Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Η Bundesbank «παγώνει» την Ελλάδα για τη ρύθμιση του χρέους .


Στη.... γραμμή Σόιμπλε και η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας η οποία παγώνει την Ελλάδα για το θέμα της ρύθμισης του χρέους.

'Γιατί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν μπορεί να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;'. Αυτό ρωτά στο μηνιαίο δελτίο της η Bundesbank.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή μιας ευρείας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα του 3,5% θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στο παρελθόν, ορισμένες χώρες το πέτυχαν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, αναφέρει.

Η Bundesbank στηρίζει το έγγραφο του ESM που διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες και αναφέρει ότι εάν η Ελλάδα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3% του ΑΕΠ για τα επόμενα 20 χρόνια, τότε οι πιστωτές της δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα θεωρεί ότι η άποψη πως οι δημοσιονομικές απαιτήσεις του προγράμματος θα μειωθούν πρέπει να αποφευχθεί και πως η ελάφρυνση του χρέους θα αποδυναμώσει την αξιοπιστία των προγραμμάτων προσαρμογής και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Στο δελτίο επισημαίνει επίσης ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τονίζει ότι το Eurogroup έχει συζητήσει την πιθανότητα της ελάφρυνσης του χρέους μέσω της επέκτασης των λήξεων και τη μείωση των επιτοκίων μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στη βάση της απόφασης του Μαΐου του 2016. 

'Προκειμένου να μπορέσει να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση του προγράμματος, έπρεπε να συμφωνηθούν τώρα μέτρα για το 2018 και, ιδιαίτερα, μέτρα για τους φόρους και τις συντάξεις για το 2019 και το 2020' επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: imerisia.gr
hassapis-peter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: