Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Καταιγίδα πυραύλων κρουζ Kalibr από τον ρωσικό Στόλο μια ανάσα από τα αμερικανικά στρατεύματα στη Νότια Συρία


«Προειδοποιήσαμε ΗΠΑ-Τουρκία και Ισραήλ» λέει η Μόσχα

Δείτε βίντεο

Του Κώστα Κομποθέκρα

Πέρασαν αμέσως στις πράξεις οι Ρώσοι και εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ Kalibr από φρεγάτα και υποβρύχιο μια ανάσα από τα αμερικανικά στρατεύματα και τον FSA στη Ν.Συρία. Κίνηση ισχύος με τις ρωσικές βόμβες να σκάνε πολύ κοντά στις δυνάμεις FSA-Βρετανών-Αμερικανών-Ιορδανών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτοξεύτηκαν τέσσερις πύραυλοι τύπου cruise εναντίον θέσεων του ISIS κοντά στην Παλμύρα.

Πρόκειται για εξοπλισμό και άνδρες που είχαν μεταφέρει οι τζιχαντιστές από τη Ράκκα προς ενίσχυση των θέσεών τους κοντά στην ιστορική πόλη σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πριν από την πραγματοποίηση των πυραυλικών επιθέσεων, η Ρωσία ειδοποίησε τις ΗΠΑ, την Τουρκία, αλλά και το Ισραήλ, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Τους πυραύλους έριξε η νεότερη φρεγάτα του ρωσικού Στόλου, Admiral Essen και το υποβρύχιο Krasnodar.

«Τα πλοία στοχοποίησαν μια περιοχή ανατολικά της Παλμύρας όπου οι ισλαμιστές είχαν μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις και εξοπλισμό. Οι ισλαμιστές μετακινήθηκαν από τη Ράκκα. Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν».

«ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ έλαβαν προειδοποίηση μέσω της κόκκινης γραμμής».


Δείτε εδώ το βίντεο

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1492252324350852%2Fvideos%2F1932307740345306%2F&show_text=0&width=560

Φυσικά οι δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή μπορούσαν να εξουδετερώσουν μόνες τους τους ισλαμιστές καθώς μαχητικά και ελικόπτερα Ka-52 επιχειρούν στην περιοχή αλλά η Μόσχα προτίμησε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα του ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Οπως είπαμε αργά χτες βράδυ, αεροσκάφη του Αμερικανικού Συνασπισμού «βομβάρδισαν» με φυλλάδια στο Al-Tanf τον συριακό Στρατό και τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν μαζί. Το γεγονός αυτό έγινε μόλις ο συριακός Στρατός έφτασε στην περιοχή Shehmi, 55 χλμ από την Al-Tanf.

Tα φυλλάδια έστελναν τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ να μην επιχειρήσει να προχωρήσει ο συριακός Στρατός και να αποσυρθεί στην σταυροδρόμι Zaza. Μαχητικά της Ρωσίας αναχαίτισαν για δεύτερη φορά Αμερικανικό αεροσκάφος και η μάχη ξεκινάει.

Πρόκειται για πολεμικό τελεσίγραφο των ΗΠΑ, που λένε με αυτό τον τρόπο στον συριακό Στρατό να σταματήσει και να διατηρήσει την απόσταση των 55 χλμ από τις Αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία.

Ταυτόχρονα οι αμερικανικές δυνάμεις και οι FSA βομβάρδισαν τον συριακό Στρατό με ρουκέτες Grad νότια της Zaza καθώς και με οπλισμένα drone.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ρόλος του FSA στην περιοχή είναι να διατηρηθεί η απειλή προς την Δαμασκό και να αποτραπεί στον συριακό Στρατό και τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με την Χεζμπολάχ να καταλάβουν την περιοχή δίπλα στα ιρακινά σύνορα και να διασφαλίσει την ενότητα και ακεραιότητα του συριακού εδάφους.

O FSA δεν συγκρούεται με τον ISIS. Στόχος του είναι να επιτίθεται στον συριακό Στρατό με αμερικανική υποστήριξη.

Το τελεσίγραφο των ΗΠΑ, το απέρριψε ο Ρώσος Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Μόσχα ανησυχεί για τις απειλές των ΗΠΑ σχετικά με την χρήση βίας κατά του συριακού Στρατού».

«Οπως γνωρίζεται δεν υπάρχουν μόνο απειλές αλλά έχει χρησιμοποιηθεί βία σε αυτή την περιοχή, το πέρασμα Al-Tanf μεταξύ Συρίας και Ιράκ».

«H κατάσταση αυτή είναι κατά παραπάνω από ανησυχητική και επηρεάζει άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Για να κλείσει με νόημα ο Σ.Λαβρόφ λέγοντας:

«Γίνεται προσπάθεια αυτή τη στιγμή για να αποτραπούν διάφορα ατυχήματα μεταξύ των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ».

«Σίγουρα υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν και τα στρατεύματα μας αυτό κάνουν».

Στην περιοχή επικρατεί συνωστισμός από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα:

x3 USAF AC-130W’s
x1 USN EA-6B
x1 USAF RC-135V
x1 USN EP-3E από τη Σούδα
x2 RAF Tornado GR.4’s
US Navy P-8A 168756 PS55 από τη Σούδα
.

Δείτε βίντεο από τις μάχες στην περιοχή.

Εικόνες από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας καθώς οι σιιτικές πολιτοφυλακές έφτασαν για πρώτη φορά από το 2014!

Δεν υπάρχουν σχόλια: