Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΑ ΤΑ 'ΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ

Διεθνές Συνέδριο προς τιμήν του Σεβ.Μητροπολίτη Περγάμου κ.Ιωάννη (Ζηζιούλα)
Επίκαιρα - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος προτίθενται να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη (Ζηζιούλα), του οποίου είναι γνωστή η προσφορά στην Εκκλησία και τη θεολογία.
Μια προσφορά με διορθόδοξη και οικουμενική ακτινοβολία, αλλά και διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση. Συγκεκριμένα, κατά το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία» στα Μελισσάτικα Βόλου, ο Σεβασμιώτατος θα γίνει δεκτός ως «Εταίρος» της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί προς τιμήν του διεθνές συνέδριο (στην ελληνική γλώσσα), στο οποίο σημαντικοί ορθόδοξοι θεολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ασχοληθούν με επιμέρους όψεις του θεολογικού του έργου και με την εν γένει σημασία και επικαιρότητα της θεολογικής του συνεισφοράς. Κεντρική στιγμή του συνεδρίου αυτού θα αποτελέσει η ομιλία του ίδιου του Μητροπολίτη Ιωάννη Ζηζιούλα για την πορεία και τις προοπτικές της ορθόδοξης θεολογίας στον 21ο αιώνα.
Ο όλος κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και την απονομή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη -μία εξέχουσα εκκλησιαστική φυσιογνωμία της ελληνόφωνης και της καθόλου ορθοδόξου θεολογίας, αλλά και της εν γένει χριστιανικής σκέψεως- του Χρυσού Σταυρού, της Ανωτάτης τιμητικής διακρίσεως της Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος.
       

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρεπόμαστε λίγο. Ο τίτλος που δώσατε στο ανακοινωθέν δελτίο τα λέει όλα. Μας δουλεύουν οι άνθρωποι; Μήπως ζουν σε άλλο πλανήτη κι έρχονται σαν ufo από το πουθενά. Δεν είναι σκέτη πρόκληση αυτό το συνέδριο που θα τιμήσει τον αρχιοικουμενιστή Περγάμου, το τσιράκι του Βαρθολομαίου; Χρονιάρα μέρα!