Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Διαβάστε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι


Μόνο στο el.gr: Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα και μία σοφή κουβέντα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, αναφέρθηκε στην επώδυνη συμφωνία, την οποία, αναγκάστηκε, όπως ισχυρίστηκε να κλείσει με
τους δανειστές, οι οποίοι είναι φίλοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,
Την χαρακτήρισε ισορροπημένη, παρά τα πρωτοφανή σκληρά μέτρα που περιμένουν τους Έλληνες.
Απαντώντας δε στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ για άμεση επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος αναρωτήθηκε «τι συνέβη και τώρα είναι τόσο κουβαρντάς;». Μας ζητά να εγγράψουμε δαπάνες το 2017 και να θέσουμε σε κίνδυνο το στόχο για το πλεόνασμα.
«Να μην ανησυχεί όταν έρθει η ώρα η κυβέρνηση θα μοιραστεί όταν και όπου πρέπει και χωρίς να κινδυνεύσουμε τους στόχους. Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ό,τι πράξαμε και στο τέλος του 2016» πρόσθεσε υπό το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ακόμα «θα» της κυβέρνησης.



Το θέμα είναι πως ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ρυθμίσεις μόνο στο κοινωνικό κράτος και όχι στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος το στηρίζει με τους φόρους που πληρώνει και εφόσον παρακμάσει περαιτέρω, τα «αντίμετρα» θα είναι επιδόματα πείνας και απόλυτης εξάρτησης των πολιτών από το κράτος.
Άλλωστε ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με υπερηφάνεια πως η κυβέρνησή του είναι εκείνη, η οποία εξασφάλισε το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλληλεγγύης», το οποίο προορίζεται για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.
Αυτό γιατί όλο και περισσότεροι φτωχαίνουν, πράγμα που απεικονίζεται στην αγορά, στην οποία παρατηρείται«βουτιά» άνω του 10% στην κατανάλωση τον Απρίλιο σε δύο ζωτικής σημασίας τομείς, στο πετρέλαιο κίνησης (diesel) και στο λιανεμπόριο τροφίμων.
Άνθρωποι της αγοράς δεν κρύβουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα χιλιάδων επιχειρήσεων, οι οποίες κινούνται στα όρια της επιβίωσης. Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετίζουν την πτώση της κατανάλωσης με τη δραματική συρρίκνωση που έχει υποστεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και την υπέρμετρη αύξηση των φόρων, καθώς και στην αβεβαιότητα που κυριάρχησε όλο το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της καθυστέρησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Η αγορά θα καταρρέει και ως «παυσίπονο» θα μοιράζονται επιδόματα, κάτι που ο πρωθυπουργός είχε άλλωστε προαναγγείλει σε συνέντευξή του.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας «γιατί τα αντίμετρα εμείς τα φέραμε, τα μέτρα για το χρέος εμείς τα καταφέραμε, την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας εμείς την καταφέραμε, την έξοδο από τα Μνημόνια εμείς θα την καταφέρουμε».
Τα σχόλια δικά σας!

Εμείς απομονώσαμε μία «σοφή» φράση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να κλείσουμε αυτό το άρθρο μας, με την οποία προσπαθούμε να μην συμφωνήσουμε:

«Είμαστε κομμάτι του λαού που μας έφερε σε αυτή εδώ την θέση».



sinomosiologos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: