Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Ο Θεός αγάπη εστί» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα

Πηγή : ΜΑΘΗΤΕΙΑ
Ομιλία κατά τη Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πέργαμο, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2003, Φωτογρ.Νικ.Μαγγίνα

Υπάρχουν στιγμές, Παναγιώτατε Δέσποτα, Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, ευλαβέστατοι κληρικοί, εντιμότατοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, αξιότιμε κύριε Πρόξενε της Ελλάδος, κύριε Νομάρχα της γειτονικής Λέσβου, ευλαβείς και αγαπητοί προσκυνηταί, υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ο χρόνος σταματά για να εισέλθει μέσα σ’ αυτόν η αιωνιότητα.
Υπάρχουν στιγμές που αναδεικνύονται σε μοναδικά και ανεπανάληπτα γεγονότα. Στιγμές κατά τις οποίες μας αποκαλύπτεται η ίδια η παρουσία του Θεού. Και τότε ο χρόνος σταματά, για να μας κάνει να σκεφτούμε βαθύτερα επάνω στα όσα η πρόνοια του Θεού για μας κατεργάζεται.
Τέτοια μεγάλη στιγμή συμβαίνει κάθε φορά που τελούμε τη Θεία Λειτουργία.
Η Θεία Λειτουργία είναι η είσοδος της αιωνιότητας μέσα στο χρόνο. Είναι η στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο Θεός μπαίνει μέσα στη ζωή μας και μας κάνει να αλλάξουμε εντελώς την προοπτική και τη βίωση του χρόνου.
Και μια τέτοια Θεία Λειτουργία είναι και η σημερινή, η οποία έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να τελείται σ’αυτόν τον ιερό τόπο μετά από πάροδο ικανών ετών, με την ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, του σεπτού αυθέντου και Δεσπότου μας και με την πρόφρονα έγκριση του εξοχωτάτου Νομάρχου της περιοχής και γενικά των Αρχών του τόπου, τους οποίους και από καρδίας ευχαριστούμε.
Σήμερα στον ιερό αυτό τόπο συναντηθήκαμε για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός Αποστόλου ο οποίος ηνάλωσε όλη τη ζωή του, ακριβώς εις την περιοχήν αυτήν, μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης, το μήνυμα της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο και της αγάπης που πρέπει οι άνθρωποι να έχουν μεταξύ τους.
Και ο Άγιος αυτός, στο όνομα του οποίου τιμάται αυτός ο μεγαλοπρεπής και αρχαίος ιστορικός Ναός, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, προσφυώς απεκλήθη από την Εκκλησία Θεολόγος.
Κατ’ αντιδιαστολή προς ό,τι συμβαίνει σήμερα, που ο τίτλος του Θεολόγου δίνεται αφειδώς και σε όσους έχουν αποκτήσει κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου, στην αρχαία Εκκλησία ο τίτλος του Θεολόγου εδόθη μόνον σε τρεις ανθρώπους: στον Ιωάννη, του οποίου τη μνήμη σήμερα επιτελούμε, στον Γρηγόριο τον Θεολόγο τον Ναζιανζηνό και στον Συμεών τον νέο Θεολόγο.
Γιατί αυτή η φειδώ; Διότι το όνομα και το νόημα και το περιεχόμενο του Θεολόγου δεν είναι απλώς το να μας μεταφέρει τον λόγο του Θεού ή το θέλημα του Θεού, αλλά να μας εισαγάγει μέσα στο ίδιο το «Είναι» του Θεού. Μέσα στην ίδια την ύπαρξη του Θεού.
Έτσι ενώ η Εκκλησία, και γενικά η πίστη μας διαθέτει πολλούς, όπως ο Απόστολος Παύλος, οι οποίοι ανήχθησαν από τη χάρη του Θεού μέχρι τρίτου ουρανού και ήκουσαν άρρητα ρήματα, πολύ ολίγοι είναι αυτοί οι οποίοι δεν μετέφεραν σε εμάς απλώς τον λόγο και το θέλημα του Θεού, αλλά μας αποκάλυψαν τι είναι ο Θεός. Τι είναι μέσα στην ίδια τη φύση Του.
«Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος» (Ιωάν. 1, 1). Αυτή η μεγάλη αποκάλυψη δόθηκε στον Ιωάννη κατά προνόμιο σπάνιο και μοναδικό. Και έτσι ο Ιωάννης είναι ο κατ’ εξοχήν Θεολόγος. Αλλά γιατί ο Ιωάννης αξιώθηκε αυτής της μεγάλης τιμής; Διότι, αδελφοί μου, το να γνωρίζει κανείς το «Είναι» του Θεού προϋποθέτει του Θεού και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη γνώση του μυαλού μας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει τον Θεό με τη γνώση της νοήσεως.
Ποιος είναι ο τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον Θεό; Μα ακριβώς αυτό μας αποκαλύπτει ο Ιωάννης, είναι η αγάπη! «Ο μη αγαπών ουκ έγνω τον Θεόν», λέγει ο Ιωάννης, «ότι ο Θεός αγάπη εστί». Μόνο αυτός που αγαπά τον ίδιο τον Θεό, αλλά όπως λέγει ο ίδιος ο Ιωάννης, αυτός που αγαπά πρωτίστως τον συνάνθρωπό του. Διότι, όπως λέγει, «αν πει κανείς αγαπώ τον Θεό αλλά δεν αγαπώ τον αδελφό μου, τον οποίο βλέπω, λέγει ψέμματα, διότι αφού δεν αγαπά τον άνθρωπο που τον βλέπει, πως μπορεί να αγαπά τον Θεό που δεν τον βλέπει;» (Α΄ Ιωάν. 4, 20).
Έτσι λοιπόν, μας ανοίγει ο Ιωάννης τον δρόμο της γνώσεως του Θεού. Και ο δρόμος αυτός είναι η αγάπη.
Και την εγνώρισε αυτήν την αγάπη ο Ιωάννης. Την εγνώρισε κατά προνόμιο, το οποίο μόνον ο Θεός γνωρίζει γιατί παραχωρήθηκε σε αυτόν. Όταν έσκυψε επάνω στο στήθος του Κυρίου και άκουσε τους χτύπους της καρδιάς Του, κατά προνόμιο αυτός ο αγαπημένος μαθητής, ο επιπεσών επί το στήθος του Κυρίου, έμαθε απ’ ευθείας απ’ αυτή την σωματική του κοινωνία με τον Θεό, ότι ο Θεός είναι αγάπη. Και ότι η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κανείς να έλθει σε κοινωνία με τον Θεό.
Και αυτή η σωματική επικοινωνία του Ιωάννου με τον Κύριο μας αποκαλύπτει ότι το να λέμε ότι αγαπούμε τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας, δεν είναι αρκετό εάν δεν έχουμε μαζί του και κοινωνία σωματική.
Αυτή τη σωματική κοινωνία προσφέρει η Εκκλησία κάθε φόρα που τελούμε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Μας φέρνει όλους κοντά. Δεν μπορούμε να τελέσουμε τη Θεία Ευχαριστία εξ αποστάσεως. Ούτε δια μέσου των μέσων ενημερώσεως. Πρέπει να συγκεντρωθούμε με σωματική παρουσία, και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: να ενωθούμε με τον Θεό σωματικά, με το σώμα του Υιού Του. Και έτσι μας αποκαλύπτει ο Ιωάννης, ότι αυτό που συνέβη σε εκείνον, όταν επέπεσε επί το στήθος του Κυρίου και ενώθηκε με το σώμα Του, συμβαίνει και σε εμάς κάθε φορά που κοινωνούμε, που τελούμε τη Θεία Ευχαριστία. Αυτός είναι ο δρόμος αδελφοί μου για να γνωρίσει κανείς τον Θεό.
Και ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό παρατηρούμε στη ζωή του Αγίου Ιωάννου. Ότι είναι ο μόνος που παρέμεινε πιστός στον Κύριο την ώρα της Σταυρώσεώς
Και για μας τους Ορθοδόξους έχει ιδιαίτερη σημασία ότι αυτή η συμπαράσταση εις τον Σταυρό του Κυρίου από τον Ιωάννη έγινε μαζί με την παρουσία της μητέρας του Κυρίου, της Παναγίας μας.
Αυτός παρέλαβε την Παναγία κατ’ εντολή του Κυρίου και αυτός την περιέθαλψε μέχρι του τέλους της ζωής της. Και αυτός μας δείχνει τον δρόμο, ότι για να πλησιάσουμε και να γνωρίσουμε τον Θεό δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη την τιμή και την αγάπη που τρέφουμε για την Παναγία μας.
Είναι λοιπόν όλα αυτά, αδελφοί μου, χαρακτηριστικά αυτού του μεγάλου Αγίου του οποίου σήμερα τιμούμε τη μνήμη και γι’ αυτό ακριβώς ό,τι και να πει κανείς στην περίπτωση αυτή είναι προορισμένο να αποδειχθεί ανεπαρκές.
Εκείνο όμως που μένει, και πρέπει να μείνει, σήμερα στην σκέψη μας και στην καρδιά μας είναι αυτό που διέσωσε η παράδοση, ότι δηλαδή ο Ιωάννης, ο οποίος εκήρυξε ακριβώς σ’ αυτή την περιοχή του κόσμου και έζησε εδώ, σε βαθύτατη ηλικία γήρατος δεν μπορούσε, κατά την παράδοση, πλέον ούτε να πει ούτε να κάνει τίποτε άλλο, παρά να περιφέρεται και να λέγει μόνον τρεις λέξεις στους ανθρώπους: «αδελφοί αγαπάτε αλλήλους». Σαν να συνόψιζε μέσα σ’ αυτές τις τρεις λέξεις όλα όσα είχε να πει με το Ευαγγέλιο, με τις Επιστολές και με την Αποκάλυψή του, με όλη του τη ζωή.
Και δεν είναι τυχαίο αυτό, αδελφοί μου. Την στιγμή αυτή, που ενώ αξιωνόμεθα με τη χάρη του Κυρίου να τελούμε την Θεία Λειτουργία, αισθανόμεθα τον άγιο Ιωάννη να περιφέρεται εδώ ανάμεσά μας και να μας λέγει τα ίδια λόγια. Να απευθύνει αυτά τα λόγια πρώτα σε μας, τους πιστούς χριστιανούς και ιδιαίτερα τους Ορθοδόξους. Να καταλάβουμε ότι χωρίς την αγάπη δεν μπορούμε να είμεθα πιστοί εις το κήρυγμα και μήνυμά του.
Την αγάπη αυτή την απευθύνει ο άγιος Ιωάννης προς τους εγγύς και τους μακράν, προς τον κόσμο ολόκληρο, μάλιστα δε προς τους λαούς της Οικουμένης. Τους λαούς τους οποίους τους καλεί σε αγάπη. Διότι τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από την αγάπη μεταξύ των λαών, όταν μάλιστα οι λαοί αυτοί συμβαίνει να γειτνιάζουν μεταξύ τους.
Αυτό το μήνυμα της αγάπης, Παναγιώτατε Δέσποτα, εσείς εκάνατε σκοπό της ζωής σας, σκοπό της υψηλής διακονίας σας. Το μεταφέρετε όπου και αν βρεθείτε. Και με το μήνυμα αυτό αποδεικνύεσθε πιστός διάδοχος του Αποστόλου Ιωάννου. Αποδεικνύεσθε πιστός ερμηνευτής τους Ορθοδόξου Εκκλησίας και Παραδόσεώς μας.
Και με τον τρόπο αυτό, επιτρέψτε μου ακόμη να πω, αποδεικνύεσθε και προφήτης. Διότι η αγάπη τελικά θα νικήσει το μίσος! Είναι πιο ισχυρή από όλα!
Έχουμε δείγματα! Αρχίζουμε να ψηλαφούμε το μεγαλείο και τα θαύματα της αγάπης. Η αγάπη που κηρύξατε, Παναγιώτατε, και που κηρύσσετε όπου και αν βρίσκεσθε, δίνει δείγματα απτά, όπως η σημερινή Θεία Λειτουργία.
Δείγματα τα οποία θα δούμε ακόμη και εις το μέλλον. Διότι ακριβώς αυτό συμβαίνει στη Θεία Λειτουργία! Ο χρόνος γίνεται μέλλον, ο χρόνος δεν μας καθηλώνει στο παρελθόν. Μας απελευθερώνει από το παρελθόν. Το μίσος μας κρατάει στο παρελθόν. Ο χρόνος της Θείας Λειτουργίας μας απελευθερώνει και μας ανοίγει το μέλλον. Ακριβώς αυτό κάνει η αγάπη.
Γι’ αυτό η αγάπη είναι ο ίδιος ο Θεός. Γι’ αυτό, μόνον ζώντας την αγάπη, ζούμε και γνωρίζουμε, τον ίδιο τον Θεό.
Αυτό το μήνυμα, Παναγιώτατε και αγαπητοί μου αδελφοί, ηχεί σήμερα στην καρδιά μας σε αυτόν τον ιερό χώρο. Και, με την ευλογία σας Παναγιώτατε, επιτρέψτε μου να ευχηθώ το μήνυμα αυτό να στεριώσει. Οι τοίχοι αυτοί οι ιστορικοί να το εκπέμπουν συνεχώς. Και με το μήνυμα αυτό να ενώνονται οι άνθρωποι και οι λαοί και να αξιωθούμε να γνωρίσουμε τον αληθινό Θεό αγαπώντας ο ένας τον άλλο. Ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο βαθιά. Αμήν!
πηγή: Περιοδικό Διάβαση, Μάιος - Ιούνιος 2003

Σχόλιο: Προσφέροντας όπως είχαμε υποσχεθεί μία μικρή ερμηνεία της ήττας της Ορθοδοξίας παρουσιάσαμε αυτό το κείμενο. Είναι ένα κείμενο χρυσοστόλιστο όπως και οι στολές των επισκόπων και απολύτως ψεύτικο και θεολογικά και ανθρώπινα. 
ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΖΗΖΙΟΥΛΑ;; ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΟ;; Οι ταγοί της Ορθοδοξίας έμαθαν την θεολογία απο τον ίδιο τον Ζηζιούλα. Είναι ο άνθρωπος τους καθώς υποστηρίζει την ιεραρχία. Και δίνει αντιθέτως απο όλους τους εξομολόγους της συγχρόνου Εκκλησίας, άνοιγμα στο παρόν και στο μέλλον. Γι' αυτό το λόγο ο αντιοικουμενισμός θα πνιγεί στη μιζέρια του. Δέστε τί έπαθαν οι Ορθόδοξοι με το φτηνό κείμενο του επισκόπου Σύρου. Για όποιον καταλαβαίνει το παιχνίδι είναι χαμένο όπως και των Ελλήνων διότι οι Χριστιανοί δέν αυξάνουν την πίστη τους εν ελευθερία. 

Υ.Γ.Γράψαμε πιό πάνω : Ποιός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ζηζιούλα; Κανένας. Θα μας επιτραπεί να πάρουμε ένα σχόλιο απο το blog της Αποτείχισης που καταγγέλλει το εξής:

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ είπε...

Ας μην μας κάνει εντύπωση μόνο η ανάρμοστη και διφορούμενη συμπεριφορά του Ναυπάκτου αλλά και του π. Γεωργίου του Μεταλληνού που συχνά -πυκνά συλλειτουργεί με τον μεγιστάνα και πρωτεργάτη του Οικουμενισμού, περιβόητο Περγάμου κ. Ζηζιούλα στον Άγ. Αντύπα στην Αθήνα! Όποτε συμβαίνει αυτό σκανδαλιζόμαστε οι πιστοί στην Αθήνα (και όχι μόνο εδώ), που τον ακούμε συχνά και τον σεβόμαστε και τον έχουμε μπροστάρη στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού. Παπά Γιώργη όχι άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε.....Η κεφαλονίτικη διπλωματία έχει και τα όριά της (δικά σας τα λόγια).

Αμέθυστος

    Όσο για τον θρυλικό Π.Ζήση ας ρίξει κάποιος μια ματιά στις αναρτήσεις που έχουμε εναντίον τής θεολογίας του για να δεί ότι είναι ένας απο τους καλύτερους μαθητές του Ζηζιούλα.  

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μου έρχεται να ξεράσω, αμα διαβάζω τέτοια κείμενα ΓΕΜΟΝΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;

Παναγιώτατέ τους κ. Βαρθολομαίε, και ...θεόπνευστε κ. Ζηζιούλα, σας παρακαλώ εξηγήστε μου, τι είδους " Χριστιανική αγάπη"χαχα, είναι αυτή του κ. Βαρθολομαίου, όταν ΔΙΩΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ως καταληψίες και ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΣΥΜΠΗΞΕΙ "μαιμού Εσφιγμένου"με πέντε άσχετους μοναχούς όλους κι όλους, προκειμένου να δικαιολογούν στους εταίρους της ΕΟΚ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ 19 ΜΟΝΕΣ(ενώ η ΑΡχαια Μονή Εσφιγμένου, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ)

ΑΧ "πατέρες" που δια της ΧΡιστολογίας, και αγαπολογίας εξαπατάτε τας καρδίας των αφελών, λαΪκών πιστών αλλά...έως πότε, ανέξεται υμάς -και ο λαός και ο Κύριος;

χαλαρωσε είπε...

αμεθυστε μη τρελλαινεσαι. Ζει Κυριος. Θα φερει στο φως τους λιθους που θα συντριψουν ολο το ψευδολογημα. Θα καταρευσει απνευστι. Η ελπιδα ο Κυριος. Οχι της εκδικησης, οχι καν της δικαιοσυνης αλλα ο Δημιουργος του πλασματος.

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση:"κείμενα γέμονΤα υποκρισίας".
..........................

Για όσους, ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ενδιαφέρονται να μάθουν λεπτομέρειες πάνω στον αντίΧριστο διωγμό της Εσφιγμένου,από τον αγαπολόγο-αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, το φύλλο του τελευταίου Ορθόδοξου Τύπου, έχει δημοσιευμένη επιστολή του κανονικού της ηγουμένου κ. Μεθοδίου Παπαλαμπρακόπουλου.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Τ ι είδους ιστορία αμαρτίας και φρεναπάτης είναι (και) αυτή με την Εσφιγμένου;Θα 'μπορούσε να μας δώση περισσότερα στοιχεία κάποιος αδελφός εδώ ή να γράψη ο Αμέθυστος για τη σημερινή υπάρχουσα διαμορφωθείσα κατάσταση εκεί;

Επιπροσθέτως,θα ζητούσα από τον Αμέθυστο να μας παρουσιάση,εάν γίνεται,αιρετικά σημεία,σημεία πλάνης της ΟΟΔΕ,ε κ τ ό ς των υπαρχόντων 'στο blog εδώ.Υπάρχουν;Θα 'μπορούσε να μας τα επισημάνη για να γνωρίζουμε και να διακρίνουμε 'στο εξής;Πάντως,μελετώντας την ΟΟΔΕ κατά το παρελθόν,είχα διαπιστώση πολλές (θεολογικές;) αναφορές-παραπομπές 'στο Ζηζιούλα αλλά κ α ι 'στο Ναυπάκτου,Ιερόθεο Βλάχο.Τυχαίο αυτό;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η εφημερίδα καταγράφει ο λ ό κ λ η ρ η,π λ ή ρ η την αλήθεια για την Εσφιγμένου και τη σημερινή της κατάσταση;

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε Χριστιανέ

στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ φύλλο της 10ης Ιουνίου του 2011
του Ο.Τ.("Ορθόδοξος Τύπος") στην πέμπτη σελίδα,
υπάρχει ΕΚΤΕΝΗΣ- προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους επιστολή- του ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΥ αγίου ηγουμένου Μεθόδιου της Ορίτζιναλ Πανάρχαιας και Αγίας Μονής ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, η οποία,επιστολή, ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ, και διατυπώνει ΤΟΝ ΠΟΝΟ τους, για τον Αντιχριστιανικό ΔΙΩΓΜΟ που γίνεται( στους ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ) με αφορμή βέβαια πρώτη, ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ- ΕΠΕΙΔΗ οι Ορθόδοξοι, ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ...ΜΕΣΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ...

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΤΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙά από ρασοφόρους εισ-Πράκτορες εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΟΚ...

(βλέπε πρόγραμμα "Αθως"για.."ανακαίνιση
"Αγίου Όρους, διάβαζε καλύτερα..."ξεμπουντούλωμα"που λένε στο χωριό μου)

ΕΝΑΝΤΙΟΝ, ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ!!!

ΌΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, είχε κάνει ρεπορτάζ για τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ.

ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, όπως και η
ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ
ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,
ΠΡΙΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,για την ίδρυση της "Νέα Μονή Εσφιγμένου" με "ηγούμενο"φυτευτό, έναν τυχάρπαστο -ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΧΕΣΙΝ ΕΧΟΝΤΑ ΠΩΠΟΤΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ- κύριο, ονόματι Χρυσόστομο Κατσουλιέρη.

Του έδωσαν οι της ...Ιεράς Κοινότητος, ένα σπιτάκι σε κάποιο άλλο σημείο από αυτό της ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΟΝΗΣ, τον εφοδιάσαν και με πέντε "μοναχούς"
επίσης ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΩς ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ
ΠΛΗΡΩΣΑΝ
ΣΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ,
(είχε το χαρακτηριστικό πλαίσιο της πληρωμένης καταχώρισης, το άρθρο γύρω γύρω)
ονόμασαν αυτή την ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ:
"Νέα Ιερά Μονή Εσφιγμένου"

Χα!
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΟΙ ΑΞΙΟΔΑΚΡΥΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...

Και αυτά τα καταθέτουμε από ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώση, καταστάσεωΝ.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, διότι θα σας εμποδίσουν με όποιο νόμιμο και παράνομο τρόπο μπορούν οι...άγιοι πατέρες ...και αν φτάσετε εκεί θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

.........
Αρχαίε ΧΡιστιανέ, αν θες μπορώ μέσω του Αμέθυστου, να σου στείλω το δημοσίευμα...
Νομίζω ότι υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή η εφημερίδα.
Πες μου.

amethystos είπε...

Φίλε ΑΡΧΑΙΕ δέν γνωρίζω τα καθέκαστα των παλαιοημερολογιτών, απλώς ξέρω λίγα πράγματα για τους νέοημερολογίτες. Δέν έχει κανένας τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και οι δύο παρατάξεις καταθρυμματίζουν την Χριστιανική παράδοση. Οι μέν ταυτίζουν την παράδοση με το ημερολόγιο, και οι δέ ταυτίζουν την παράδοση με την ιεραρχία και την εξομολόγηση. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ. Η πολιτική στην Εκκλησία, δηλαδή η εξουσία. Οι τελευταίοι Χριστιανοί που παλεψαν για την παράδοση μας, ήταν οι Κολλυβάδες. Και αρνούνται αυτά τα δύο κόμματα την αληθινή παράδοση η οποία απορρέει απο την θεογνωσία, την κατοχή του Αγίου Πνεύματος. Συνέπεια αυτού του χωρισμού είναι η βύθιση των πιστών στην απόλυτη άγνοια. Η στο δαιμονισμό. Οι παλαιοημερολογίτες ασχολούνται μόνο με τον Βαρθολομαίο κατακρίνοντας την κακία του και οι δέ πάλι ξανα με τον Βαρθολομαίο διότι άν ενώσει την Ορθοδοξία με τον Καθολικισμό η ιεραρχία μας θα εξαφανιστεί διότι είναι όλοι τους αμόρφωτοι, εκτός απο ψεύτες. Δές τον Π.Μεταλληνό πόσο δειλός είναι μπροστά στο μορφωμένο Ζηζιούλα, τον Π.Ζήση πόσο εξοργιστικά αυτοαναφερόμενος είναι ή τον Π.Σαράντο πόσο πιστός μαθητής του Γιανναρά είναι.
ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,
ΠΟΙΟΣ μίλησε ΕΔΩ μέσα για παλαιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες;

Τι όνειρα εξηγείς, πουλάκι μου;

Τα περί παλαιού και νέου ημερολογίου είναι αλλουνού παπά
Ευαγγέλιο!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!

ΑΠΛΩΣ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Μ Α Ι Ν Ε Τ Α Ι.

Τον άγιο Νικόδημο, τον είχαν ΕΞΟΡΙΣΕΙ οι συγκαιρινοί του καλόγεροι ΑΠΟ το Αγιο Όρος, επί ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ για το θέμα των Κολλύβων βεβαίως.

Ο άγιος ΝΙκόδημος ΣΩΣΤΑ υποστήριζε ΔΕΝ πρέπει να διαβάζονται τα κόλλυβα τις αναστάσιμες Κυριακές, αλλά κυριως το Σαββατο, που είναι μέρα αφιερωμένη από την Εκκλησία στις ψυχές....

(γι αυτό και χλευαστικά, οι καινοτόμοι του καιρού εκείνου, αποκάλεσαν "Κολλυβάδες", τον Άγιο Νικόδημο, τον Αγιο Μακάριο Νοταρά, τον Αθανάσιο τον Πάριο, που δίδασκαν τα ορθόδοξα("παλαιοημερολογίτες"θα τους έλεγαν σήμερα).
Οι καινοτόμοι στη μπούκα
τους είχανε, καληώρα τώρα κάποιοι άλλοι έχουν στη μπούκα, κάποιους άλλους....)

ΑΛΛΑ...ΚΥΡΙΩΣ...
Ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΣΟΥΣΑΝ,οι λοιποί Αγιορείτες, ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ, ΉΤΑΝ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ
(δηλαδή του Αγίου Νικοδήμου και όσων συμφωνούσαν μαζί του)

ΓΙΑ Σ Υ Ν Ε Χ Η ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ.

Οποιος διαβάσει το ΥΠΕΡΟΧΟ και ΖΩΟΓΟΝΟ ΕΡΓΟ " περί ΣΥΝΕΧΟΥΣ θείας Μεταλήψεως"των Αγίων ΝΙκοδήμου και Αγίου Μακαρίου Κορίνθου,
ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
Ήταν τέτοιο το ΜΙΣΟΣ ενάντια στους Κολλυβάδες που ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ οΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ Κ ΦΟΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟΤΕ.
ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΝΕΩΤΕΡΙΣΕΙ...

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ...

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ακόμη και από "Ορθόδοξους" ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...

amethystos είπε...

Απαντήσαμε στον ΑΡΧΑΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ο οποίος ρωτά συγκεκριμένα για τους παλαιοημερολογίτες. Δυστυχώς δέν μπορούμε ούτε να διαβάσουμε. Τέτοιο πάθος μαίνεται. Οι Κολλυβάδες και οι παλαιοημερολογίτες δέν έχουν καμμία απολύτως σχέση. Και οι παλαιοημερολογίτες με περίσσεια θράσους ταυτίζουν τον εαυτό τους με την Ορθοδοξία. Οι Χριστιανοί που κυνήγησαν τους Κολλυβάδες είναι οι σύγχρονοι οικουμενιστές, ούτε το νέο ούτε το παλαιό, επαναλαμβάνουμε, έχουν κάποια σχέση με την Εκκλησία του Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Aμλεθυστε, εχουν αποστολικη διαδοχή οι παλαιοημερολογίτες;

amethystos είπε...

Γιατί ποιός έχει;; Όλοι οι αληθινοί πιστοί έχουν αποστολική διαδοχή, διότι αποστολική διαδοχή σημαίνει πίστη στην διδασκαλία του Πέτρου η οποία βρίσκεται στις πράξεις των αποστόλων. Ο,τιδήποτε προστίθεται στη διδασκαλία αυτή είναι διαστροφή της διδασκαλίας της Σωτηρίας.

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιοημερολογίτες πήραν χειροτονίες και Αποστολική διαδοχή από τους Ρώσους της Διασποράς, αν θέλετε να ξέρετε.

amethystos είπε...

Τί θα πεί πήραν, τί πήραν.
Είχαν φυλαγμένη οι Ρώσσοι αποστολική διαδοχή;

χαλαρωσε είπε...

πολυ βαθυ το μιασμα. Ακου πηραν διαδοχη απο τους Ρωσους. Πω πω πως βλεπει ο κοσμος την Εκκλησια. Σουπερ μαρκετ την φανταζονται. Πηγε πηρε αποστολικη διαδοχη και αρα ειναι νομιμος Ορθοδοξος. Δεν την πηρε απο κανενα ξεπεσμενο. Αν την επαιρνε απο το μαγαζαταρα Ζηζιουλα θα ηταν νομιμη; Η θα περιμεναμε την οικουμενικη συνοδο που θα ελεγε οτι ειναι ορθοδοξοφαγος και πατροκτονος και αρα δεν ειναι κανονικη η διαδοχη διοτι ειχε συντηρητικα οταν την εδινε;

amethystos είπε...

Ούτε στην Βαβέλ να είμαστε. Χρειάζεται μια στοιχειώδης κατανόηση. Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά πραγματά.
Εσύ πιστεύεις ότι η Αποστολική Διαδοχή είναι το Άγιο Πνεύμα και εγώ αντιτείνω ότι αυτό είναι μια ανοησία. Δεν δίνεται από κανέναν το Άγιο Πνεύμα, ακόμη και αν κάποιος το διαθέτει. Δεν κληρονομείται. Η χειροτονία είναι θέμα πίστεως και μόνον.

Ανώνυμος είπε...

Και αφού δεν μεταβιβάζεται το Αγιο Πνεύμα, γιατί ο Κύριος είπε:

"Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν ΔΟΤΕ"...πήρατε δωρεάν, δώστε δωρεάν, τους προτρέπει.

Βλέπεις, νεαρέ μου, αστόχαστε,σχολιοφαγάνα μου, που έχει, το θέμα της Σωτηρίας μας, δούναι και λαβείν;

υπάρχει, βεβαίως και η γενική ιερωσύνη, της οποίας μετέχει κάθε καθαγιασμένος πιστός, αλλά, είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από την ΕΙΔΙΚΗ ιερωσύνη που ΔΙΔΕΤΑΙ δια της ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ.

Η ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΙΣ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ Α Γ Γ Ι Γ Μ Α Τ Ο Σ...
διότι αποτελούμαστε και από σώμα και από ψυχή...
Και οι νεοποχίτες τώρα, μεταβιβάζουν ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΧΕΙΡΩΝ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ρέϊκι...ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ...ξέρω άτομα που την πήραν και ΠΟΛΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ, διότι με την συγκατάθεση που έδωσαν περιήλθαν κάτω από εξουσία ενέργειας πλάνης...

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ.

amethystos είπε...

Όλοι οι διδάσκαλοι τής εποχής τού Κυρίου έπερναν χρήματα.
Όπως μάς λέει καί ο Παύλος δέν απαίτησε ούτε τήν διατροφή του.
Τά Ευαγγέλια είναι οι λόγοι τού Κυρίου, οι εντολές Του.

Όσο γιά τά αγγίγματα... στίς καφετέριες.

Η εύκολη πίστη γίνεται εύκολα καί θράσος.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης η χάρις της μοναχικής πολιτείας μεταβιβάζεται δια της κουράς.
Και είναι πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ η μεταβίβαση θείας Χάριτος.
Υπάρχει περίπτωση μοναχού μεγαλόσχημου που έβγαλε τα ράσα και παντρεύτηκε και έκανε και παιδί και του λέει μια μέρα το νήπιο παιδί του, εκεί που έπαιζε, αμέριμνο, στην αγκαλιά του:
-Μπαμπά, τι είναι αυτός ο σταυρός που έχεις ζωγραφισμένο επάνω σου;
Και ό πρώην καλόγερος έπαθε το σοκ της αρκούδας, διότι ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ είχε ζωγραφισμένο επάνω του, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΑΥΡΟ, ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.
Συγκλονισμένος, τότε, παράτησε γυναίκα, παράτησε παιδί και ξαναπήγε στη Μονή της Μετανοίας του.
Τον γνώριζε μια φίλη τον εν λόγω καλόγερο και ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ.
Βλέπεις, λοιπόν, αδελφέ, ότι η Χάρη της Μοναχικής Υπόσχεσης είναι ΑΝΕΞΆΛΕΙΠΤΗ, ΣΥΝΙΣΤΑ δεύτερο βάπτισμα.

Και η Χάρη της Χειροτονίας, εις ιερέα δεν εξαλείφεται επίσης, άλλο που αποβαίνουν εις κρίμα και κατάκριμα τα μυστήρια που ενεργεί ο αιρετικός ιερέας ή επίσκοπος.

Εγγράφεται επάνω στο σώμα και στην ψυχή του λαβόντος αυτή τη Χάρη, και
για την χρήση που έκανε ως καλός οικονόμος Χριστού, θα αποδώσει λόγον εν ημέρα Κρίσεως.

Αυτά διδαχτήκαμε εμείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας και παρακαλώ αν κάνω λάθος , κάποιος , με αγάπη ας με διορθώσει.
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, γράφεις:
"Εσύ πιστεύεις ότι η Αποστολική Διαδοχή είναι το Άγιο Πνεύμα και εγώ αντιτείνω ότι αυτό είναι μια ανοησία. Δεν δίνεται από κανέναν το Άγιο Πνεύμα, ακόμη και αν κάποιος το διαθέτει. Δεν κληρονομείται. Η χειροτονία είναι θέμα πίστεως και μόνον".

θα ηθελα να μου τα εξηγήσεις καλύτερα σε παρακαλώ.Καπου εδώ εχασα τη μπάλα..

amethystos είπε...

Η Χάρις τού Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Αυτό λέει η εκκλησία.
Καί η κοινωνία τού Αγίου Πνεύματος.
Αυτό ξαναλέει η εκκλησία.
Είναι δύο διαφορετικά Μυστήρια.
Ο όρκος καί η υπόσχεση είναι ένα άλλο μυστήριο.
Σήμερα η ιεραρχία διδάσκει, γιά νά στηρίξει τήν εξουσία της, ότι κατέχει καί δίνει τό Άγιο Πνεύμα.
Αυτό είναι ανοησία, γιά νά μήν χρησιμοποιήσουμε άλλους όρους.
Απλώς έχουμε πλήρη άγνοια. Δέν διαβάζουμε τούς Πατέρες, ούτε τά Ευαγγέλια. Προσπαθούμε μέ τούς βίους τών Αγίων νά γίνουμε χριστιανοί.
Ακούσαμε τόν δυστυχισμένο π.Σαράντο νά λέει ότι οι τελευταίοι άγιοι πατέρες, ανακεφαλαιώνουν τούς Πατέρες τής Εκκλησίας, περιαυτολογώντας.
Όπως κατήγγειλλε καί ο π.Στρατηγόπουλος, από τό πολύ "Άγιο Πνεύμα", όλη η λεγόμενη ορθόδοξη εκκλησία, έχει πέσει σέ φυγόκεντρες δυνάμεις οι οποίες χωρίζουν τόν ένα από τον άλλον, γι αυτό ακούμε τά αστέρια τής ορθοδοξίας νά περιαυτολογούν τόσο πολύ.
Θά δεχόταν ποτέ ο π.Παΐσιος τόν λόγο ότι ανακεφαλαίωσε τούς Πατέρες;; Ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε;;
Κάποιος μάς είπε ότι η χάρις μεταδίδεται μέ το άγγιγμα, λές κι είναι μικρόβιο. Ξέρουμε τί μάς γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα! Δηλαδή, υποδουλωθήκαμε εν ολίγοις σε ανθρώπους.... και χάσαμε την ελευθερία των τέκνων του Θεού..
και κατι ακόμη: η αληθινή λατρεία πρός τον πανταχού παρόντα Θεό τελείται εν πνευματι και αληθεία.Πως εξηγείται;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Καλό και ωφέλιμο θα ήταν να μου σταλή για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασιν το συγκεκριμένο έγκλημα(το e-mail μου είναι το edesap@yahoo.gr).

Αμέθυστε,θα κληθής,θα αναλάβης να μου απαντήσης,έστω και ακροθιγώς,αδρομερώς για την ΟΟΔΕ;Υπάρχει κάτι άλλο για να προστεθή εδώ που να αφορά θεολογικές των παρερμηνείες-εκτροπές ή (και) ''παραλείψεις'';

Ο λόγος,δηλαδή,για να καταλάβω,του ορθοδόξου ιερατείου 'στο σ ή μ ε ρ α βλέπεις να είναι κενός,ένα απύθμενο κενό;Μία αχαλίνωτη περιαυτολογία;

amethystos είπε...

Ερμηνεία στήν Κυριακή προσευχή τού Αγίου Μαξίμου:

Τήν φύσιν δέ πρός ἑαυτήν ἀποκαθίστησιν, οὐ καθότι μόνον γενόμενος ἄνθρωπος, ἀπαθῆ τήν γνώμην πρός τήν φύσιν ἐτήρησε καί ἀστασίαστον· μηδέ πρός αὐτούς τούς σταυρώσαντας τῆς κατά φύσιν οἰκείας σαλευομένην τό σύνολον βάσεως· τοὐναντίον δέ μᾶλλον αἱρουμένην ἀντί ζωῆς τόν ὑπέρ αὐτῶν θάνατον· καθ᾿ ὅ καί τό τοῦ πάθους ἑκούσιον δείκνυται, (880) τῇ τοῦ πάσχοντος φιλανθρώπῳ διαθέσει κυρούμενον·

ἀλλ᾿ ὅτι καί τήν ἔχθραν κατήργησε, προσηλώσας τῷ σταυρῷ τό τῆς ἁμαρτίας χειρόγραγον, δι᾿ ὅ πρός ἑαυτήν ἀσπόνδως εἶχεν ἡ φύσις τόν πόλεμον· καί τούς μακράν καί τούς ἐγγύς καλέσας, τούς ὑπό νόμον δηλαδή καί τούς ἔξω νόμου· καί τό μεσότοιχον τοῦ φραγμοῦ λύσας, τόν νόμον δηλονότι τῶν ἐντολῶν σαφηνίσας ἐν δόγμασι· τούς δύο ἔκτισεν εἰς ἕνα καινόν ἄνθρωπον, ποιῶν εἰρήνην καί ἀποκαταλλάσσων ἡμᾶς δι᾿ ἑαυτοῦ τῷ Πατρί, καί ἀλλήλοις, οὐκ ἔχοντας ἔτι τήν γνώμην ἀνθισταμένην τῷ λόγῳ τῆς φύσεως· ἀλλ᾿ ὥσπερ τήν φύσιν, οὕτω καί τήν γνώμην ὄντας ἀναλλοιώτους.

Όταν βλέπουμε λοιπόν τήν εκκλησία να ξανακτίζει τόν μεσότειχον τού φραγμού, νά μήν τό δεχόμαστε, διότι δέν είναι τό θέλημα τού Κυρίου, καί θά έχουμε τότε τή συνείδησή μας ήσυχη διότι πράττουμε τήν αλήθεια.
ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΘΡΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ, ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

amethystos είπε...

Φίλε ΑΡΧΑΊΕ να μία διεύθυνση κατάλληλη για έρευνα

http://www.oodegr.com/oode/theos/genika/trias_proswpo.htm

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Θεολογικά θέματα

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΚΑΙ

ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

"Κάποιος μάς είπε ότι η χάρις μεταδίδεται μέ το άγγιγμα, λές κι είναι μικρόβιο. Ξέρουμε τί μάς γίνεται;"
..............
ΦΟΒΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...

Και η αγάπη μεταδίδεται με το άγγιγμα και το μίσος μεταδίδεται με το άγγιγμα, και η ζωή μεταδίδεται με το άγγιγμα και ο θάνατος μεταδίδεται με το άγγιγμα.

Και όταν γίνονται χειροτονίες, γάμοι, βαπτίσεις, ο ιερέας ΠΑΝΤΟΤΕ
α γ γ ί ζ ε ι τους προσερχομένους.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ.

Μην τρελαθούμε, κυρία μου, καλοκαιριάτικα...έλεος...

amethystos είπε...

Νά μήν τρελλαθείται κυρία μου, είστε ήδη σαλταρισμένη. Τα ξέρετε όλα. Τα μάθατε απο τους παπάδες. Το θράσος έχει πάντοτε απο πίσω του την ημιμάθεια.
ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

"...μη αμέλει του εν σοι χαρίσματος, ο εδόθη σοι διά προφητείας μετά επιθέσεως των χειρών του πρεσβυτερίου..."
Προς Τιμόθεο Α Δ 14

Αυτό τι σημαίνει; Δεν μας λέει για μετάδοση χαρίσματος με επίθεση χεριών όπως λέει ο Ανώνυμος 24/6/11 10:27 μμ;

Με το άγγιγμα δεν επιδιώκουμε να λάβουμε Χάρη με τη προσκύνηση των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων;

amethystos είπε...

Απελπιστική ανάγκη νά μάθουμε νά διαβάζουμε,κατεπειγόντως.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι απαντάς Αμέθυστε στην απορία μου; Δεν είσαι και τίποτα σπουδαίο τελικά!

amethystos είπε...

Φυσικά καί δέν είμαι τίποτα σπουδαίο. Θά ήταν πιό χρήσιμο άν έβαζες ένα ψευδώνυμο. Στήν πρόταση υπάρχει τό εξής: διά προφητείας. Στήν εποχή τών αποστόλων οι απόστολοι χειροτονούσαν αυτούς στούς οποίους εκδηλωνόταν ήδη τό Άγιο Πνεύμα τό οποίο διέκριναν από τήν πείρα τους.
Η χειροτονία επιβεβαίωνε καί σφράγιζε δέν προκαλούσε, δέν ήταν αιτία.
Τό Άγιο Πνεύμα είναι ο Θεός. Δέν μπορούμε νά τό διατάξουμε, διαφορετικά η σωτηρία μας ματαιούται.

Ανώνυμος είπε...

Ο παπα Γιώργης ειναι Κερκυραίος όχι Κεφαλονίτης...

amethystos είπε...

Ο παπα Γιώργης ότι και αν είναι ζεί στην Κεφαλλονιά σαν να είναι η πατρίδα του.

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα γιατί δεν ανεβάζεις το σχόλιό μου.
Επειδή θέλεις εσύ να έχεις πάντα την τελευταία λέξη, χαχα...εντάξει.
Στην παραχωρώ!

amethystos είπε...

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΗΔΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ βρε παιδιά να βρω μιάν άκρη εδω μέσα με τα περί Θείας Χάρης,Αποστολικής Διαδοχής,Αγίου Πνεύματος κ.λ.π..
Εχω την αίσθηση πως αυτή τη συζήτηση εάν την κάνατε κάτω από ένα δέντρο με μοναχούς στην Ι.Μονή Φιλοθέου,τίποτε δεν θα καταλάβαιναν οι άμοιροι μοναχοί που έχουν μελετίσει τόμους και πατερικά βιβλία και ενοώ και εκείνους τους μορφωμένους μοναχούς ειληκρινά δηλαδη!Είναι σίγουρο πως και αυτά που ξέρουμε θα τα ξεχάσουμε αφού μπερδευόμαστε με όρους και λέξεις ,με εκφράσεις και έννοιες και τελικά όλα αυτά μου κρύβουν το Φως παρά μου το φέρνουν στην επιφάνεια και συγχωρείστε με σας παρακαλάω πολύ!Και ''ΕΊΝΑΙ ΚΌΜΜΑΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ..''Οποιος θέλει να βλέπει την εκκλησία έτσι ας το κάνει.Δεν είδα την εκκλησία Του Χριστού έτσι.Ούτε είδα την ιεραρχία κ΄'απως έτσι με όλα τα λάθη της.Τίποτε δεν μπορεί να μου αποσπάσει το Φως ..τίποτε δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη για Τον Κύριο μας..Η εκκλησία είναι η Κιβωτός και μέσα σε αυτήν σωζόμαστε με τα Μυστήρια ,τη μελέτη των Γραφικών Χωρίων,την άσκηση την πνευματική,τα έργα αγάπης ,την συνεχή μετάνοια με τους καρπούς της μετανοίας,περιμένοντας να ελκύσουμε την χάρη Του Θεού που θα μας χαρίσει την καθαρότητα ,την αγνότητα και στη συνέχεια την τελειότητα.Εμείς ζητούμε Το έλεος Του Θεού νιώθοντας ότι είμεθα υπόλογοι για τις βαριές αμαρτίες μας και αυτομεμφώμενοι ότι δεν είμαστε άξιοι για οποιανδήποτε φιλανθρωπία εκ μέρους Του Θεού γιαυτό συνεχώς κράζουμε για Το Θείον έλεος.Για το Αγιον Πνεύμα αυτό που έχω κατανοήσει είναι ότι είναι αυτό μέσα από το οποίο προσκυνούμε Τον Θεό,αφού με τηυν Δύναμη Του Πνεύματος Τον λατρεύουμε.Έλεγε Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ>>>ΣΥΝ 1

Ανώνυμος είπε...

<<<<<<
Η τριαδική Θεότητα είναι αδιαίρετη αν και διακρίνεται σε πρόσωπα.Μιά είναι η έκχυση Του Φωτός..τρείς ιδιότητες..Μια Θεότητα.ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ,ΘΕΟΣ ΥΙΟΣ,ΘΕΟΣ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ!!!Φρίττω αναλογιζόμενος τον πλούτο των ονομασιών Του Αγίου Πνεύματος.ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ,ΠΝΕΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΠΝΕΥΜΑ ΚΥΡΙΟΥ,ΠΝΕΥΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ,ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΦΙΑΣ,ΣΥΝΕΣΕΩΣ,ΘΕΛΗΣΕΩΣ,ΔΥΝΑΜΕΩΣ,ΠΝΕΥΜΑ ΓΝΩΣΕΩΣ,ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ,ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ,ΕΥΘΕΣ,ΗΓΕΜΟΝΙΚΟ,ΑΓΙΑΖΕΙ--ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ---ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ,ΜΕΤΕΧΕΤΑΙ---ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ,ΠΛΗΡΟΙ--ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙΤΑΙ,ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ --ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΤΑΙ.....ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ....
ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ,ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ!!!ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΟΜΟΟΥΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ,ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ,ΠΟΥ ΠΝΕΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ,ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ,ΠΟΥ ΛΑΛΕΙ,ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ,ΑΦΟΡΙΖΕΙ,ΠΑΡΟΡΓΙΖΕΤΑΙ,ΠΕΙΡΑΖΕΤΑΙ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ,ΦΩΤΙΖΕΙ,ΔΙΔΕΙ ΖΩΗ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑΟΥΣ,ΜΑΣ ΘΕΩΝΕΙ,ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ Ω Σ Τ Ε ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ,ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ,ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΥΡΙΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ,ΚΑΘΙΣΤΑ Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ο Υ Σ,Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Σ,Ε Υ Γ Γ Ε Λ Ι Σ Τ Ε Σ, Π Ο Ι Μ Ε Ν Ε Σ,Δ Ι Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Υ Σ,,ΕΙΝΑΙ ΝΟΕΡΟ, ΠΟΛΥΜΕΡΕΣ,ΣΑΦΕΣ,ΤΡΑΝΟ,ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ,ΑΜΟΛΥΝΤΟ,ΥΨΙΣΤΗ ΣΟΦΙΑ,ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑΟ,ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ..ΚΑΙ Συνεχίζει ο άγος πατήρ ''Εμείς κητύττουμε αυτό που έχουμε καταλάβει καλάΤίποτε δεν λείπει από Τον Πατέρα για να είναι Υιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΙΟΣ..Τίποτε δεν λείπει από Τον Υιο για να είναι Πατέρας ..δεν είναι όμως Πατέρας.Αγιον Πνεύμα το ονόμασε για να διασώζεται το ασύγχυτο των τριών υποστάσεων.Ούτε Το Πνεύμα είναι Υιός αν και προέρχεται από Τον Πατέρα.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ [ΑΥΤΟ] ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ..
^^^^
Αυτά έχω κατα νουν εδώ τα προσφέρω καθαρά από τους λόγους ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ και τα πιστεύω όπως έχουν γραφτεί γιατί οι λόγοι του Θείου ανδρός είναι περισπούδαστοι και καμμίαν αφιβολίαν δεν ενέχουν θαρρώ..Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ >>>>2

amethystos είπε...

Φυσικά όταν έχουμε τήν Εκκλησία τού Χριστού στό μυαλό μας δέν μπορούμε νά δούμε τίποτε άλλο μπροστά μας.
Επειδή εσείς δέν βλέπετε κάτι δέν σημαίνει ότι δέν υπάρχει.
Πάνε τριάντα χρόνια τώρα πού γνωρίσαμε τή Μονή Φιλοθέου καί καθίσαμε κάτω από τό δέντρο μέ τούς καλόγερους.
Ακριβώς δέ η Μονή Φιλοθέου προσπάθησε νά είναι η συνέχεια τής παραδόσεως τού Ησυχασμού, πού μόνη οδηγεί στόν Κύριο.

Ανώνυμος είπε...

>>>Εμείς ξέρουμε ΌΤΙ ο Κύριός μας,επέλεξε ιδιαίτερους ανθρώπους να γίνουν απόστολοι.Οι απόστολοιχειροτονούσαν πρώτα τους διακόνους,ύστερα τους ιερείς,και τους επίσκοπους.Αυτό φαίνεται στις Πράξεις των αποστόλων.Όπως ήδη βλέπουμε μας λέγει ο άγιος Νικόλαος Βελιμιροβιτσ,από τους αγίους Αποστόλους έρχεται τέτοια διευθέτηση στην Εκκλησία,να ξέρουμε τους πρεσβυτέρους εξουσιοδοτημένους να ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ να οδηγούν στη σωτηρία.Αν κάποιοι ιερείς αιρετίζουν αυτούς δεν πρέπει να τους συνυπολογίζουμε μεταξύ του κλήρου των αγίων μας λέγει Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ..ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΈΛΕΙ ΟΤΙ ''Και μάλιστα είναι η αισχάτη αμαρτία αυτή της αιρέσεως αφου ο αγαπών την γνώμην του φιλαυτως,την προτιμά και ας είναι έναντι όλης της Εκκλησίας και της σωστής Παραδόδεως...
^^^^
π
Για τους εσφιγμενίτες ένα έχω να συμπληρώσω σε αυτά που είπε ο ανώνυμος των 7:00 πως ενώ καιγόμαστε να αναπτύξουμε κοινωνικάς σχέσεις με ετεροδόξους παραλλήλως φροντίζουμε να γινόμαστε εχθροί με κάποιους ομοδόξους κηρύττοντας ότι η αγάπη είναι αυτή που θα μας ενώνει ,μόνο που αυτό αναχαιτίζει την δευτερη περίπτωση και που δεικνύει ότι η εν λόγω αγάπη δεν είναι ''εν αληθεία'' και όπως έλεγε ο Ιερός Χρυσόστομος είναι ''αγαπολογία''.-
^^^
Συνχωρείστε με που δεν έβγαλα πανεπιστήμια αλλά αυτά έτσι τα εξέλαβα και έτσι τα καταθέτω.-
ΚΑΛΗ ΕΝ ΘΕΩ ΚΥΡΙΑΚΗ!Π

amethystos είπε...

"Εμείς κηρύττουμε αυτό που έχουμε καταλάβει καλά"
Άυτή είναι η διαφορά μας από τήν πατερική περίοδο τής Εκκλησίας.
Ο Κύριος μάς ελευθέρωσε, ελευθέρωσε τήν φύση τού ανθρώπου, αλλά όχι τόν καθέναν μας..
Πρέπει καί ο καθένας μας να βαδίσει τόν δρόμο του. Αυτοί είναι οι Άγιοι.
Δέν είπε ο Κύριος : καί τώρα αγαπημένες μου ψυχές φάτε πιείτε καί ευφραίνεσθε, εγώ σάς ελευθέρωσα. (Αυτό διδάσκει η νεο-ορθοδοξία)
Αυτό ακριβώς μάς θυμίζει καί ο Άγιος. Μάς λέει νά κηρύττουμε αυτό πού έχουμε καταλάβει. Νά βαδίσουμε τόν ίδιο μέ αυτόν δρόμο, τής γνώσεως, τής θεογνωσίας. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ. Διότι ο λόγος τού Αγίου πρέπει νά είναι προτροπή γιά μάς, φάρος στό δρόμο μας.

amethystos είπε...

Δέν υφίσταται η Εκκλησία τού Χριστού πλέον. Όλα είναι παιχνίδια εξουσίας.
Κανείς δέν παίρνει μέ την χειροτονία τό Άγιο Πνεύμα. κι ακόμη κι άν τό πάρει, εύκολα μέ μιά απλή χειροτονία, δέν θά μπορέσει νά τό κρατήσει, άλλο τόσο εύκολα θά το χάσει.
Σήμερα γίνονται πνευματικοί, όσοι έχουν πτυχίο θεολογίας, δηλ έχουν διδαχτεί από τόν Βασιλειάδη, τόν Αγγουρίδη ...
Πρέπει νά ξυπνήσουμε επιτέλους.
Δέν μάς κλέβουν τόν μισθό ούτε τό σπίτι μας, μάς κλέβουν τή Σωτηρία μας.

Ανώνυμος είπε...

"ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΗΔΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ".
.......
Μάλιστα...! "ΤΗΝ ΕΠΗΔΗΞΗ"
.............
(ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ Ε-ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ, ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΦΕΡΑΜΕ
Λ Ο Γ Ι Κ Α, ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ...ΑΜΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΔΑΙΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ Φ Ω Τ Ι Σ Η ΚΑΙ ΓΙΑ Ε Λ Ε Ο Σ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!)

amethystos είπε...

Τά κείμενα γράφονται από τά παιδιά μου.Λόγω τής γλώσσας πού καλλιεργούν,η απόδοσή τους είναι πολύ καλή καί είναι μεγάλη γαιδουριά οποιαδήποτε εκμετάλλευση.Εάν δέν σας ικανοποιεί,στ αρχίδια μου.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως θα ήταν καλό να υπάρχει σεβασμός στις σκέψεις των αναγνωστών θαρρώ..π
συγγνωμη!

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμος είπε...
Έτσι απαντάς Αμέθυστε στην απορία μου; Δεν είσαι και τίποτα σπουδαίο τελικά!

25/6/11 7:25 μμ"
............
Αυτός ο ανώνυμος είναι ΑΛΛΟΣ από τον ανώνυμο που έγραψε το πρώτο και το σχόλιο των 7:40
στις 26-6-2011 σε αυτή τη σελίδα.

Για να μη μπερδεύονται κάποιοι αναγνώστες...