Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΤΕΩΣ ΥΦΥΠ.ΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης

Σαν σήμερα το 1999 δολοφονήθηκε, ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στο σχέδιο Ανάν. O τότε ΥΦΥΠ.ΕΞ της Ελλάδας, ελληνοκυπριακής καταγωγής, γιος του Εθναρχικού Συμβούλου Κύπρου και μετέπειτα πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Νίκου Κρανιδιώτη. Δείτε τα συνημμένα...Και για όποιον ερωτήσει γιατί γράφω δολοφονήθηκε απαντώ ότι ελπίζω πολλοί να ενθυμούνται τις τότε φωνές «δολοφόνοι» στο υπουργείο του (τηλεόραση του Mega), του τότε υπουργού Συγκοινωνιών Τάσου Μαντέλλη. Που ίσως και γι αυτό είναι ο μόνος που τιμωρήθηκε λόγω ενίσχυσης της εκλογικής του εκστρατείας από εταιρία. Ενώ ως λέγεται, επαναλαμβάνω ως λέγεται, δεν υπήρχε για πολλά χρόνια υποψήφιος βουλευτής που (ως και ο κ. Κύρτσος κάποτε έγραφε) να μην ενισχυόταν ο προεκλογικός του αγώνας από εταιρία. Ως λέγεται επαναλαμβάνω.
Άλλος πιθανότατος επιπλέον λόγος της δολοφονίας του Γιάννου Κρανιδιώτη, είναι η μη συγκάλυψη της εθνικής ντροπής της παράδοσης στους τούρκους του Οτσαλάν.
Αφού απεναντίας έδωσε εντολή στον τότε πρέσβη μας στο Ναϊρόμπι της Κένυας Κωστούλα, να περιγράψει με το ν και με το σίγμα την εντροπή της Ελλάδας της παράδοσης του Οτσαλάν στους τούρκους.
Την παράδοση του Οτσαλάν στους τούρκους, από τους Σημίτη, Πάγκαλο, Γιωργάκη, από τον μετέπειτα επιβραβευθέντα γι αυτό με την πρεσβεία της Κύπρου, Παπαϊωάννου. Και από άλλους.
Όπως το περιγράφει και στο θαυμάσιο σχετικό του βιβλίο, «η Παράδοση του Οτσαλάν», ο Σάββας Καλεντερίδης. Που έζησε από κοντά την εθνική ντροπή –εθνική προδοσία, της παράδοσης από τους ανωτέρω του Οτσαλάν στους τούρκους

Αιωνία η μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη

Ευριπίδης Μπίλλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://defencereview.gr/o-pragmatikos-fovos-toy-politikoy-sys/