήρε τό μάτι μου για φύλλα συκής..... Καλά αγάπη μου τά λέμε .... σου εύχομαι να είσαι καλά και να έχεις υγεία .....Λ.Ε.

amethystos είπε...

Τό πρόβλημα τού Πατρός είναι τό Αγιο Πνεύμα. Τό δικό μας πρόβλημα είναι σκέτο πρόβλημα. Δέν λύνεται, τό προβάλλουμε όπου βρούμε, μάς συνοδεύει μέχρι τόν τάφο. Ισως κι ακόμη παραπέρα.

Ανώνυμος είπε...

Άν κατάλαβα καλά αμέθυστέ μου θές να πείς οτι είμαι ωραίο κορίτσι ! Ναί ,ναί αυτό θές να πείς μήν ντρέπεσαι πές το ! Σ΄ευχαριστώ, σ'ευχαριστώ δέν θα περίμενα να ακούσω τόσο ωραία κουβέντα Κάπως αμφισβητείς τον εσωτερικό πλούτο ,αλλά στά κομμάτια ποιός νοιάζεται γι'αυτόν , ο εξωτερικός μετράει Σ'ευχαριστώ , μέ συγκινείς ,ανεβάζεις την αυτοπεποίθησή μου ! Αλλά γιά δές ατυχία Νά βρεθεί ένας άνθρωπος να σου πεί μιά καλή κουβέντα ,να εκτιμήσει τά ΄΄προσόντα΄΄σου και αυτός να είναι μεθυσμένος ! Τί γκαλντεμιά Χριστέ μου γιατί ! Απο τά φιλια του Φώτη να πέφτεις στά κομπλιμέντα του αμέθυστου ! Τί τραγικό !

Υ.Γ. Καλά βρέ ,εισαι τουλάχιστον ο Σταύρος ή μιλάω μέ κανέναν άλλο ανισόρροπο ; Ολοι οι ανισόρροποι του Βόλου εκεί πέρα βρεθήκατε ; Μήν νομίζεις όμως και εγώ λέω για εσένα τά καλύτερα πόσο διανοούμενος είσαι ,πόσο ανεβασμένος ......μέ εξωτερικά και εσωτερικά προσόντα και φυσικά δέν περιφρονώ τις καλές κουβέντες σου ,έτσι τις εκλαμβάνω , ξέρω οτι ο πήχυς σου είναι πολύ ψηλά ...... Λ.Ε.

amethystos είπε...

Μάς έβαλες στήν θέση μας μαντάμ καί μάλιστα χωρίς τήν βοήθεια ψυχαναλύσεως. Αξια. Μόνο μέ τά φώτα τού πνευματικού;! Πάλι άξια.

Ανώνυμος είπε...

Τόση ειρωνεία από την κοπέλα. Και ύβρεις. Απίστευτο! Και είναι Χριστιανή.
Έχει όμως ισορροπία;

χαλαρωσε είπε...

αγαμητη θα ειναι η φουκαριαρα.

Ανώνυμος είπε...

Φταίει η πόλη που ζούμε, ίσως το νερό που πίνουμε ! Δέν ξέμεινε ποτέ αυτή η πόλη από ερωτικούς ανθρώπους ! Περπατάς και βλέπεις κάποιον να σου στέλλει φιλιά ! πάς λίγο παραπέρα καί έρχεται κάποιος και σου προσφέρει λουλούδια , λίγο παραπέρα και ο βιολιτζής παίζει για σένα ένα ρομαντικό σκοπό μέ μία ευγενική υπόκλιση , ίσως είμαστε και μείς ένα μέρος αυτής της γραφικότητος ! Έλα ψυχή μου, έφαγες μήπως καμμιά χυλόπιτα ποτέ σου από καμμιά κατηχητικού ; Κάποια κατηχητικού σέ έχει σφραγίσει ! Έλα , αγάπησε επί τέλους και αυτή την γυναίκα ως ανθρωπότυπο , μέ το ιδιότυπο χαρακτήρα της , το χτένισμά της , το μανικάκι της ,την βλοσυρότητά της ...... Θά εκλείψει και αυτό το είδος και μετά θά ψάχνουμε να τό βρούμε , θα μας μείνουν μόνο οι παπαδιές μέ το μίνι μέχρι το βρακί και το καλσόν μέ πεταλούδες ...... η αντανάκλαση της μεταπατερικής στις ωραίες γάμπες ......Λ.Ε.

amethystos είπε...

Είναι γυναίκες αφιερωμένες, τών οργανώσεων. Απώθησαν τό ερωτικό τους στοιχείο καί τήν επιθυμία, γιά νά υπάρξουν στό περιβάλλον τής δεοντολογίας τών οργανώσεων καί έχασαν τό κέντρο τού ανθρώπου, τήν καρδιά. Διότι η επιθυμία είναι μέρος τού νού καί ο έρως στά μοναστήρια μεταμορφώνεται σέ θείο έρωτα.Αυτές οι γυναίκες υποτάσσονται σ' έναν ανώτερο πνευματικό καί εκπαιδεύονται στήν λογική, δηλ. στήν κατάκριση. Αυτό πού απωθείται όμως καθίσταται μέν αόρατο καί ασυνείδητο, δέν παύει όμως νά υπάρχει καί νά αυξάνει, χωρίς νά ωριμάζει. Αυτό τό στοιχείο ήρθε στήν επιφάνεια στήν κυρία αυτή καί όπως βλέπουμε έχει ακόμη καί σαδομαζοχιστικά στοιχεία, αυτά πού κυριεύουν τήν επιθυμία τών φυλακισμένων, ακόμη καί σέ ιδεολογίες. Θέλουν νά αναγνωρίζονται σάν έξυπνες, πού είναι η ανώριμη ακόμη έκφραση τής υπερηφανείας, τής κενολογίας. Καί ικανοποιούνται ακούγοντας αυθεντικές ιστορίες, από αμφιβόλου αξίας διανοούμενους-αυθεντίες οι οποίοι έχουν μεταλλάξει τήν αλήθεια σέ ιστορικισμό, σέ ιστορία. Οπως είναι ο Ζήσης εν προκειμένω, ο οποίος επιχειρηματολογεί μονίμως μεταφέροντας ιστορικές εξελίξεις. Ανευ περιεχομένου. Βιογραφίες Πατέρων καί Αγίων καί αντικαθιστώντας τό περιεχόμενο τής θεολογίας πού είναι καρπός προσευχής μέ απλά ονόματα πού ντύνουν τήν αρνητική σκέψη, η οποία στίς Γερμανικες οργανώσεις θεωρείται θέση, έτοιμη γιά σύνθεση.

Ανώνυμος είπε...

Βρέ κεφάλα εμένα θά πείς οργανωσιακή ; Εγώ δέν έχω πατήσει ποτέ μου σέ οργανώσεις Στη γωνία Αλεξάνδρας -Κοραή δέν έχω μπεί ποτέ μου ,για να μήν λέω ψέματα μπήκα πρίν λίγο καιρό για να αγοράσω μία Καινή Διαθήκη ,δέν νομίζω να το θεωρεις επιλήψιμο ,να άρπαξα κανένα μικρόβιο ! Καλά μούκανες το κεφάλι νταούλι μέ τά ερωτικά θα τά διαβάσω άλλη ώρα , ειναι βαθυστόχαστα και θέλουν προσοχή ,μόνο βάλε το προηγούμενο σχόλιό μου ,που τό έγραψα πρίν δώ το τελευταίο δικό σου ...Λ.Ε.

amethystos είπε...

Υπάρχουν τόσοι επιλοχίες χωρίς νάχουν πάει στρατό. Τόσοι άοπλοι στρατευμένοι στό δέον. Η οργάνωση είναι αρχαίο όσο καί νέο πνεύμα. Τού πρεσβύτερου υιού. Πολύ πρίν αποθεωθεί στόν Φαρισαίο.

Ανώνυμος είπε...

Έ ! Αυτά λές καί μου απελευθερώνεις το libido ! Aλλα έχω μία απορία ,αυτόν μέ το ΄΄χαλαρό ΄΄ ήθος πώς δέν τον έχεις στείλει ακόμα στον αγύριστο ; Την πορνοβλαχιά από πού την κόλλησες ;

χαλαρωσε είπε...

λενιω στον αγυριστο ειμαι, και προσπαθω. Ο Κυριος δεν με εγκαταλειπει. Εσυ που εισαι ψιλολουμπεν χριστιανικη ελιτ πως τα καταφερνεις;

χαλαρωσε είπε...

πορνοβλαχικες παραθεσεις προς αναπτερωση, γκρεμοτσακισμενης στα ταρταρα της γερμανικης σαβουρ βουρ, λιμπιντο και κατα το ελληνικοτερο και μη χυδαιο, ποθος. Διοτι η γλωσσα μας την ξερει και αλλιως, αλλα προκειμενου να μην σακατεψουμε τα καλαισθητα ματακια, υποκυπτουμε στα θελγητρα της λογοκρισιας και την παρουσιαζουμε εξωραισμενη ως ποθο.

Γ. Καραϊσκάκης: «Ρώτησα τον μπούτσον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/g-karaiskakis-rotisa-ton-boutson-mou-ke-mou-ipe-na-mi-se-proskiniso/

...η βωμολοχία του «ήταν τόσο συνεχής και έντονη που οι συναγωνιστές του χρειάστηκε να αποδεχθούν το ελάττωμά του ως «χούι», προκειμένου να μπορέσουν να συνυπάρχουν και να συμπολεμούν μαζί του». Με λίγα λόγια, ο άνθρωπος ήταν ένας αληθινός ποιητής της βωμολοχίας.

Αυτό δεν είναι φυσικά κάτι που μας ξενίζει. Οι περισσότεροι Έλληνες που πήραν μέρος στην Επανάσταση ήταν άνθρωποι λαϊκής καταγωγής, κατά συντριπτική πλειοψηφία αγράμματοι και προφανώς ελάχιστα δεσμευμένοι από τους κανόνες της λεκτικής ευπρέπειας. Ακόμα και οι στοιχειωδώς ή επαρκώς μορφωμένοι δεν έλεγχαν πάντοτε τη γλώσσα ή τη γραφίδα τους, ειδικά μέσα στη δίνη των φατριασμών και των πολιτικών παθών. Ο Κανέλλος Δεληγιάννης αποκαλούσε τον Κολοκοτρώνη «σκατόβλαχο» και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τον Παπαφλέσσα «εξωλέστατο»…Σε ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά και να υποθέτουμε σήμερα, οι συνήθειες της τοτινής ομιλίας έχουν μικρή σχέση με όσα τελικά απαθανατίστηκαν στον απομνημονευματικό λόγο, αφού οι ακούσεις και εκούσιες συμβάσεις του γραπτού κειμένου εξοβέλισαν κατά τεκμήριο την αμεσότητα της γλωσσικής υπερβολής, στερώντας μας την τύχη της άμεσης επικοινωνίας με το γλωσσικό και πολιτισμικό σύμπαν εκείνων των χρόνων. Συνηθέστερο μέτρο κρίσης αποτελούν περιπτώσεις όπως ο Χριστόφορος Περραιβός, ένας από τους πλέον μορφωμένους αγωνιστές, ο οποίος αντιδιαστέλλει το κομπολοί προτερημάτων του Καραϊσκάκη με τα δύο, μεταξύ άλλων, βασικά ελαττώματά του: «αισχρολόγος καθ’ υπερβολήν» και «πικρός υβριστής των ανάνδρων, πολλάκις και των φίλων». Η παρατήρηση αυτή ενέχει μια επικριτική διάσταση που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πολλά για την πολιτιστική «νομιμοποίηση» του Αγώνα. Πρώτο συμπέρασμα είναι πως η βωμολοχία δεν είναι ανεκδοτολογικό ιστορικό στοιχείο αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της πολυσύνθετης κληρονομιάς του 1821.

Το μεσαιωνικό πρότυπο του ιππότη-πολεμιστή, όπως πλαθόταν ασυνείδητα στο φαντασιακό των επιγόνων της πολεμικής γενιάς και φτάνει ως τις μέρες μας μέσα από τη στιλπνότητα των επετειακών πανηγυρικών λόγων, καταρρέει με αστείο θα λέγαμε τρόπο μπροστά σε λέξεις και φράσεις όπως «πούτζος» ή «ο Τούρκος μας εγάμησε το κέρατο», που καταγράφηκαν από πολεμιστές-συγγραφείς όπως ο Κασομούλης και ο Μακρυγιάννης με συνειδητή ευαισθησία απέναντι στο ατομικό και συλλογικό πάθος. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΔΩ ΛΕΝΙΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΠΠΟΤΗ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΤΑ ΠΩς ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

ΣΥΝΕΧ

χαλαρωσε είπε...

ΣΥΝΕΧ
Ήταν τελικά τέτοιοι αυτοχειροτονημένοι «γραφιάδες» που αντιλήφθηκαν (και σίγουρα δεν το έκαναν ασυνείδητα) πως η παράθεση υβριστικών λέξεων εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ευγενείς στόχους μιας αυθεντικής συγγραφής. Εν τέλει, οι γλωσσικές «ακαθαρσίες» του Καραϊσκάκη ανήκουν στα πλέον αυθεντικά ίχνη ενός χαμένου κόσμου που φτάνει σε μας αλλοιωμένος από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των εθνικών φαντασιώσεων που χρησιμοποιούν τους εξιδανικευτικούς πίνακες με τις λευκοσιδερωμένες φουστανέλες ως μοντέλα πολιτικής ορθότητας.

Αν κατατάσσαμε τον Καραϊσκάκη απλώς ως «βωμολόχο», θα τον αδικούσαμε. Η ελευθεριότητα χαρακτήριζε όλες τις κινήσεις του. Όσο ήταν στην αυλή του Αλή-Πασά, είχε μοστράρει επιδεικτικά τα γεννητικά του όργανα στο γιο του Αλή, Μουχτάρ Πασά χορεύοντας επίτηδες μπροστά του με τρόπο ώστε να σηκωθεί η φουστανέλα του, ενώ είναι πασίγνωστο πως στη Μάχη στο Κομπότι της Άρτας (Ιούλιος 1821) ανέβηκε σε ένα βράχο και για να ερεθίσει τους Τούρκους, σήκωσε τη φουστανέλα δείχνοντας τα οπίσθιά του μέχρι που ένας «Γκέκας» τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στη μέση του «καυλού» (Γεώργιος Γαζής). Γενικά ήταν αυτό που θα λέγαμε πολύ μεγάλο «πειραχτήρι». Έχοντας πολύ δυνατά νεύρα, γνώριζε να εκτονώνει την ένταση στις δύσκολες στιγμές. Οι συχνοί αστεϊσμοί του ήταν το καλύτερο αγχολυτικό τις παραμονές της μάχης και χαλάρωναν πάντα τους συντρόφους του που προσέβλεπαν πάντα σε εκείνον. Ο αυτοσαρκασμός του δεν είχε όριο και στρεφόταν συχνά γύρω από το θέμα της ασθένειάς του και τις θέρμες οι οποίες τον καθήλωναν συνεχώς στο κρεβάτι («είμαι ζαμπούνης» έλεγε και ξανάλεγε). Μια μέρα που η ασθένειά του είχε υποτροπιάσει (έπασχε από καλπάζουσα φυματίωση) δέχτηκε την επίσκεψη ενός καινούριου γιατρού που ήθελε να τον εξετάσει. Για να τον δοκιμάσει, ο Καραϊσκάκης έκρυψε κάτω από τα σκεπάσματα έναν από τους άνδρες του. Ο γιατρός έπιασε το χέρι του παλικαριού αντί για το δικό του και του είπε: «Στρατηγέ, οι δυνάμεις σου έχουν πέσει πολύ». Αφού τίναξε τα σκεπάσματα και ο γιατρός κατάλαβε έκπληκτος πως είχε εξετάσει χέρι αλλουνού, απάντησε στο γιατρό: «Ο πούτσος μου έπεσε μωρέ, όχι οι δυνάμεις μου!».

Εντελώς αγέρωχος και μοναχικός πολεμιστής, ο Καραϊσκάκης ήταν άνθρωπος που έδινε αξία μόνο στις προφορικές συμφωνίες, στη «μπέσα». Στα χρόνια της προδοσίας, της ατιμίας και της ρευστότητας των συμπεριφορών, ο κώδικας τιμής των κλεφτών έμοιαζε να είναι το μόνο σταθερό σημείο αναφοράς στην αναζήτηση συμμάχων και φίλων. Έναν τέτοιο δεσμό είχε με τον Κίτσο Τζαβέλλα στον οποίο μάλιστα είχε τάξει για γυναίκα την κόρη του. Όταν όμως εκείνος ξεμυαλίστηκε με μια Μεσολογγίτισα, αθετώντας το λόγο του και διαλύοντας την ένωση των δύο οικογενειών, η υπόληψή του καταβαραθρώθηκε στα μάτια του Καραϊσκάκη. Όταν λοιπόν ο Τζαβέλλας του έστειλε κάποτε μια επιστολή για να σπεύσει προς βοήθειά του, σφραγισμένη με το σημείο του σταυρού, ο θιγμένος του απάντησε σε τόνο ακατέργαστης λαϊκής θρησκευτικότητας χωρίς να διστάσει να διανθίσει το γράμμα με τα γνωστά «γαλλικά» του: «Άνθρωπος όπου αρνείται τον Σταυρόν δια μουνί, δεν έπρεπε να βάνη Σταυρόν στο γράμμα του και εν ονόματι αυτού, να καλή βοήθεια, διότι τον ηρνήθη…»

Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα...
http://www.agiameteora.net/index.php/25-martiou/1254-o-iroas-makrygiannis-peri-orthodoksias-apanta-se-anistoritous

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ;!!!!;;;

περαν τουτου ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

amethystos είπε...

Mαντάμ κάτι δέν πάει καλά στήν περίπτωση. Διαμαρτύρεστε καί φοβάστε τίς ύβρεις μας, ξεχνώντας όμως τόν εαυτό σας. Γιά θυμηθείτε!

ΣΧΟΛΙΟ: "οι οποίοι απαιτούν την εκκλησιαστική αποκλειστικότητα και τον χαρισματικό αποκλεισμό και δεν αντέχουν την ευρύτητα της χάριτος του Θεού και για άλλους’’.
Αυτό είναι τό σημερινό πρόβλημα. Η ερύτητα τής χάριτος αφορά τίς άκτιστες ενέργειες καί η εκκλησία τού Κυρίου αφορά τήν υπόσταση τού Υιού τού Θεού τού ζώντος, δέν αφορά τίς άκτιστες ενέργειες.

Αμέθυστος
https://amethystosbooks.blogspot.gr/2016/12/blog-post_71.html

η απάντηση της Λωρίτου Ελένης:Tί λέει ο διαδικτυακός χούλιγκαν ; Μας λέει ότι βρήκε την καρδιά του προβλήματος αυτό που δεν βρήκε κανείς άλλος και αποφασίζει να μας το ανακοινώσει : "η εκκλησία τού Κυρίου αφορά τήν υπόσταση τού Υιού τού Θεού τού ζώντος, δέν αφορά τίς άκτιστες ενέργειες."
Δηλαδή με δυό λόγια διαγράφεται ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς , η αγιοπνευματική εμπειρία της εκκλησίας , η Πεντηκοστή , η εν Αγίω Πνεύματι Παράδοση της εκκλησίας. Αν η εκκλησία δεν γνωρίζει τον Χριστό με τις άκτιστες ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ,τότε με τι τον γνωρίζει ,μήπως με την νόηση ; Είναι ένας Βαρλααμιστής ο τύπος !
Βρίσκεται σε λάθος χώρο αν νομίζει ότι πολεμά για τά θέματα της ορθοδοξίας πολεμώντας τους αγωνιστάς κληρικούς ,θεολόγους , επισκόπους και μάλιστα τους αξιοτέρους εξ αυτών και τους πλέον ηγετικούς Και με ποια κριτήρια τους κρίνει για να τους βγάλει άχρηστους με βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς ; Τά κριτήριά του δεν είναι κάν ορθόδοξα ! Είναι σαν να πηγαίνει κανείς ανάποδα την Σταδίου και να νομίζει ότι όλοι οι άλλοι παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ενώ τον παραβιάζει ο ίδιος !
Αφού τίποτα δεν του αρέσει από τον αντιοικουμενιστικό χώρο , που νομίζει ότι ανήκει , ούτε οι οργανωσιακοί ,ούτε οι Καντιωτικοί , ούτε οι αποτειχισμένοι ,ούτε οι παλαιοημερολογίτες ,ούτε οι νεοημερολογίτες , ούτε οι πρόσφατες όσιακές μορφές της εκκλησίας ,όπως ο κατά την προσωπική μου εμπειρία άγιος πατέρας της εκκλησίας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος , επι πλέον οι Ιεροί Κανόνες και ΄τα δόγματα της εκκλησίας του δημιουργούν μία αφόρητη ανία ,πλήξη και στατικότητα γιατί να μένει σε αυτόν τον χώρο ; Γιατί δεν αυτομολεί στους οικουμενιστάς παίρνοντας μαζί και τις αποσκευές του τον ΄΄ Κύριο ΄΄ και τον άγιο Παΐσιο που και αυτοί τον πιστεύουν και τον τιμούν ; Σε λάθος χώρο βρίσκεται , πιο πολλά κοινά έχει με τους από εκεί παρά με τους από δώ , πιστεύουν άλλωστε στην αέναη κίνηση συνδέοντας την εξέλιξη της θεολογίας με΄ τον ιστορικό χωροχρόνο προτεσταντικού τύπου. Η μεταπατερική θεολογία δεν διαφέρει σε τίποτα από την προπατερική θεολογία ! Και οι δύο αμφισβητουν την Παράδοση της εκκλησίας κατά το δοκούν Το ύδωρ το ζών κατ’ευθείαν από την κοιλιά των οικουμενιστών το οποίο θα μπορούσε και ο ίδιος λαμπρώς να εμπλουτίσει με την συνδρομή της πολυτάλαντης προσωπικότητάς του!

amethystos είπε...

Δεν θα ησχολούμην καθόλου με τον άνθρωπο σεβόμενη την τραγικότητά του να βιώνει μία τόσο μεγάλη κρίση ταυτότητος και πίστεως , δεν θα είχα κανένα λόγο να ασχοληθω με έναν άνθρωπο που νοσεί πνευματικά ,που είναι δέσμιος των βιωμάτων του τύπου Γιανναρά , αν αυτή η δραστηριότητά του δεν στρεφόταν στην αποδόμηση της χειμαζομένης από την αίρεση εκκλησίας και της φιλότιμης προσπάθειας κάποιων λίγων θεολόγων και κληρικών να περισώσουν με την βοήθεια του Θεού τά σπαράγματα της εκκλησιολογίας και θεολογίας της.
Δεν φτάνουν οι οικουμενιστές , έχουμε και τους ανισόρροπους να βγάλουμε πέρα ! Καημένε αμέθυστε δεν ξέρουμε πόσοι είστε ένας ,δύο , παραπάνω , λεγεών ; Αν από την εκκλησία αφαιρέσουμε τις άκτιστες ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ,τότε τι θα μείνει ; Θα μείνει μόνο ένας ηθικισμός , πιετισμός , ένα savoir vivre , ένας γλυκούλης Χριστούλης σαν αυτόν που σου μπούκωσαν ! Θα μείνει μόνο αυτό το οποίο ξορκίζεις ,αλλά βαθύτατα πιστεύεις και το ανάγεις σε δόγμα και κριτήριο με το οποίο βλέπεις τον κόσμο γύρω σου Δυστυχώς όμως τον βλέπεις λάθος γιατί τά κριτήριά σου είναι λάθος ! Στην πραγματικότητα την αίθουσα……… των καταβολών σου ποτέ δεν την εγκατέλιψες ,την κουβαλάς μέσα σου ! Τά καταπιεσμένα κατηχητόπουλα έχουν γίνει μία μάστιγα !

Λωρίτου Ελένη
Η ΚΥΡΊΑ ΕΛΈΝΗ ΤΑ ΕΊΠΕ ΑΚΡΙΒΏΣ ΟΠΩΣ ΈΠΡΕΠΕ. ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ( κολλητός τού Γέρων Ζηζιούλα;)

amethystos είπε...

Καί ποιά είναι όλη η ιστορία; Οτι δέν κατέχετε ούτε μερικά ψήγματα θεολογίας. Καί θέλετε νά αντιμετωπίσετε τούς οικουμενιστές θεολόγους οι οποίοι έχουν μεγαλώσει μέσα στά γερμανικά κείμενα; Είναι απλώς απίστευτο.

amethystos είπε...

Καί υπάρχει καί συνέχεια.
Tί κειμενο είναι αυτο αμέθυστε που μας παρουσιάζεις ; Από όλο τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά αυτό βρήκες να μας παρουσιάσεις που αναφέρεται στά όντα ; Μετέχουν τά όντα τά βουνα ,τά ψάρια , ο σκύλος ,η γάτα στις άκτιστες ενέργειες του Θεού εκτός από τον άνθρωπο ; Περιλαμβάνονται τά όντα στην εκκλησία του Χριστού ; Προσέλαβε ο Χριστός την φύση των όντων των οποιωνδήποτε όντων ; Θά ήσουν γελοίος άν δέν ήσουν τραγικός καημένε μου ! Έπεμψε ο Χριστός το Άγιο Πνεύμα στά σκυλιά και στις γάτες παρ'όλο που ισχύει η πρόνοια του Θεού γι'αυτά ; Γιορτάζουν τά σκυλιά και οι γάτες καμμία Πεντηκοστή που κάθισε στο κεφάλι τους κάποια γλώσσα του Αγίου Πνεύματος ή μήπως ήταν παρόντα στην Μεταμόρφωση ; Τι να σου πώ βρέ κεφάλα ! Εισαι για κλάματα ! Ταπεινώσου λίγο γιατί σέ έχει παραδώσει ο Θεός σέ αδόκιμο νού και λές ό,τι νάναι Έχεις μπερδέψει την πρόνοια του Θεού για την δημιουργία και για τον άνθρωπο φυσικά μέ την κλήσι του Θεού προς τον άνθρωπο να γίνει θεός κατά χάριν και να παρουσιάσει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος Ειλικρινά λυπάμαι πολύ να στρεψοδικείς μέ αυτό τον τρόπο

Με΄ ποιό τρόπο μετέχει ο άνθρωπος στό θείο άν όχι μέ τις άκτιστες ενέργειες του Αγίου Πνεύματος; Πρωτη φορά ακούς για το άκτιστο φώς ; Αν το φώς της Μεταμορφώσεως δέν ήταν τό άκτιστο φώς του Αγίου Πνεύματος τότε η μεταμόρφωση ήταν απλώς φακιρικά ,ο Χριστός άλλαξε απλώς ρούχα για νά καταπληξει τους μαθητές ή ήταν ένα θαύμα όπως η θεραπεία του τυφλού Η Μεταμόρφωση όμως δέν ήταν θαύμα αλλά φανέρωση δηλαδή αποκάλυψη στην οποία μετέχει ο άνθρωπος και η εκκλησία εις τους αιώνες μέ την μετοχή στις άκτιστες ενέργεις του Αγιου Πνεύματος δηλαδή με΄την θέωση Τι λένε οι άγιοι ,τί λενε τά χαρτιά και οι γραφές ; Δέν λέει ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ οτι σκοπός της εν Χριστώ ζωής είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος ,δέν ονομάζουμε τους αγίους Πατέρες πνευματέμφορους ;,δέν ενδημεί στην εκκλησία το Άγιο Πνεύμα ; Μόνο στο πρόσωπο του Χριστού έχουμε υποστατική ένωση του Θεού μέ την ανθρώπινη φύση Ο άνθρωπος μετέχει του Θείου με τις άκτιστες ενέργειες του αγίου Πνεύματος Το Άγιο Πνεύμα πληροι τά πάντα ,η εκκλησία το βοά μέ τά άγια Μυστήρια μέ την αγιοπνευματική της εμπειρία μέ την παρουσία των αγίων Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην εκκλησια δέν σημαίνει οτι διασπά την ενότητα της τρισυποστάτου Αγίας Τριάδος ,οτι ο Χριστός ανελήφθη και αποδήμησε απο την εκκλησία οτι τά πρόσωπα ενεργούν μόνα τους σέ δικαιοδοσίες Στην εκκλησία ενεργει ο Πατήρ δι Υιού ,εν Αγίω Πνεύματι ! Όπως οι μαθητές άνοιξαν τά μάτια του ς και γνώρισαν τον Χριστό ως Θεό, όταν έλαβαν τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και άς ηταν μαζί του επί τρία χρόνια και συγχρωτίστηκαν μαζί του έτσι και η εκκλησία γνωρίζει τον Χριστό μέσω αυτής της οδού Διαφορετικά ο Χριστός παραμένει ένας άνθρωπος που θαυματουργεί ,γλυκούλης , ξανθούλης που ίσως η ομορφιά του ευφραίνει , αλλά μέχρι εκεί Αυτός ο Χριστός δεν φέρνει στη γή φωτιά και μάχαιρα ,αλλά ειρήνη , κόσμιους και καλούς πολίτες αυτής της γής Όλη η ιστορία της εκκλησίας είναι η ιστορία του Αγίου Πνεύματος ,τι άλλο να πώ !

Λ.Ε.

amethystos είπε...

Τί νομίζετε ότι είναι η θεολογία; Είναι περίεργο. Αγανακτισμένα συνθήματα;

χαλαρωσε είπε...

Όλη η ιστορία της εκκλησίας είναι η ιστορία του Αγίου Πνεύματος ,τι άλλο να πώ !

να πας στο Ζηση να το πεις. θα ευφρανθει τα μαλα. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

amethystos είπε...

Φίλε αυτό είναι τό Φιλιόκβε. Καί η νέα αίρεση είναι η εξέλιξη τού Φιλιόκβε η οποία ξεκίνησε μετά τήν 2η Βατικάνειο σύνοδο νά κατακτά τίς συνειδήσεις. Τήν προανήγγειλε όμως ο Αγγελικούδης. "Αν είναι λοιπόν αρχή ο Πατέρας κι ο Υιός του αγίου Πνεύματος, θα είναι αναγκαστικά αρχή ή κάποιου άλλου Πνεύματος ή του εαυτού του, όπως έχουμε πή, και το Πνεύμα, το οποίο είναι εξαιρετικά ασυμβίβαστο ( ασύμφωνον ) και ασεβές.[ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΙΡΕΣΗ]"
Τό τελευταίο ανέκδοτο εναι. Ο ΖΗΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Ακου καί τήν μωροπαρθένα. :Tί λέει ο διαδικτυακός χούλιγκαν ; Μας λέει ότι βρήκε την καρδιά του προβλήματος αυτό που δεν βρήκε κανείς άλλος και αποφασίζει να μας το ανακοινώσει : "η εκκλησία τού Κυρίου αφορά τήν υπόσταση τού Υιού τού Θεού τού ζώντος, δέν αφορά τίς άκτιστες ενέργειες." Καί τί λέει ο κολλητός τού Τρικαμηνάρα; Η ΚΥΡΊΑ ΕΛΈΝΗ ΤΑ ΕΊΠΕ ΑΚΡΙΒΏΣ ΟΠΩΣ ΈΠΡΕΠΕ. ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ( κολλητός τού Γέρων Ζηζιούλα;) Γυρίζει τήν ύπαιθρο καί ενημερώνει τόν λαό σάν τόν Αγιο Κοσμά, μέσα σέ κινηματογραφικές αίθουσες. Χάθηκαν οι καλαμιές από τούς βάλτους. Τίς καβαλάνε οι θεολόγοι.

Ανώνυμος είπε...

η κοπέλα φαίνεται έχει απωθημένα. πρέπει να έχει δίκιο ο χαλάρωσε που είπε χθές.
όλο με ερωτικά υπονοούμενα μιλάει. δεν συγκρατιέται.

Μαρία Π. είπε...

Aγαπητέ αδελφέ Αμέθυστε, δεν ξέρω αν κάνω καλά που επεμβαίνω, (ο Θεός να βάλει το χέρι Του), αλλά έτσι το ένιωσα, γιατί ειλικρινά στενοχωρήθηκα με όσα βλέπω.Συγνώμη που παρεμβαίνω, δεν θέλω να φανεί ότι θέλω να διορθώσω κανένα.. ήταν λάθος της Ελένης που ενέπλεξε τότε άλλο ιστολόγιο, ενώ θα έπρεπε ότι ήθελε να στο πει εδώ, είναι απότομη πολλές φορές, και επιτίθεται κτλ.. αλλά αδελφοί.. συγνώμη και πάλι.. παρακαλώ πολύ .. τα σχόλια 1.03 του Χαλάρωσε και το 1.50 (17/2/17) θα έπρεπε να αφαιρεθούν.. Καταλαβαίνω ότι είμαστε άνθρωποι και θυμώνουμε αλλά αδελφοί μου δεν "θα πάμε" "με το δίκιο μας" και πολύ περισσότερο με εσκεμμένη ή όχι εξουθένωση του άλλου (άσχετα αν γίνεται και από τις δύο πλευρές ή αν έχει ξεκινήσει κάποιος πρώτος και ο άλλος ακολούθησε κτλ..) αλλά με την συγχώρηση.. Αδελφέ Αμέθυστε με συγχωρείς για την παρέμβαση. Φοβόμουνα να μιλήσω για να μην ξεσπάσετε όλοι πάνω μου και εσείς και η Ελένη. Αλλά έτσι το ένιωσα.. παρόλο που δεν είναι ευχάριστο να επεμβαίνεις.. Καλή Σαρακοστή σε όλους.

amethystos είπε...

Γιατί δεν αυτομολεί στους οικουμενιστάς παίρνοντας μαζί και τις αποσκευές του τον
΄΄ Κύριο ΄΄ και τον άγιο Παΐσιο που και αυτοί τον πιστεύουν και τον τιμούν ;

Γιά ποιούς αδελφούς μιλάμε; Δέν είναι θέμα συμπεριφοράς αγαπητή αδελφή εν Κυρίω. Εχουμε ορατό καί αόρατο πόλεμο. Η κοσμιότης δέν είναι τό ζητούμενο. Δέν έδωσες σημασία στό περιεχόμενο. Καί είναι ένα από τά σημερινά μας προβλήματα. Επιβλήθηκε ο τύπος στό περιεχόμενο.

Μαρία Π. είπε...

Έδωσα σημασία στο περιεχόμενο, και το ξέρεις. Αλλά αυτό που είπα, δεν αφορά το περιεχόμενο, ούτε τι λέει ο ένας και τι καταλαβαίνει ο άλλος.. και αν σε κάποια πράγματα υπάρχει άλλη οπτική, και τελείως άλλη πρόσληψη.. Δεν μπήκα σε αυτά καθόλου..
Και δεν μπορώ αδελφέ να μπω με τέτοιες συνθήκες και τέτοιο κλίμα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη.Γιατί αν πω π.χ. ότι κάτι είναι σωστό και κάτι είναι λάθος, ο άλλος θα το πάρει προσωπικά, θα νομίζει ότι υποστηρίζω τον άλλο, και θα μου επιτίθεται. Ούτε είμαι εγώ καμία αλάθητη.Το μόνο που είπα είναι ότι το συγκεκριμένο σχόλιο 1.03 του Χαλάρωσε καλύτερα να το σβήσει ο ίδιος. Και η Ελένη να πάρει πίσω τους διάφορους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς. Ας μη δοθεί συνέχεια.Συγγνώμη και πάλι.

amethystos είπε...

Ποιά Ελένη; Δέν έχουμε νά κάνουμε μέ χαρακτηρισμούς. Αλλού είναι τό περιεχόμενο.