Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Προβληματισμός από την εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου χωρίς Σταυρό σε αγιασμό σχολείου

 Προβληματισμός από την εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου χωρίς Σταυρό σε αγιασμό σχολείου
Ερωτήματα προκαλεί η εμφάνιση -για ακόμη μια φορά – του Αρχιεπισκόπου Αθηνών αι πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου σε αγιασμό σε σχολείο χωρίς να φέρει το Σταυρό ούτε ως… φωτογραφία.
Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε τέλεσε τον αγιασμό στην Λεόντειο Σχολή στα Άνω Πατήσια και στα 15ο και 60ο Γυμνάσια και 15ο ΓΕΛ χωρίς όμως να φέρει το παραμικρό ίχνος του θρησκευτικού συμβόλου της Ορθοδοξίας του Σταυρού και αυτό για να μην αισθανθούν προσβεβλημένοι , οι μουσουλμάνοι και οι αλλοδαποί!
Και όλα αυτά όχι σε κάποια χώρα του τρίτου κόσμου, αλλά στην Ελλάδα.
Η «απολιτίκ» αυτή εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου ξενίζει αλλά κυρίως προβληματίζει για το που τελικά ζούμε, σε ποια χώρα και αν φοβόμαστε να δηλώνουμε ποιοι είμαστε.
Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε και συμβολές στους αλλοδαπούς λέγοντας ότι υπάρχουν δύο είδη σοφίας, η σοφία που προέρχεται από τα γράμματα και τις επιστήμες και η άνωθεν Σοφία, χωρίς να πει τη λέξη Θεός, παραπέμποντας στη θεώρηση της Πίστης - Σοφίας των γνωστικών ευαγγελίων.
«Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο είδη Σοφίας δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό, ενώ ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά.

Εικόνες: IntimeNews
pronews

KAI ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΙΑΣΜΟ; ΜΕ ΤΟ ΡΑΣΣΟ; 
ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΡΑΣΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ. ΙΣΩΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟΥ ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ. 
ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΙΑΣΜΟ; Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΒΔΟΣ. 
ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ; 
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ!! 
ΔΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΓΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ!!

Αμέθυστος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι, επίσης, λάθος να νομίζεται ότι ο καθαγιασμός γίνεται κατά την ώρα της εμβαπτίσεως του τιμίου σταυρού στο ύδωρ του αγιασμού και της ψαλμωδίας του απολυτικίου των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε,…».
https://www.pemptousia.gr/2017/01/o-megas-agiasmos/

Τελικά τι ισχύει;

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε ας μην τον κρίνουμε αυστηρά τον δέσποτα γιατί τον έχω ικανό οι κυριακάτικες λειτουργίες να ξεκινούν με τον εθνικό υμνο.
Ω ναι είναι ικανός στο άνετο όπως έδειξαν οι πρόσφατες δυσαρέσκειες προς το πρόσωπό του που τον οδήγησαν να ψάλει ο ναι να ψάλει τον εθνικό ύμνο την ημέρα της Αναστάσεως.
Τέτοιος Πατριώτης Μέγας και τέτοιος Χριστιανός συνάμα.

amethystos είπε...

1.59 Ενας νεαρός Ρώσος μαρτύρησε καί αγίασε επειδή αρνήθηκε νά βγάλει τόν σταυρό από τόν λαιμό του. Ο σταυρός αυτός είναι επικηρυγμένος σήμερα στά περισσότερα έθνη. Οι μουσουλμάνοι κατά πρώτον γκρεμίζουν τούς σταυρούς τών εκκλησιών. Επί τή εμφανίσει του αποκαλύπτεται ο δαίμονας πού προσπαθεί νά μείνει κρυμμένος. Οπως η νοερή ευχή ανακεφαλαιώνει όλη μας τήν πίστη καί έχει προσφέρει στήν εκκλησία μας τόσα νέφη Αγίων , παρομοίως καί ο σταυρός ανακεφαλαιώνει τό μυστήριο τής αναστάσεως καί όπως μάς διδάσκει ο Παύλος χωρίς τήν Ανάσταση η Πίστις μας ματαία.

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβάλλω πλέον αν ο αρχιεπίσκοπος όταν πεθάνει δικαιούται χριστιανικής κηδείας ΑΜ

amethystos είπε...

Σκληρό αλλά πραγματικό.