Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Τι τρέχει με τα Σκόπια;

Πηγή: Greek National Pride

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ «περίεργες» πληροφορίες γύρω απ’ τις εξελίξεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τα Σκόπια διακινούνται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με αυτές, επίκειται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η FYROM ενάντια στην Ελλάδα, για παραβίαση της «Ενδιάμεσης συμφωνίας».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Σκοπιανοί διοχετεύουν ότι η απόφαση θα είναι ευνοϊκή γι’ αυτούς και ότι μετά απ’ αυτό θα ανοίξει ο δρόμος αφενός εισόδου τους σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ (έχουν μείνει απέξω μετά το βέτο του Καραμανλή), και αφετέρου για την οριστική επίλυση του θέματος της ονομασίας του κράτους τους.

Διακινούν μάλιστα και δύο ονομασίες που έχουν πέσει στο τραπέζι και επί των οποίων γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις: «Βόρεια Μακεδονία» και «Μακεδονία του Βαρδάρη».

Ωστόσο ελληνικές πηγές, στις οποίες απευθύνθηκε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», δήλωναν άγνοια για τα παραπάνω. Εξέφραζαν μάλιστα αισιοδοξία για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, ενώ επεσήμαιναν ότι δεν παρατηρείται κάποια κινητικότητα επί του θέματος της ονομασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: