Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Το στίγμα

Ένα μεγάλο "μπράβο", ξανά, στον εκπαιδευτικό που διέσωσε την υπόληψη του λειτουργήματός του. Ντροπή στο Υπ. Παιδείας και σε όλα τα κόμματα (της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης) που, αναίσχυντα, διδάσκουν ανομία και νόμο της ζούγκλας.


Ακούγοντας τους "λαϊκούς δικαστές" της πρωινής ζώνης , να επιτίθενται σε ένα απόντα ανώνυμο διευθυντή σχολείου, αποφάσισα να πάω να τον βρω...
Να δω με τα μάτια μου αυτόν τον "χωροφύλακα" , τον "αστυνομικό", τον "μπάτσο" όπως τον αποκάλεσε η Φωτεινή Πιπιλή... 
Είχα διαβάσει και την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ( ένωση λειτουργών , πανάθεμα τους για λειτουργούς) Ρεθύμνου, που ζητάει την κοινωνική ΑΠΟΜΌΝΩΣΗ του κ διευθυντή του 1ου γυμνασίου της πόλης .
Ανέβηκα τον δρόμο, καλή ανηφόρα μέχρι εκεί. Σε μια περιοχή που αν εξαιρέσεις τη θέα από ψηλά , όλη η υπόλοιπη δεν είναι κάτι το εξαιρετικό.
Η εικόνα του κτιρίου , μια μόνο λέξη..ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ .. Και σιδεριές ασφαλείας, και κάγκελα παντού...
Βρήκα τις σκάλες, το διάδρομο και έπεσα στο γραφείο του διευθυντή που είχε κίνηση , μια και αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις.
Με οδήγησαν σε μια διπλανή αίθουσα για να μην ακούσουνε όλοι...Ήδη η απομόνωση που είχε διατάξει η ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, είχε ξεκινήσει.
Ήρθαν μαζί του και 2 ακόμα καθηγητές..
Δεν ήταν συνέντευξη. Δεν είμαι δημοσιογράφος να κάνω συνεντεύξεις.
Εξομολόγηση ήταν. Ένας χείμαρρος παραπόνων έβγαινε από τα σωθικά του ... Ήταν φανερό ότι τον έπνιγε το δίκιο του.. Μου εξιστόρησε τα γεγονότα , ένας καθηγητής τα επιβεβαίωνε ... η άλλη καθηγήτρια τα συμπλήρωνε...
Δεν μπορούσε να καταλάβει πως ενώ ακολούθησε τους κανονισμούς και ζήτησε από την πολιτεία να παρέμβει, βρέθηκε αυτός να στιγματίζεται από τους "στρατευμένους" συναδέλφους του. Πού να αντιληφθεί αυτός στα 60 του χρόνια το παιχνίδι που του έστησαν γνωστοί πολιτικοί μηχανισμοί , που ζητούν τώρα την προσωπική του εξόντωση..
Δεν κρατήθηκα, όταν τον είδα να λυγίζει συναισθηματικά και ψυχολογικά .. Βούρκωσε και είδα ένα "θεριό" να συνθλίβεται.
Αυτό είναι η περίφημη "δολοφονία προσώπων"

Κύριε Σωκράτη , τιμή μου που σας γνώρισα, που σας έσφιξα το χέρι...
Δεν είστε μόνος, είμαστε πολλοί ...
Είμαστε δίπλα σας

 Nikos Moldovanidis
μας τόστειλε το mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: