Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι κατασκευάζουν ειδικά καταφύγια σε επιλεγμένα μέρη;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΟΛΩΝ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Έρευνα της Χρυσούλας Μπουκουβάλα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ενδείξεις Πλήρους Πολικής Περιπλάνησης

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει τι ενδεχομένως μπορεί να συμβεί όταν η μετατόπιση φτάσει πολύ μακρυά από τον περιστροφικό πόλο, μαθαίνοντας να αναγνωρίζει ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια όπως:

1. Τροποποίηση της αντήχησης Σούμαν

Η αντήχηση ή συντονισμός Σούμαν (Schumann raisonance) είναι ένας παγκόσμιος ηλεκτρομαγνητικός συντονισμός που ονομάστηκε έτσι από τον φυσικό Ουίνφριντ Ότο Σούμαν (Winfried Otto Schumann), ο οποίος τον προέβλεψε μαθηματικά το 1952.

Πρόκειται για ένα σύνολο φασματικών κορυφών στο πεδίο εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων του μαγνητικού πεδίου της Γης (3-59 Hertz), δηλαδή για ταλαντώσεις στην κοιλότητα που σχηματίζεται από την επιφάνεια της Γης και την ιονόσφαιρα, που λειτουργεί ως κυματοδηγός. Αυτές οι ταλαντώσεις διεγείρονται από τους κεραυνούς (δείτε παραστατικό βίντεο της NASA εδώ).

Οι συντονισμοί Σούμαν λειτουργούν σε μήκος κύματος ίσο με την περιφέρεια του πλανήτη μας και έχουν βασική συχνότητα τα 7.83 Hz που αποκαλείται θεμελιώδης.

Εκτός από αυτήν υπάρχουν και άλλες επτά αρμονικές με τιμές 14.1 20.8, 27.3, 33.8, 39, 45 και 59 Hz οι οποίες επικαλύπτονται στενά με τις συχνότητες Άλφα, Βήτα, Γάμμα και Θήτα των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυμάτων. Υπάρχει λοιπόν μια εντελώς θαυμαστή αντιστοιχία των αντηχήσεων Σούμαν με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, που δείχνει σαφώς ότι ένας ασύλληπτης ευφυΐας κώδικας πληροφορικής (script) διέπει τους φυσικούς νόμους.

H θεμελιώδης αντήχηση Σούμαν και οι αρμονικές της αντιστοιχούν στις καταστάσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η αντήχηση Σούμαν επηρεάζεται όμως και από τις αλλαγές του μαγνητικού πεδίου της Γης. Πράγματι, από διεθνές δίκτυο σταθμών παρατηρήσεων των αντηχήσεων Σούμαν διαπιστώθηκε ότι η θεμελιώδης συχνότητα των 7.83 Ηz άρχισε να αυξάνεται από τη δεκαετία του ‘60. Το 1987 αυξήθηκε στιγμιαία σε 12 Hz, ενώ μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί αυξήσεις και των άλλων αρμονικών.

Που οφείλονται όμως αυτές οι απότομες αυξήσεις;

Ήδη από το 1998 ο Ρώσος καθηγητής γεωλογίας και ορυκτολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Αλεξέι Ντμίτριεφ (Alexey N. Dmitriev), σε μελέτη του είχε ανακαλύψει ότι το ηλιακό μας σύστημα και η ηλιόσφαιρα του Ήλιου μας, η μεγάλη ασπίδα προστασίας μας από τις βλαβερές κοσμικές ακτίνες, καθώς ταξιδεύει προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Ηρακλέους, έχει εισέλθει από το 1970 σε ένα πηχτό διαστρικό νέφος σωματιδίων και σκόνης με έντονη ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα.

Αυτό το νέφος προκαλεί την εισχώρηση ενός περίεργου ενεργειακού πλάσματος και ειδικά ατόμων ηλίου, που φτάνουν μέχρι και την ατμόσφαιρα των πλανητών, με αποτέλεσμα μεγάλους μετασχηματισμούς σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όπως αύξηση των σκοτεινών κηλίδων στον Πλούτωνα, σέλαα στον Κρόνο, πολικές αντιστροφές στον Ουρανό και στον Ποσειδώνα κ.ά.

Αν αυτό το πλάσμα που είναι πολύ πηχτό εξαερώσει την ηλιόσφαιρα, τότε και η ατμόσφαιρά μας θα εξαϋλωθεί, οδηγώντας μας στον θάνατο.

Αυτά είναι γεγονότα, και όχι εικασίες και ο καθένας μπορεί να τα επαληθεύσει. Το νέφος αυτό προκαλεί λοιπόν την τροποποίηση του γήινου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, και σύμφωνα με τον καθηγητή, την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αριστερά, κανονική κατάσταση μαγνητικών πόλων. Δεξιά, εμφάνιση αταξίας και διάφορων μικρών μαγνητικών πόλων κατά τη διάρκεια της αντιστροφής. Γράφημα της ΝΑSA.

Επιπλέον, άλλη μεγάλη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018, απέδειξε ότι η αύξηση των αντηχήσεων Σούμαν, που προκαλείται από την αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας που προκαλείται από τις επιδράσεις του διαστρικού ενεργειακού πλάσματος, στο τέλος προκαλεί αύξηση εισαγωγών σε νοσοκομεία για κατάθλιψη, ψυχικές διαταραχές, απόπειρες αυτοκτονίας, ανθρωποκτονίες και τροχαία ατυχήματα.

Η έρευνα καταλήγει ότι οι δυο μεταβλητές που επηρεάζουν τις παραμέτρους Σούμαν προκαλούν αυξημένα ποσοστά θανάτων από εμφράγματα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικά επεισόδια σε ηλικωμένους πληθυσμούς και ότι μπορεί να επηρεάσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, αλλά και να τροποποιήσουν την αντιληπτικότητά του.

Εφόσον λοιπόν οι ανθρώπινες συμπεριφορές εξαρτώνται απόλυτα από τις ηλεκτρομαγνητικές διακυμάνσεις του διαστρικού κενού, οι επιστήμονες (που δουλεύουν για λογαριασμό της σκιώδους εξουσίας) δεν μπορεί να μην έχουν υπολογίσει πότε θα γίνει η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων και η στροφή της Γης.

2. Αύξηση ηφαιστειακών εκρήξεων και σεισμών

3. Αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών

4. Αύξηση κεραυνικής δραστηριότητας

5. Άνοδος της στάθμης του Αρκτικού ωκεανού

6. Ηλιακή γεωμηχανική

Πέραν όλων αυτών, δυστυχώς κάποιοι ψυχοπαθείς φαίνεται ότι επεμβαίνουν εσκεμμένα στα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Γης, είτε διότι θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους, είτε να χειραγωγήσουν, είτε να εξοντώσουν την ανθρωπότητα, νομίζοντας ότι οι ίδιοι είναι Θεοί και Άρχοντες αυτού του πλανήτη, έχοντας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους άλλους.

Διότι πλέον με το επιχείρημα ότι οι Ζώνες Βαν Άλλεν παρεμποδίζουν τις δορυφορικές επικοινωνίες και τα διαστημικά ταξίδια, καταστρώνονται ακόμα και σχέδια αδρανοποίησής τους «πυροβολώντας» τις από το έδαφος με δέσμες πολύ χαμηλών ραδιοκυμάτων.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα [όσα είναι γνωστά], είναι το σκοτείνιασμα του Ήλιου με ψεκασμό ανθρακικού ασβεστίου στην ατμόσφαιρα, μέσω του ερευνητικού προγράμματος ηλιακής γεωμηχανικής (Solar Geoengineering) του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ScoPEx (Stratospheric Controlled Perturbation Experiment), με σκοπό να …ανασχεθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, δημιουργώντας πυκνά σύννεφα προκειμένου να μειωθεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Η ιστοσελίδα του ScoPex δηλώνει ότι «το πρόγραμμα συνίσταται σε προσομοιώσεις υπολογιστή και σε μικρής κλίμακας πειράματα με στρατοσφαιρικά μπαλόνια», και ότι «για να προχωρήσει από τις προσομοιώσεις μέχρι τις εφαρμογές ευρείας κλίμακας στον φυσικό κόσμο, πρέπει να επιτραπούν πειράματα αεροψεκασμών με μεγάλα αεροσκάφη, που θα έχουν όμως άγνωστες συνέπειες».

Ο τελικός στόχος αυτού του προγράμματος είναι «να πετάξουν χιλιάδες αεροπλάνα σε μεγάλο ύψος, ψεκάζοντας εκατομμύρια τόνους αεροζόλ ανθρακικού ασβεστίου σε όλον τον πλανήτη για να δημιουργήσουν ένα τεράστιο χημικό σύννεφο που θα κρυώσει την επιφάνεια».

Όχι, δεν είναι συνομωσιολογία, αλλά γεγονός.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ομολογούν ξεκάθαρα ότι «έχουν γίνει πολλά πειράματα απελευθέρωσης αεροζόλ στην ατμόσφαιρα, και συγκεκριμένα στον αέρα των πόλεων».

Μεταξύ των των χρηματοδοτών φιγουράρει ο Μπιλ Γκέιτς, ενώ η χρηματοδότηση όλων εμφανίζεται ως «φιλανθρωπική δωρεά».

Έχουμε περάσει λοιπόν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Αν επιμείνουν οι ΗΠΑ, που είναι και ο κυριώτερος χρηματοδότης του προγράμματος, να ανατρέψουν την φυσική τάξη του πλανήτη μας και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι διαφωνήσουν (Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία κ.ά) επειδή οι επιπτώσεις θα είναι πολύ βαρειές, τότε όπως δηλώνει ο ίδιος ο εκπρόσωπος του προγράμματος, θα οδηγηθούμε σε παγκόσμιο πόλεμο. Και τότε πράγματι θα έλθουν μια ώρα αρχύτερα οι τρεις ημέρες του σκότους.

7. Μείωση της ταχύτητας περιστροφής της Γης

Λίγες εβδομάδες πριν από την μετατόπιση, η ημέρα θα διαρκεί πολύ περισσότερο λόγω της μείωσης της ταχύτητας περιστροφής.

8. Παύση περιστροφής της Γης

Τη στιγμή της Πλήρους Πολικής Περιπλάνησης, η Γη θα σταματήσει εντελώς να περιστρέφεται, και κατόπιν θα ταλαντωθεί έως ότου σταθεροποιηθεί στην καινούργια της θέση.

Αυτό το φαινόμενο θα έχει σαν αποτέλεσμα στην πλευρά που δεν τη βλέπει ο ήλιος να επικρατήσει νύχτα για όσο διάστημα η Γη παραμένει ακίνητη, ενώ στην άλλη πλευρά, ημέρα.

Οι περιοχές που θα βρίσκονται στο σκοτάδι θα καταψυχθούν ακαριαία με θανατηφόρες συνέπειες, όπως συνέβη με το μαμούθ Μπερεζόφκα που βρέθηκε το 1901 στη Σιβηρία, το οποίο αποδείχτηκε ότι πάγωσε ακαριαία καθώς έτρωγε πριν από περίπου 35.000 χιλιάδες χρόνια, επειδή η θερμοκρασία του περιβάλλοντος έπεσε μέσα σε ένα λεπτό από 26 βαθμούς Κελσίου στους -52 βαθμούς. Κι αυτό μόνο με μετατόπιση πόλων μπορεί να συμβεί.

Στην πλευρά της ημέρας, τα κτίρια και τα δάση θα καούν (αν δεν προκύψουν πλημμύρες), τα έμβια είδη και τα φυτά θα υποστούν καταστροφές του DNA τους εξ αιτίας της θανατηφόρας κοσμικής ακτινοβολίας, ενώ το νερό των ωκεανών θα βράσει και θα εξατμιστεί στην ατμόσφαιρα περικυκλώνοντας τη Γη με ένα πυκνό σύννεφο.

Όλα αυτά έχουν ήδη καταγραφεί στη γραπτή ιστορία, αλλά και στην προφορική λαογραφία πολλών λαών και των πέντε ηπείρων.

Το σκότος μνημονεύεται ως Μεγάλη Νύχτα ή Μεγάλο Σκότος, η μετατόπιση του φλοιού που ακολούθησε ως «πτώση» ή «γκρέμισμα» ή «αναποδογύρισμα» του ουρανού και των αστεριών, και επιβίωσε μέχρι σήμερα στις φράσεις «ήρθε ο κόσμος ανάποδα» και «έπεσε ο ουρανός στα κεφάλια μας» ή «είδα τον ουρανό σφοντύλι», ενώ η μακρά ημέρα ως φωτιά από τον ουρανό.

Η ουσία είναι ότι σε όποιο ημισφαίριο της Γης και να βρίσκεται κανείς εκείνες τις ώρες, δεν πρέπει να μείνει έξω, στο ύπαιθρο, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο για να επιβιώσει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω ιστορικές καταγραφές:

− Στον χειρόγραφο κώδικα Codex Chimalpopoca των Αζτέκων, που διασώθηκε από το μένος των Ισπανών κατακτητών, εξιστορείται η ιστορία και η μυθολογία των Ατζέκων του Μεξικού.

Στο κεφάλαιο Ο θρύλος των Ήλιων αναφέρονται πέντε ιστορικές περίοδοι ως πέντε Ήλιοι. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου Ήλιου του Ιαγουάρου οι ουρανοί γκρεμίστηκαν και ο Ήλιος έδυσε μέρα μεσημέρι. Έπειτα έπεσε σκοτάδι. Εμείς ζούμε την εποχή του πέμπτου Ήλιου της Κίνησης, που θα τελειώσει με σεισμούς και πείνα.

− Ο Σενέκας o νεώτερος (4 π.Χ.-65 μ.Χ.), στη φοβερή τραγωδία του Θυέστης περιγράφει κάτι πολύ παρόμοιο με τον δεύτερο Ήλιο των Αζτέκων: μόλις ο Θυέστης, ο αδελφός του Ατρέα, κατάλαβε ότι έφαγε τα ίδια τα παιδιά του που του τα σέρβιρε ως φαγητό παραπλανώντας τον ο Ατρέας αφού τα είχε σκοτώσει, ο Ήλιος αποτροπιασμένος πισωγύρισε στη πορεία του στον πρωινό ουρανό, η μέρα τελείωσε άδοξα το μεσημέρι και έπεσε σκότος εξ αιτίας ενός τόσο φρικώδους εγκλήματος.

Ο Σενέκας όμως, ως μέγας μύστης και εσωτεριστής της εποχής του, γνώριζε πολύ καλά σε ποιο φυσικό φαινόμενο αναφερόταν, και μέσα από τα έργα του διέσωζε πανάρχαιες επιστημονικές γνώσεις.

− Άγιοι και διορατικοί του χριστιανισμού αναφέρθηκαν λεπτομερώς σε περίοδο σκότους με όρους της εποχής τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιο φυσικό φαινόμενο προέβλεψαν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την καθολική Ιταλίδα αγία Άννα-Μαρία Τέιζι (Anna Maria Teigi (1769–1837) που διείδε το συγκεκριμένο φαινόμενο, και μάλιστα του προσέδωσε και χρονική διάρκεια: τρεις ημέρες:

«Σε όλη τη Γη θα πέσει ένα βαθύ σκοτάδι που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και τρεις νύχτες. Τίποτα δεν θα φαίνεται, και ο αέρας θα είναι φορτωμένος με λοιμό που θα χτυπήσει κυρίως, αλλά όχι μόνο, τους εχθρούς της θρησκείας […].

Κατά τη διάρκεια αυτού του σκότους, θα είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε φωτισμό φτιαγμένο από ανθρώπους, εκτός από ευλογημένα κεριά [σημ.: Στην εποχή μας, αν συμβεί κάτι τέτοιο, τα ηλεκτρικά δίκτυα θα αχρηστευτούν, οπότε αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθούν κεριά ή γεννήτριες, εφόσον βέβαια είναι διαθέσιμες και υπάρχουν επαρκή καύσιμα].

Αυτός, που από περιέργεια, θα ανοίξει το παράθυρό του για να κοιτάξει έξω ή θα βγει από το σπίτι του, θα πέσει νεκρός επί τόπου. Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, και να παρακαλούν τον Θεό να τους ελεήσει […] Ο αέρας θα μολυνθεί από δαίμονες που θα εμφανιστούν με κάθε είδους αποκρουστικές μορφές».

Επιπλέον, πλείστες αναφορές έλευσης σκότους υπάρχουν επίσης στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο: 21:11, 21:25-26, στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, που περιγράφει επίσης μια «πληγή» αφύσικου σκοταδιού ως αποτέλεσμα της Έκτης Σφραγίδας (Αποκ. 6:12) και του Πέμπτου Φιαλιδίου (Αποκ. 16:10) και σε πολλά άλλα σημεία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, όπως και σε οράματα ορθοδόξων γερόντων και γεροντισσών που μπορεί ο καθένας να αναζητήσει μόνος του, και να τα ερμηνεύσει με βάση τα ως άνω περιγραφέντα φυσικά φαινόμενα.

Αν εξετάσουμε όλες τις ανωτέρω αναφορές από γεωφυσική σκοπιά, είναι σαφές ότι περιγράφουν την παύση της περιστροφής της Γης, την αταξία και την εξαφάνιση του γήινου μαγνητικού πεδίου λίγο πριν από την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων, την έκθεση στον θανατηφόρο ηλιακό άνεμο και στις ηλεκτρικές καταιγίδες, και τελικά την ολίσθηση του φλοιού και την μετατόπιση των γεωγραφικών πόλων.

Το σκότος δεν σημαίνει ότι θα διαρκέσει οπωσδήποτε τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον Ντάγκλας Βογκτ (Douglas Vogt), συγγραφέα του βιβλίου God’s Day of Judgment: The Real Cause of Global Warming (Η ημέρα της κρίσης του Θεού: Η πραγματική αιτία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης) και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας των ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου επτά-οκτώ ώρες.

Κατά τις ημέρες του σκότους προβλέπεται ότι ο ουρανός δεν θα είναι μαύρος, αλλά κόκκινος και γεμάτος κεραυνούς. Κόκκινος ουρανός έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια μείζονων ηλιακών εκλάμψεων που έχουν δημιουργήσει σέλαα όχι μόνο στους πόλους, αλλά και σε νοτιώτερα πλάτη και οφείλεται στα ηλιακά σωματίδια που «χτυπούν» το αραιό οξυγόνο του ανώτερου στρώματος της ιονόσφαιρας. Αυτό προφανώς περιγράφει η αγία Άννα-Μαρία μιλώντας για «δαίμονες που θα εμφανιστούν με κάθε είδους αποκρουστικές μορφές».

Αμέσως μετά, πανύψηλα παλιρροιακά κύματα θα κινηθούν με κατεύθυνση από τη δύση προς την ανατολή, σαρώνοντας τα πάντα. Ο Βογκτ υποστηρίζει ότι τα μόνα οικοδομήματα που θα αντέξουν στο μένος των νερών είναι οι πυραμίδες και ότι οι προϊστορικές πυραμίδες είχαν κατασκευαστεί από έναν παγκοσμιοποιημένο υπερ-εξελιγμένο ανθρώπινο πολιτισμό πριν από τον κατακλυσμό του 9.550 π.Χ. σε πολλά μέρη του κόσμου, προκειμένου να λειτουργήσουν ως ασφαλή καταφύγια.

Η πολική μετατόπιση θα προκαλέσει θηριώδη παλιρροιακά κύματα.

Η διαδικασία της μετατόπισης

Η στροφή της Γης θα είναι πολύ ξαφνική, και θα λάβει χώρα σε λίγα λεπτά. Στην αρχή θα παρατηρηθεί μια δόνηση, ένα γενικευμένο τρίξιμο με απόκοσμο ήχο, καθώς o φλοιός και ο μανδύας θα αποχωρίζονται σε διάφορα σημεία από τον πυρήνα.

Κατόπιν, θα συμβεί η ολίσθηση, όπου η επιφάνεια εντός ολίγων λεπτών θα συρθεί σε μια νέα θέση, μαζί με τον μανδύα.

Όταν ο φλοιός με τον μανδύα σταθεροποιηθούν στη νέα τους θέση, η Γη θ’ αρχίσει να περιστρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν θυελλώδεις άνεμοι άνω των 400 μιλίων την ώρα, σεισμοί άνω των 8 Ρίχτερ διάρκειας εβδομάδων, ηφαιστειακές εκρήξεις επί μήνες, και καταιγίδες φωτιάς.

Άλλα βουνά θα ανυψωθούν, και άλλα θα βυθιστούν.

Αυτονόητο είναι ότι θα έχει ήδη συμβεί παγκόσμια διακοπή ρεύματος και διαδικτύου που θα παραλύσει τα πάντα (εξ ου και τα κεριά των προφητειών). Και μόνο αυτό να συμβεί από μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη, αρκεί για να καταρρεύσουν ολοσχερώς οι σημερινές κοινωνίες.

Μετά τις καταιγίδες φωτιάς, θα αρχίσει να χιονίζει και θα επικρατήσει μια νέα περίοδος παγετώνων για πολλά χρόνια.

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Στη χώρα μας έχουμε 15 ηφαίστεια που θεωρούνται ανενεργά, αλλά σε περίπτωση πολικής μετατόπισης θα ενεργοποιηθούν. Για παράδειγμα, στο ηφαιστειακό τόξο Σουσακίου, Μεθάνων, Μήλου, Σαντορίνης και Νισύρου, όσα ηφαίστεια είναι ανενεργά θα αναζωπυρωθούν και μπορεί να δώσουν μεγάλες εκρήξεις.

Αν προσθέσουμε δε τα παλλιροιακά κύματα που θα εξαφανίσουν τα μικρά νησιά μας και τα πεδινά μέρη που θα πλημμυρίσουν, η επιβίωση στη πατρίδα μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν θα μείνει εντελώς ακατοίκητη, αλλά θα γεμίσει με μικρά νησάκια.

Ακραίος χάρτης της Ευρώπης μετά από κατακλυσμό, όπου η Ελλάδα φαίνεται να εξαφανίζεται. Ωστόσο, άλλες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι όσες περιοχές έχουν υψόμετρο άνω των 400 μέτρων θα γλυτώσουν, οπότε η ξηρά θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαίνεται εδώ.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα, η οποία θα συνεχιστεί για δεκαετίες, ίσως και για αιώνες, θα κάνει τη υπαίθρια γεωργία στην Ελλάδα πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Οπότε, οι δεξιότητες αλιείας είναι εκείνες που θα χρειαστούν περισσότερο απ’ όλες τις άλλες μεταξύ των επιζώντων.

Αν και τα χιλιάδες σκάφη που είναι αγκυροβολημένα ή σε καρνάγια στη χώρα μας, θα καταστραφούν κατά τη διάρκεια της μετατόπισης, ωστόσο, από τα συντρίμμια τους μπορούν να ξαναφτιαχτούν από τους επιζήσαντες ψαρόβαρκες με πανί και κουπιά, καθώς η ζωή δεν μπορεί να περιμένει

Συνεχίζεται

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι κατασκευάζουν ειδικά καταφύγια σε επιλεγμένα μέρη; – Aperopia

Δεν υπάρχουν σχόλια: