Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Το απαγορευμένο σποτ της Μπιενάλε

Πηγή : News 247

Με έξι κάδρα 25 δευτερολέπτων αναστάτωσε την ΕΡΤ. Γιατί κόπηκε το σποτ της 3ης Μπιενάλε "Monodrome" του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη (Vid)


Το απαγορευμένο spot της Μπιενάλε by newsview

Ορμώμενος από το φετινό σύνθημα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας "Μονόδρομος", ο σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου "Casus Belli" Γιώργος Ζώης κατόρθωσε με έξι κάδρα διάρκειας 25 δευτερολέπτων να αναστατώσει τη διοίκηση της ΕΡΤ και τελικά να κοπεί από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης.

Το τμήμα χορηγιών της ΕΡΤ, σύμφωνα με το sevenart.gr, επισήμανε ότι το σποτ "Monodrome" του Γιώργου Ζώη παραβιάζει το νόμο 1730 /1987 (που καθορίζει τα της ΕΡΤ), καθώς και το ΠΔ 109 / 2010 (περί οπτικοακουστικών υπηρεσιών και τηλεοπτικής διαφήμισης).
"To σύνθημα της φετινής Μπιενάλε είναι "Μονόδρομος" οπότε σκεφτήκαμε εκείνες τις εικόνες που σηματοδοτούν αυτόν τον όρο στο παρόν που βιώνουμε.
Κινηματογραφήσαμε με την weiss cam, που μπορεί να τραβήξει εκατοντάδες καρέ το δευτερόλεπτο, οπότε επιλέξαμε εκείνες τις δράσεις που έχουν μια τέτοια φορά και κίνηση που να είναι σημαντικό να τις δούμε να εξελίσσονται σε slow motion.
Τα έξι τελικά κάδρα του σποτ συνθέτονται από τις εικόνες μιας βίαιης επιταχυνόμενης καθημερινότητας σε επιβραδυνόμενη κίνηση", σημείωσε ο Γιώργος Ζώης, περιγράφοντας την επιλογή όσων διαδραματίζονται στο σποτ των 25 δευτερολέπτων.
Μπορεί να κόπηκε από την ΕΡΤ, χορηγό της Μπιενάλε, αλλά έχει κανείς τη δυνατότητα να δει το "Monodrome" στο διαδίκτυο και να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Monodrome (25'') Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νικόλας Ποττάκης Camera Weisscam: Ντάνιελ Πετσαλίδης Μοντάζ / Μιξάζ / Special FX: Τόλης Ρούσσας Sound Design: Γιώργος Μικρογιαννάκης Μουσική: Yianneis "The Sketch" (N. Zades – L. Filippou) Διεύθυνση Παραγωγής: Σάββας Χατζηπαυλίδης Post Production House: ABL Δημιουργική Ομάδα: Νίκος Πεχλιβανίδης, Στέλλα Κουρέλη, Νίκος Κολιγιάννης, The Syndicate Παραγωγός: Πάκο Καράμπαμπας, Αμάντα Λιβανού Παραγωγή: Top Cut

Δεν υπάρχουν σχόλια: