Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Κορυφαίες κομματικές γκάφες

Εάν οι Έλληνες επιμένουν να ψηφίζουν τα κόμματα που τους χρεοκόπησαν και να μην απαιτούν την τιμωρία τους για τις τεράστιες ζημίες που  τους προκάλεσαν, τότε θα είναι καλύτερα να συμφωνήσουν στη διαγραφή των χρεών τους – αναλαμβάνοντας τα οι ίδιοι, έτσι ώστε να μην μπορεί να τα εκβιάσει κανένας.
Επικαιρότητα
Στο άρθρο μας για το απίστευτα διεφθαρμένο κομματικό-πελατειακό κράτος (πηγή), το οποίο πρώτα υπερχρέωσε και μετά χρεοκόπησε την Ελλάδα, καταδικάζοντας την στα καταστροφικά μνημόνια και στο σημερινό τρομακτικό αδιέξοδο (ανάλυση), είχαμε αναφέρει ότι έχει ενδιαφέρον η «δήλωση» της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία το χρέος της δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να «κουρευτεί» – όταν την ίδια στιγμή τάσσεται υπέρ των μνημονίων που δεν προβλέπουν «κούρεμα» ούτε του μη βιώσιμου ιδιωτικού χρέους, ούτε του επίσης μη βιώσιμου δημοσίου χρέους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Ελλάδα να αλλάξει οριστικά ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Η «δήλωση» αυτή δεν ήταν άμεση, αλλά πηγάζει από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του αντιπροέδρου της, σε σχέση με την αγωγή ύψους 160 εκ. € της Τράπεζας Πειραιώς – την οποία έχασε η ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, παρά το ότι δεν αρνείται την ύπαρξη και την ορθότητα του ληξιπρόθεσμου δανείου! Ενώ λοιπόν χαρακτήρισε παραδόξως ως «πεμπτουσία του λαϊκισμού» τις αναφορές στα δάνεια των κομμάτων, προέβη σε σύγκριση της απαίτησης των Ελλήνων για διαγραφή χρεών λόγω της ριζικής αλλαγής των οικονομικών συνθηκών με την κατάσταση της ΝΔ – αφήνοντας έμμεσα να εννοηθεί πως κάτι ανάλογο ισχύει για τη ΝΔ, οπότε θα έπρεπε αντίστοιχα να υπαχθεί στο «Νόμο ΚΑΤΣΕΛΗ» και στη διαγραφή μέρους των χρεών της (πηγή).
Το συμπέρασμα του δε ήταν πως «θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση εκτός αν θέλουμε κόμματα εξαρτημένα» – κάτι με το οποίο συμφωνούμε σε κάποιο βαθμό, αφού πιστεύουμε πως η ΝΔ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα χρέη της. Επομένως εύλογα μπορεί να εκβιάζεται κατά το δοκούν από τις αφελληνισμένες πλέον τράπεζες, όπως όλοι οι σκλάβοι χρέους από τους δανειστές τους – οπότε, εάν οι Έλληνες επιμένουν να την ψηφίζουν και να μην απαιτούν την τιμωρία της για τις τεράστιες ζημίες που προκάλεσε στην πατρίδα τους, τότε θα είναι καλύτερα να συμφωνήσουν στη διαγραφή των χρεών της αναλαμβάνοντας τα οι ίδιοι, έτσι ώστε να μην μπορεί να την εκβιάσει κανένας.
Εν προκειμένω η γκάφα είναι το ότι, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε τις δηλώσεις του, οι οποίες φυσικά θα είχαν συζητηθεί προηγουμένως στο κόμμα του – προσπαθώντας να πείσει τους Έλληνες ότι δεν εννοούσε τη διαγραφή χρεών, σαν να πρόκειται για ηλιθίους. Για ανθρώπους δηλαδή που αδυνατούν να σκεφθούν σωστά και να κρίνουν από τα συμφραζόμενα – ενώ δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το αυτονόητο: το ότι η ΝΔ είναι χρεοκοπημένη, όπως επίσης αρκετά άλλα κόμματα από τις ανεύθυνες σπατάλες του παρελθόντος (ο ίδιος ανέφερε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις ήταν της τάξης των 30.000.000 € κάθε χρόνο ή 2.500.000 € κάθε μήνα – ενώ ασφαλώς εισέπραττε επί πλέον χρήματα από τις συνδρομές των μελών της, από χορηγίες επιχειρήσεων κοκ.).
Η δεύτερη μεγάλη γκάφα είναι ενός ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο οποίος έγραψε στο twitter τα εξής: «Η νέα αγωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι το χρέος της ΝΔ που δημιουργήθηκε σε βάθος χρόνου. Ο Μητσοτάκης πλησιάζει τη βιωσιμότητά του. Συνδυάζει δραστική μείωση δαπανών και σημαντική αύξηση εκλογικών ποσοστών που θα φέρουν μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση. Θα τους στερήσει το επιχείρημα«.
Με απλά λόγια, ο συμπαθέστατος ευρωβουλευτής θεώρησε τόσο ανόητους τους Έλληνες, ώστε να τους «σερβίρει» το εξής επιχείρημα: «Η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από τους Πολίτες για να αυξήσει τα εκλογικά της ποσοστά, να εισπράξει μεγαλύτερη επιχορήγηση από το κράτος και να πληρώσει τα χρέη της – οπότε να εξυγιανθεί!».
Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε τις υποψίες των Ελλήνων σχετικά με το ότι, τα κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για τις επιχορηγήσεις και για τα υπόλοιπα προνόμια της εξουσίας – ενώ σπαταλούν αλόγιστα τους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες, για να τα διατηρήσουν στην πολιτική σκηνή. Πως «κυνηγούν» τους ψηφοφόρους, με στόχο την αύξηση του τζίρου και των κερδών τους με τα δικά τους χρήματα – κάτι που φυσικά συμβαίνει, αλλά δεν είναι ότι πιο έξυπνο να το γράφει κανείς δημόσια.
Ολοκληρώνοντας, είναι πράγματι τόσο ανόητοι οι Έλληνες, όσο πιστεύουν οι εκπρόσωποι τους στη Βουλή και στην Ευρώπη; Έχουν δίκιο τα κόμματα που τους συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για διανοητικά καθυστερημένους που δεν είναι σε θέση να κρίνουν τίποτα σωστά; Πείθονται τόσο εύκολα από τα ψέματα επειδή δεν θέλουν να χάσουν τις αυταπάτες τους; Μπορούν οι πολιτικοί να τους πουλούν ότι θέλουν, τα γνωστά «καθρεφτάκια» για Ινδιάνους;  Δύσκολες ερωτήσεις που προτιμούμε να μην απαντήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: