Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Οι εν Ελλάδι Οικουμενιστές συνεργάζονται με το ΠΣΕ για την έκδοση τόμου για τη διδασκαλία της οικουμενιστικής θεολογίας

Πηγή: ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι Οικουμενιστές της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου προετοιμάζουν σε συνεργασία με το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» (ΠΣΕ) και τη «Σύνοδο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών» (ΚΕΚ) την έκδοση συλλογικού τόμου για τη διδασκαλία της οικουμενικής δηλ. της οικουμενιστικής θεολογίας στον ορθόδοξο χώρο. Από 16 έως 18 Οκτωβρίου στο Βόλο έγινε προπαρασκευαστική συνάντηση των εν Ελλάδι Οικουμενιστών με μέλη του ΠΣΕ, της ΚΕΚ αλλά και τον πάστορα «της Ευαγγελικής Εκκλησίας» Βόλου Μελέτη Μελετιάδη. Παρών και ευλογών τις εργασίες ο Οικουμενιστής οικείος επίσκοπος και πρωτεργάτης των οικουμενιστικών αυτών πρωτοβουλιών Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Συμμετείχαν γνωστές κεφαλές του εν Ελλάδι Οικουμενισμού όπως ο Συντονιστής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Παντελής Καλαϊτζίδης και ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Πέτρος Βασιλειάδης...
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών με σχετικό Δελτίο Τύπου μας δίνει μικρή γεύση της αλλοιωμένης θεολογίας, μάλλον ψευτοθεολογίας, όσων συμμετείχαν στην συνάντηση σημειώνοντας ότι «στην διάρκεια των εργασιών της προπαρασκευαστικής συνάντησης δόθηκε έμφαση στον έμφυτο οικουμενικό χαρακτήρα της ορθόδοξης Εκκλησίας, στο ήθος ανεκτικότητας και διαλόγου το οποίο ιστορικά χαρακτηρίζει την ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ τονίστηκε επανειλημμένα ότι το βασικό μέλημα όχι μόνον των εκκλησιαστικών συνόδων αλλά και των Πατέρων αποτελούσε η ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος. Διακηρύχθηκε με σαφήνεια ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δώσει μαρτυρία για αυτό το οικουμενικό ήθος και την καθολική αλήθεια και αυτοσυνειδησία της, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει τα προγράμματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της να αποκτήσουν οικουμενικό προσανατολισμό».

Πράγματι «μέλημα όχι μόνον των εκκλησιαστικών συνόδων αλλά και των Πατέρων αποτελούσε η ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος» μόνο που οι Σύνοδοι και οι Πατέρες θεωρούσαν «εκκλησιαστικό σώμα» την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, Ορθόδοξο Εκκλησία και όχι τις αιρέσεις, όπως ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός τις οποίες καταδίκασαν συνελθόντες σε Οικουμενικές και Τοπικές Συνόδους. Όποιος αλήθεια νοιάζεται να προβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Εκκλησίας οφείλει πριν από όλα να ξεκαθαρίσει ότι η Εκκλησία είναι Μία, η Ορθόδοξος Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού που απευθύνεται προς όλους τους ανθρώπους καλώντας τους εν αγάπη και αληθεία να γίνουν μέλη της απορρίπτοντας τις κακοδοξίες των αιρετικών ή την πλάνη του σκότους των άλλων θρησκειών. Η οικουμενικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν αποδεικνύεται με απροϋπόθετους διαλόγους και προσεγγίσεις με τους ετερόδοξους αιρετικούς «χριστιανούς» αλλά με την ξεκάθαρη διακήρυξη ότι μόνη η Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει αναλλοίωτη την Αλήθεια που ο Κύριος αποκάλυψε και μέσω των Αποστόλων και των αγίων Πατέρων έφτασε ως εμάς.

Επιπλέον θα πρέπει να επισημανθεί πως οι Οικουμενιστές ανα τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα επιδιώκουν πλέον την αλλοίωση των συνειδήσεων των πιστών μέσω της μόρφωσης των νέων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού οι αποφασίζοντες για τη θρησκευτική εκπαίδευση των νέων – μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνέταξαν ήδη προγράμματα σπουδών μαθήματος Θρησκευτικών οικουμενιστικού προσανατολισμού, ενώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και μάλιστα στην παρεχόμενη μέσω των Θεολογικών Σχολών, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες όπως η ανωτέρω που στοχεύουν στην προετοιμασία οικουμενιστών Θεολόγων πρόθυμων να προωθήσουν με κάθε τρόπο την παναίρεση του Οικουμενισμού θέτοντας στο περιθώριο την παραδοσιακή Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και γίνονται ακόμη σοβαρότερα λόγω της έλλειψης σαφούς και συντονισμένης αντίδρασης στα παραπάνω σχέδια τόσο από τους Θεολόγους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών αλλά και εκπαιδευτικούς των σχολείων όσο και από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: