Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τη νύχτα ενώνεται στις «Ηράκλειες Στήλες» η «κόκκινη» αρμάδα

Πηγή: Greek National Pride
Υπό την κάλυψη του σκότους, για ευνόητους λόγους, η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov περνάει τα στενά του Γιβραλτάρ  υπό την παρακολούθηση των Βρετανών του οχυρού.
Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου θα ενωθεί με την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, του Στόλου της Μαύρης θάλασσας  η οποία κατέπλευσε χτες στο λιμάνι της Ceuta στην Ισπανία.
Το πλοίο είχε επισκεφτεί νωρίτερα την βάση του γαλλικού Ναυτικού στο λιμάνι της Τουλόν, καθώς και την Μάλτα.
Στο ισπανικό λιμάνι η ρωσική φρεγάτα ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και εφόδια, ενώ σήμερα το πλοίο αναχωρεί  για να συναντήσει αύριο την ρωσική αρμάδα με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, η οποία είναι καθοδόν προς την Μεσόγειο.
Σημειώνεται ότι η ρωσική αρμάδα εκτός από το αεροπλανοφόρο αποτελείται από το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma, Kama και Lena.
Εκτός από τα παραπάνω πλοία η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου συνοδεύεται και από δύο ρωσικά υποβρύχια τα οποία τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχαν στις ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου που η ρωσική ναυτική δύναμη πραγματοποίησε. Η ενωμένη πια ρωσική αρμάδα θα αποτελείται από συνολικά 11 πλοία, το αεροπλανοφόρο, ένα καταδρομικό, δύο φρεγάτες, δύο υποβρύχια, ένα ρυμουλκό και τέσσερα πλοία ανεφοδιασμού.
Τα ρωσικά πλοία θα διασχίσουν την Μεσόγειο με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ταρτούς στην Συρία όπου και θα πραγματοποιήσουν αεροναυτικές ασκήσεις με τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.
Υπολογίζεται ότι η ρωσική ναυτική δύναμη θα διασχίσει την απόσταση των 2020 ναυτικών μιλίων που χωρίζει το Γιβραλτάρ από την Αν. Μεσόγειο σε τέσσερις ήμερες και θα βρίσκεται στην Αν. Μεσόγειο κατά πάσα πιθανότητα στις 28 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: