Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πολεμικό κλίμα στη Βρετανία: Πυρπόλησαν τζαμί στο Μάντσεστερ μετά το μακελειό στη συναυλία

Πολεμικό κλίμα στη Βρετανία: Πυρπόλησαν τζαμί στο Μάντσεστερ μετά το μακελειό στη συναυλία
Τα χειρότερα έρχονται για την Βρετανία και ίσως δεν τα έχουμε δει ακόμη. Ένα μουσουλμανικό τζαμί στο Μάντσεστερ πυρπολήθηκε λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη συναυλία της Ariana Grande, στην οποία έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι και άλλοι 60 τραυματίσθηκαν πολλοί από τους οποίους σοβαρά. Η Τ.Μέι συγκάλεσε το ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων που έρχονται. Yάρχουν πληροφορίες για νέες επιθέσεις του ISIS και ο πόλεμος μεταφέρεται πλέον στο εσωτερικό της χώρας. 
Aπό τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η πόρτα του τζαμιού «Qasmia Zahid» στην συνοικία Oldham του Μάντσεστερ κάηκε και προκλήθηκε βαριά βλάβη ενώ τα χειρότερα αποφεύχθηκαν λόγω της έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής. 
«Γύρω στις 2:55 το πρωί της Τρίτης, η αστυνομία ανακοίνωσε μια εμπρηστική επίθεση στο Oldham» είπε ένας εκπρόσωπος της εφημερίδας The Independent. 
«Κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ η έρευνα συνεχίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση .
Στο τζαμί στο Πάρκο Βικτώρια στο Μάντσεστερ, δεκάδες ιμάμηδες από όλη την πόλη συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν για τα θύματα της επίθεσης στη συναυλία Ariana Grande, ένας ιμάμης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επίθεση στο Oldham εκείνο το βράδυ, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες . 
Για να προληφθούν τα χειρότερα επίλεκτες δυνάμεις της βρετανικής αστυνομίας έκαναν έφοδο στην οικία του δράστη που σκόρπισε τον τρόμο εξοπλισμένοι σαν «αστακοί» για να προλάβουν τα χειρότερα. 
Σχετικό βίντεο δείχνει μια ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που συγκεντρώθηκε πριν την έφοδο έξω από την οικία του δράστη στην οδό Elsmore, έτοιμη να «μπουκάρει» . 
Πάνοπλοι αστυνομικοί απομακρύνονται από την πόρτα καθώς προετοιμάζονται να ξεκινήσουν την τολμηρή επιχείρηση. 
Ξαφνικά ακούγεται μια τεράστια έκρηξη από την χρήση χειροβομβίδας και οι αστυνομικοί εισβάλουν μέσα. 
Το σκηνικό μυρίζει «μπαρούτι» σε ολόκληρη την Βρετανία και εκφράζονται φόβοι για αντίποινα από Βρετανούς εθνικιστές, πιθανόν προς τα μουσουλμανικά τζαμιά της χώρας, με κίνδυνο κλιμάκωσης της αντιπαλότητας. Η συνέχεια θα είναι άκρως επικίνδυνη και σίγουρα θα «μυρίζει» πόλεμο των πόλεων. 
Η σοβαρότητα της πληροφορίας πηγάζει και από την έκτακτη σύγκλιση του ανωτάτου συμβουλίου ασφαλείας στην Βρετανία ( Combra) λόγω πιθανών ….καταιγιστικών εξελίξεων 
pentapostagma.grhttp://www.usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: