Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Όταν συνεργάζονται ο διώκτης των αντι-Οικουμενιστών ιερέων Θεσ/νίκης Άνθιμος, με τους "αντι-Οικουμενιστές" Γόρτυνος Ιερεμία και καθηγητή Τσελεγγίδη!!!

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»

«Μετάνοια και ομολογία είναι δυο πνευματικές καταστάσεις που δεν συναντώνται πουθενά»σεβασμ. κ. Ἱερεμία καὶ  κ. Τσελεγγίδη;Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 13/3/ 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, με θέμα: «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου».


Τουλάχιστον δύο εκ των συνέδρων, την εποχή που θα έπρεπε να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αίρεση του Οικουμενισμού, καθώς αυτή πέτυχε το καλοκαίρι στην Κρήτη την συνοδική της κατοχύρωση, επέλεξαν να στραφούν σε πιο «πνευματικά «λημέρια», καθώς ".. είναι εμονικό να μιλάει κανείς συνεχώς για την αίρεση του Οικουμενισμού και τις αιρέσεις γενικότερα ..", σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αγίου Γόρτυνος στην Κόρινθο, όταν παρερμήνευε εξοργιστικά τους πατερες (δείτε εδώ:  "...Αϊ στο καλό από εκεί με τα δογματικά και τον πάπα, ξεχάσαμε τη σωτηρία το "Κύριε ελέησον", δηλαδή τα πνευματικά μας...").
Όλοι οι διοργανωτές, ο κ.Τσελεγγίδης και ο σύλλογος των φοιτητών, 
γνωρίζουμε ότι συμμετείχαν κάποτε έντονα και ενεργά στον αντιοικουμενιστικό αγώνα της πόλης μας. Ο κ.Τσελεγγίδης, μάλιστα,  συμμετείχε ενεργά και στην Σύναξη Λαικών και Κληρικών με την γνωστή αντιοικουμενιστική της δράση.
Σε πείσμα του οικουμενιστικού κατεστημένου της θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε ότι πολλά από αυτά τα παιδιά έπαιξαν ενεργό όλο στην αντίσταση που οργανώθηκε ώστε να μην ιδρυθεί τμήμα ισλαμικών σπουδών μέσα στην θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ότι συμμετείχαν ενεργά στην αντίσταση που οργανώθηκε στο να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση των γκέι (γκει πράιντ) στην Αγιοτόκο μας Θεσσαλονίκη. 
Μάλιστα η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, που τώρα μέσα στον Ιερό Ναό της φιλοξενεί την ημερίδα για το μυστήριο της μετανοίας, τότε, έξω από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στον προαύλιο χώρο αυτού, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δώσει ρεύμα στους διοργανωτές της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του γκέι πράιντ, ανάμεσα στους οποίους πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι τώρα διωκόμενοι από την Ι.Μ.Θεσσαλονίκης π. Νικόλαος Μανώλης και π. Θεόδωρος Ζήσης (δείτε εδώ).
Αναπάντητα παραμένουν, κρίσιμα ερωτήματα στους αγαπητούς συνέδρους.
Παρακολουθώντας την εκκλησιαστική επικαιρότητα και την προσωπική πορεία των συνέδρων, υπό το πρίσμα του επίμαχου συνεδρίου και του θέματός του, καλούμαστε να βγάλουμε το ανεπέρειστο, εν είδει προπαγάνδας, συμπέρασμα, ότι μετάνοια και ομολογία είναι δυο πνευματικές καταστάσεις που δεν συναντώνται πουθενά; Η μετάνοια μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την καταλυτική, κρυστάλλινη, απαραχάρακτη διατράνωση της αλήθειας; 
Μετανοείς για να ξεφύγεις από το ψεύδος. Θα λέγαμε ότι μετάνοια είναι η νίκη της αλήθειας επί του ψεύδους, η συντριβή του ψεύδους μέσα μας. Μεγαλύτερο ψέμα από την αίρεση δεν υπάρχει.
Πώς επιτυγχάνεται μετάνοια σε καιρό ενδημούσης αιρέσεως μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας; Με στρουθοκαμηλισμό και κουκούλωμα ή με διαμαρτυρία, καταγγελία και ύψωση τείχους έναντι της αιρέσεως;
Ποια είναι η σωστή επιστημονική πορεία  και μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσει ένας ειδήμων της θεολογικής επιστήμης, δεσπότης ή μη, όταν έχει λάβει χώρα ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ της αίρεσης,την οποία, αυτός, σαν καλός επιστήμονας και με τα επιστημονικά εργαλεία που του δίνει η επιστήμη του, την έχει διαγνώσει, στηλιτεύσει, καταγγείλει σε όλη του την πορεία σαν άνθρωπος και σαν επιστήμων; Είναι ενδεδειγμένη στάση, πάνω στην κορύφωση του "δράματος", να γίνεται στροφή προς πιο «πνευματικά θέματα», δηλαδή να θολώνουμε τα νερά, δίνοντας προς τα έξω μια εικόνα επίπλαστης εκκλησιαστικής ευτυχίας και πληρότητας;
Για ποια μετάνοια μπορούμε να ομιλούμε χωρίς ομολογία, μαρτυρία της ορθής πίστης; Πώς μπορούμε να ομιλούμε για μετάνοια στους κόλπους μιας εκκλησίας που έχει εμφυλλοχωρήσει η αίρεση και η δαιμονική απόφαση, να διωχθούν οι ορθόδοξοι ομολογητές πατέρες;
Ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από την συμμετοχή σεβαστών δασκάλων και αρχιερέων, που κατά τα άλλα έχουν κληθεί και μάρτυρες στη μήνυση που έχει καταθέσει ο ηγούμενος της Λογγοβάρδας κατά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις ετεροδιδασκαλίες που αυτός έχει εισάγει στην Εκκλησία μας ( δείτε εδώ) σε συνέδριο για το μυστήριο της μετανοίας, σε μητρόπολη που αυτή την στιγμή διώκει ομολογητές πατέρες, που,κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνουν οι ιεροί κανόνες, προχώρησαν σε ηρωική και μαρτυρική διακοπή μνημόνευσης του οικείου μητροπολίτη τους; 
Η κατήχηση των μητροπολητικών στα νάματα της μετανοίας με στόχο την απεμπλοκή τους από τα δίχτυα της αιρέσεως (είθε) ή η αμαρτωλή σύμπλευση με την αίρεση;
Καταθέτουμε με θάρρος τον προβληματισμό μας. Απαντήσεις θα λάβουμε; 
paterikiparadosi.

Δυστυχώς οι ταγοί μας ούτε τήν αίρεση γνωρίζουν ούτε τήν μετάνοια κατανοούν καί βιώνουν. Καί μέσα σ' αυτή τήν ακατανοησία έχουν  δημιουργηθεί τρείς τέσσερις ομάδες αποτειχισμένων οι οποίοι βρίσκονται ήδη σέ πορεία σύγκρουσης γιά τήν αρχηγία. Ο Τσελεγγίδης είδε ότι ο Ζήσης είχε μπεί σέ πορεία σχίσματος καί δήλωσε στώμεν καλώς.
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Σεβ, Ιερεμιας δεν εχει τις ικανοτητες να καταλαβει καποια πραγματα ακομα και στην ερμηνεια ΠΔ πασχει η ερμηνεία του π. Ιωηλ είναι πιο εμπεριστατωμένη αλλα τι να γινει ελλείψη καλύτερων.

amethystos είπε...

Τού λείπει η πίστη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...