Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται άγριες μέρες για την Ελλάδα

Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

Κλειδωμένο είναι όπως όλο δείχνουν, το haircut έως και 60% του ελληνικού χρέους και οι δραματικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Με τα χέρια κατεβασμένα η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το σχέδιο των Ευρωπαίων που όχι μόνο δεν έκαναν πραγματικότητα την αλληλεγγύη που ζητούσε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά αντίθετα επέλεξαν το χειρότερο σενάριο.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή γεννά τεράστια ερωτήματα τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και για τη μεθόδευση της Γερμανίας.

Κατ’ αρχάς δε θα πρέπει να ρωτήσει ο κ. Παπανδρέου ένα τέτοιο κούρεμα τι όφελος και τι ζημιά θα επιφέρει; Οι επίσημες εκθέσεις και οι προβολές των οικονομολόγων κάνουν λόγο για χρέος στο 120% το 2020 ακόμη κι αν υπάρξει μεγάλο κούρεμα. Μα με τέτοιο ποσοστό χρέους δε μπήκαμε στο Μνημόνιο; Πάλι στα ίδια θα είμαστε και μετά από 10 χρόνια όταν στην Ελλάδα θα έχουν τα πάντα διαλυθεί;

Επίσης, ρώτησε κανείς τους Ευρωπαίους τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία ή το ενδιαφέρον είναι μόνο για τις τράπεζες; Τα ταμεία διαθέτουν περί τα 2 δισ. ευρώ σε ομόλογα και θα χάσουν πάνω από τη μισή τους περιουσία. Επομένως, θα καταρρεύσουν χωρίς να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας και θα αναγκάζονται να χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμός ο οποίος φυσικά θα ελέγχεται από την τρόικα. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις, ρώτησε κανείς;

Ρώτησε κανείς τι θα γίνει με τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα ταμεία; Θα μείνουν χιλιάδες Ελληνες χωρίς φάρμακα και νοσηλεία; Καταστροφή.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν αντέχουν ένα τόσο μεγάλο κούρεμα και φυσικά θα προσφύγουν στο ταμείο διάσωσης και θα κρατικοποιηθούν. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα δίνουν δάνεια πουθενά, επομένως θα καταρρεύσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες θα κάνουν δραματικές μειώσεις μισθών. Πώς θα ζήσουν λοιπόν τα επόμενα χρόνια οι Ελληνες όταν θα δουν τα εισοδήματά τους να κουρεύονται ανάλογα; Ρώτησε ο κ. Παπανδρέου για όλους εμάς;

Το κούρεμα των ομολόγων θα γίνει μόνο γι’ αυτά που κατέχουν ιδιώτες, όχι δηλαδή σε ΕΚΤ κ.λπ. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει κούρεμα μόνο για τα κουπόνια που λήγουν το 2020. Ξέρετε γιατί; Διότι μετά το 2020 η Γερμανία έχει πολλά ομόλογα στα χέρια της τα οποία λήγουν, κι έτσι δεν ήθελε να έχει απώλειες. Ωραίο δηλαδή το αποφασίζομεν και διατάσσομεν και προς το συμφέρον των Γερμανών.

Δυστυχώς φαίνεται ότι έρχονται πολύ άγριες ημέρες για την Ελλάδα και για τους πολίτες. Όσο για την κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Τετάρτη καλύτερα να μη βγάλουν εισιτήρια επιστροφής από τις Βρυξέλλες. Ας μείνουν εκεί διότι εδώ θα είναι ανεπιθύμητοι.

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ποία θα είναι η μορφή του Έλληνος του μέλλοντος(ή ''Μετα-Έλληνος'' γραφομένου υπό μερικών κατά καιρούς;);Θα 'μπορούσες να μας τον παρουσιάσης,να μας τον περιγράψης,έστω αδρομερώς,προσεχώς ή τώρα,Αμέθυστε;Ή γίνεται πιστευτό,'σε τελική ανάλυση,το χιλιοειπωμένο γιανναρικό ''finis Graeciae'';Να μείνω,δηλαδή,με εκείνο που είχες προγράψη,''ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΔΕΙΞΙΕΣ'';Μας καλύπτει αυτό,αυτή η δήλωση;Είναι αρκετή;Μήπως είναι υπεραπλουστευτική κρίση-συμπέρασμα-αφορισμός σου;''Έλλην'',λοιπόν,χωρίς ελληνικό πνεύμα;Πώς γίνεται κάτι τέτοιο;Εκτιμώ ότι οι πηγές των υδάτων,τα ζωήρρυτα και χαριτόβρυτα νάματα της Ορθοδοξίας μας έχουν στερεύση και εκλείψη και εγκαταλειφθή 'σε εξόχως επικίνδυνο σημείο και βαθμό (άμβλυνση έως απονεκρώσεως των αγιοπνευματικών αισθητηρίων των ψυχών των Χριστιανών και σκληροκαρδία βλάσφημη και πόρωσή των εμπαθείας και αναισθησίας-αμετανοησίας) και οι εναπομείναντες Έλληνες δεν έχουν,πια,παρά να επιλέξουν να αναζητήσουν 'στο φαύλο κύκλο της πολυτάραχης και πολύπαθης ιστορίας των,δυστυχώς,έναν (ή:τον) από μηχανής (βλ.ψευδή και είδωλο-αρχέτυπο) θεό των,εφ'όσον 'σε όλους τους τόνους και με όλα τα μέσα 'στη βιοτή αυτή επιβεβαιώνουν,καταδεικνύουν και αποδεικνύουν εμπράκτως και αδιαλείπτως την απιστία και βδελυγμία των προς τον Κύριο Ιησού Χριστό και τη σύνταξή των με τους εκπτώτους αγγέλους.Δικαιολογείται τέτοια και τόση ά γ ν ο ι α Χ ρ ι σ τ ο ύ,άρα γε,δηλαδή,εν έτει σωτηρίω 2011;'Μπορεί να τους δικαιολογηθή και 'μπορούν να την επικαλεσθούν ενώπιον του βήματος του Δικαιοκρίτου;Ερωτήματα θέτω.

Ανώνυμος είπε...

Καλά Κρασιά!