Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

''Τιμωρεί'' τον Ιωαννίνων Μάξιμο ο Αρχιεπίσκοπος

maximos.jpg
''Τιμωρεί'' τον Ιωαννίνων Μάξιμο ο Αρχιεπίσκοπος: Ακύρωσε την μετάβαση του στα εγκαίνια
Το ρήγμα στις σχέσεις του με τον άλλοτε πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής και στενό συνεργάτη του, μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο επιβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνοντας με την απουσία του ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της Ιεραρχίας.
Λίγες μόλις ημέρες μετά την δημόσια δήλωση του σχετικά με το ποια πρόσωπα προτιμά ο ίδιος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Μετέωρα και Καβάλαο Αρχιεπίσκοπος ακύρωσε την μετάβαση του στα Ιωάννινα, όπου χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που δημιούργησε εκεί η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή».
Παρά το γεγονός πως το κέντρο φέρει το όνομα του Αρχιεπισκόπου, ο ίδιος αποφάσισε να μην μεταβεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου αφήνοντας τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων να τελέσει τα εγκαίνια τα οποία καιρό τώρα ήταν γνωστό πως θα τελούσε ο ίδιος.
Η κρίση στις σχέσεις του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων ξεκίνησαν όταν ο κ. Μάξιμος διαφοροποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο στηρίζοντας ο ίδιος την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων, κόντρα σε αυτή του αρχιμανδρίτη Θεόκλητου Λαμπρινάκου, πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Μεσσηνίας την οποία στηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος.
Η διαφοροποίηση του μητροπολίτη Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκε όταν ο ίδιος μιλώντας κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πολιούχου των Μετεώρων αγίου Βησσαρίωνα τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εκλογής Νήφωνος.
Οι αντικρουόμενες δηλώσεις των δυο ανδρών προκάλεσαν σύγχυση στην Ιεραρχία. Ορισμένοι άρχισαν να θεωρούν πως υπάρχει διάσπαση στο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον. Άλλοι όμως αρνούμενοι να πιστέψουν πως ένας νέος μητροπολίτης όπως ο Ιωαννίνων, θα αμφισβητούσε δημόσια τον Αρχιεπίσκοπο και με δεδομένη την σχέση μεταξύ των δυο ανδρών θεώρησαν ότι ο Πρώτος είτε δεν στηρίζει στην πραγματικότητα την υποψηφιότητα Λαμπρινάκου ή –ακόμη χειρότερα- πως μέσω των δικών του ανθρώπων προωθεί και δεύτερη.
Αυτό ανάγκασε τον Αρχιεπίσκοπο να προχωρήσει στην εξαιρετικά σπάνια για τα εκκλησιαστικά δεδομένα της χώρας δημόσια δήλωση στήριξης στις υποψηφιότητες που ο ίδιος είχε εξ αρχής προκρίνει, κλείνοντας από τη μία το κεφάλαιο «ποιον στηρίζει τελικά ο Αρχιεπίσκοπος» πυροδοτώντας όμως παράλληλα μια άλλη συζήτηση στο εσωτερικό της Ιεραρχίας για το κατά πόσο μια τέτοια δήλωση ήταν σωστή.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ο μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Ανδρέας εξέφρασε γραπτώς με επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο στον οποίο καταλογίζει ατόπημα.
Για τους γνωρίζοντες το πως λειτουργεί ο κ. Ιερώνυμος, η άρνηση του να βρεθεί στα Ιωάννινα δίπλα στον μητροπολίτη Μάξιμο ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη η οποία δεν αποκλείουν να έχει και συνέχεια.



ΣΧΟΛΙΟ: Σού αμφισβητούν τήν αρχή καί εξουσία Ιερώνυμε; Οι υποτακτικοί σου; Βγάλε δόντι. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού!! Ξέρεις τί θά πεί νά σού χαθεί τό όνομα; Γιά ένα όνομα ζούμε όλοι μας. Γιά τό όνομα τού Κυρίου ή γιά τό δικό μας. Μάλλον διάλεξες λάθος όνομα Ιερώνυμε. Αλλά  μήν ποντάρεις στόν ληστή στό σταυρό. Ο Κύριος ήλθε στήν Βασιλεία Του. Καλό είναι νά τινάξουμε καί τήν σκόνη σου από τά παπούτσια μας Ιερώνυμε, πρίν μάς παρασύρεις όλους στό Ερεβος πού επέλεξες.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: