Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΙΔΟΥ ΜΕ ΚΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩ ΠΑΝΤΑ-ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ


Μεγαλειώδεις ιστορικές στιγμές ζεί η θεολογία αυτές τις μέρες στην Ακαδημία Βόλου. Τιμάται ο κ.Ζηζιούλας και γύρω του υπάρχουν όλοι του οι μαθητές και απόστολοι. Πώς διαβάζουμε στην ιστορία της Εκκλησίας, για τα μυθικά πρόσωπα, τις μεγάλες προσωπικότητες, οι οποίοι κατέληξαν αιρεσιάρχες, όπως ο Μομψουεστίας, ακριβώς αυτές οι σελίδες πήραν ζωή στον Βόλο και μας άναψαν όλων τα αίματα!
Μόνο και μόνο γι’αυτό το καταπληκτικό θέαμα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στον κ.Καλαϊτζίδη και στον επίσκοπο Ιγνάτιο. Ο ζωντανός μύθος της θεολογίας μας κ.Ζηζιούλας δοξάζεται και τιμάται. Και δικαίως. Διότι άλλες δόξες δέν θα ξαναβρεί μπροστά του. Ότι προφτάσει ο άμοιρος. Όπως διάλεξε ο άτυχος. Διότι νικήθηκε από τον εαυτό του. Είναι ξεκάθαρο. Διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Να κάνει τον φιλόσοφο ανάμεσα στους θεολόγους, όχι τον θεολόγο ανάμεσα στους φιλοσόφους, όπως ο Απ.Παύλος. Ούτε τον φιλόσοφο ανάμεσα στους φιλοσόφους όπως θά’πρεπε αν είχε το απαιτούμενο θάρρος ή τον πόθο της αλήθειας. Τέλος πάντων, ας δούμε το περιτύλιγμα με το οποίο προσπαθεί να στολίσει την πατερική μας θεολογία. Την ταμπακιέρα, η οποία απέξω είναι χρυσή, αλλά από μέσα ζοφερό σκότος. Καπνός και έρεβος. Ας ακούσουμε μόνον με τί θράσος μίλησε για τον Κύριο, όπως μας πληροφόρησε ο π.Μπαθρέλλος, ο οποίος υποδύεται τον ιερέα κάθε τόσο. «Ο Χριστός θα ήταν ένα βδέλλυγμα χωρίς το σώμα του, όπως ο Επίσκοπος χωρίς το πρεσβύτεριο και τον λαό του».
Η μόνη δυνατή εξήγηση είναι πώς κύτταζε τον καθρέφτη εκείνη της στιγμή και αισθανόταν γυμνός χωρίς τα παπαδοπαιδάκια του.
Το σύστημά του είναι η απόλυτη εκμετάλλευση της αποκαλύψεως. Δηλ. της Τριάδος όπως αποκαλύπτεται και εργάζεται στην οικονομία της Σωτηρίας μας. Και η αναλογική κατασκευή βάσει αυτής της Τριάδος ακόμη και της φυσικής  ή αϊδίου Τριάδος. «Κατανοεί τον Χριστό μέσω (Διά) του επισκόπου. Αποδίδει στον Επίσκοπο πρωτείο, όπως και Ιεραρχία ανάμεσα στις τοπικές Εκκλησίες και πρωτείο στον Πατριάρχη ανάμεσα στις επισκοπές, παρότι είναι επίσκοπος και ο ίδιος. Στην Αγία Τριάδα δέν υπάρχει Τριάδα πυραμιδικού τύπου αλλά αρίθμηση των προσώπων. Διότι στην αϊδία Τριάδα υπάρχει το πρωτείο του Πατρός στο οποίο στηρίζεται και το πρωτείο του Πάπα. Και για να συστήσει αναλογία ανάμεσα στην αΐδιο Τριάδα και στην οικονομική, χρησιμοποιεί υποτίθεται το δόγμα του ΕΝΟΣ και των ΠΟΛΛΩΝ, πιστός στην θεολογία των Καππαδόκων Πατέρων. Λέει !
Ας δούμε όμως τί λέει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος στον Λόγο ΚΘ,2.9! «Ημείς όμως τιμώμεν την μοναρχίαν (ημίν δέ μοναρχία το τιμώμενον) και μάλιστα την μοναρχίαν η οποία δέν περιορίζεται εις ένα πρόσωπον (μοναρχία δέ, ούχ ήν έν περιγράφει πρόσωπον) διότι συμβαίνει και το ένα να επαναστατεί κατα του εαυτού του και γίνεται πολλά (έστι γαρ και το εν στασιάζον προς εαυτό πολλά καθιστασθαι),.....διά τούτο μονάς απ’αρχής εις δυάδα κινηθείσα, μέχρι Τριάδος έστη.» και στον ίδιο Λόγο ΚΘ. 12,3: «ότι δέ ού ταυτόν αγέννητον και Θεός, ώδε άν μάθεις. Ει ταυτόν ήν, έδει πάντως (θάπρεπε) επειδή τινών Θεός ο Θεός τινών είναι καί τό αγέννητον (νά είναι τινών, πολλών καί τό αγέννητο) και πάλιν επειδή το αγέννητον και το γεννητόν αντίκειται αλλήλοις (επειδή είναι αντίθετα), ώς έξις και στέρησις (ώς έχειν και μή έχειν) ανάγκης και ουσίας εισαχθήναι αντικειμένας αλλήλαις, όπερ ου δέδοται.
Αυτοί είναι οι Καππαδόκες Πατέρες, τους οποίους ισχυρίζεται ότι ακολουθεί πιστά. Τί να πούμε; Νομίζει πώς είμαστε κορόϊδα; Δέν γνωρίζει πώς υπάρχει Θεογνωσία στην παράδοσι μας, και όχι εικονική αναλογία, αρχής γενόμενης απο τον Απ.Παύλο; Ποιόν κοροϊδεύει; Τον Ιερώνυμο κοροϊδεύει, που είναι αγράμματος. Και όποιον γεννήθηκε δούλος. Σαν τον Γιαγκάζογλου. Ο οποίος μάθαμε ‘‘προφητικώς’’ ότι πολύ σύντομα θα γίνει καθηγητής της θεολογικής σχολής!
Μία θεολογία στηριγμένη εξολοκλήρου στο Filioque, στο ΔΙΆ! Λές και ξαναφέραμε στην ζωή τον αρχαίο Δία. Π.χ. συμμετοχή διά του Αγίου Πνεύματος στην αγάπη του Πατρός και του Υιού. Καθαρόαιμος Αυγουστίνος.
Είπε ο Κύριος, κ.Ζηζιούλα, ότι οι βιαστές θα κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών, αλλά εννοούσε οι βιαστές του εαυτού τους, δέν εννοούσε τους βιαστές της Αγία Τριάδος.
Αμέθυστος   

4 σχόλια:

amethystos είπε...

Άκου μαλάκα Τελεβάντο. Ίσχυρίζεσαι ότι μόνο ο Ζήσης είναι ικανός νά αναιρέση τόν Ζηζιούλα.
Δέν μπορεί ο Ζήσης, κούκλε, νά τόν αναιρέσει, διότι θάπρεπε πρώτα νά αναιρέσει τόν εαυτό του.
Διότι Ζηζιούλας καί Ζήσης διακατέχονται από τήν ίδια μεγαλομανία σάν καί τή δική σου καί τραγουδάνε τίς ίδιες μαλακίες.

Ιωάννης Ν. Μαρκάς είπε...

Αδερφέ, με αυτή τη συμπεριφορά ακυρώνεις την ωραία προσπάθειά σου. Όσον αφορά δέ τον π. Ζήση κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν ξέρω εάν πέρασες από τα έδρανα της Θεσσαλονίκης, αλλά όπως και να έχει, ο π. Ζήσης όλα τα λάθη του τα έχει αναιρέσει δημοσίως και όπως όλοι οι παραδοσιακοί καθηγητές, εργάστηκε υπό ένα δύσκολο (οικουμενιστικό) περιβάλλον. Ευχαριστώ

amethystos είπε...

Φίλε και αδελφέ αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο βιβλίο του Ζήση το οποίο δέν έχει αναιρεθεί και το οποίο επαναλαμβάνει την Τριαδολογία του Ζηζιούλα. Έχουμε και άλλες αναρτήσεις περί του θέματος. Δυστυχώς ίσως δέν είναι όπως τον φαντάζεσαι. Το παίζει σπουδαίος.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Όσο και να επιδιώκη να καμωθή το δεύτερο μεγαλύτερο ἐν ζῳῇ θεολόγο μετά από τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά,κατατάσσεται ανέτως ‘στην πλευρά και ‘στη σειρά της χορείας του Βαρλαάμ,του Ακινδύνου,του Γρηγορά,του Σχολαρίου.Κατάπτυστος.Παππόδουλος.Νεοϊησουίτης.Η πραγματικότητα,η αλήθεια ούτε αντιστρέφεται ούτε διαστρέφεται ούτε διαπραγματεύεται ούτε αναθεωρείται ούτε λειαίνεται και προλειαίνεται.Ἀνάθεμα χιλιάκις,μυριάκις.