Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

“Διασυρμός φέιγ-βολάν” και με άγρυπνους φωτογραφικούς φακούς

Πηγή: ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζεται ο διασυρμός του γέροντα Εφραίμ από τα Μέσα Ενημέρωσης την στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται στο κελί του φρουρούμενος μετά από 48ωρη προθεσμία που του έδωσε ο εισαγγελέας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασή της υγείας του.
Από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης της εισόδου του εισαγγελέα στο Άγιο Όρος όλη η Ελλάδα ενημερωνόταν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι δεκάδες αστυνομικών περικύκλωσαν τις εισόδους του Αγίου Όρους, έκαναν ελέγχους από ξηρά θάλασσα και αέρα μην τυχόν και ξεφύγει ο ηγούμενος και ακόμη ακόμη έκαναν κι έλεγχο στα αυτοκίνητα των επισκεπτών μην τυχόν και εξέλθει του Αγίου Όρους κρυμμένος σε κάποιο αυτοκίνητο. Όλα αυτά γιατί έχει κριθεί ύποπτος φυγής σύμφωνα με την ανακρίτρια και το συμβούλιο των Εφετών που τον έκρινε προφυλακιστέο.
Αν πραγματικά αληθεύει ότι τόσοι αστυνομικοί ενεργοποιήθηκαν για να ελέγξουν την κατάσταση να μην φύγει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου και άρχισαν να πετούν με ελικόπτερα και να κάνουν έρευνες από την θάλασσα τότε να κοιμηθούμε ήσυχοι τα βράδια διότι με την ίδια ανδρεία φαντάζομαι φυλάνε και τα σύνορά μας, μας προφυλάσσουν από τους εγκληματίες, κάνουν περιπολίες τα βράδια στις πόλεις μας ώστε να μην κινδυνεύουμε από κακοποιούς και ληστές. Άρα μάλλον σε άλλη χώρα ζω εγώ που νόμιζα ότι ο αριθμός των αστυνομικών αυτής της χώρας είναι τόσο περιορισμένος που δεν βλέπουμε ούτε έναν να περιπολεί σε δύσκολα σημεία των πόλεων.
Αναρωτιέμαι ποιος νομίζουν ότι είναι ο Εφραίμ ώστε να συγκεντρώνουν τόσο μεγάλη δύναμη γι αυτόν και να νομίζει ο κόσμος ότι αφού κάνουν έτσι για έναν γέροντα φαντάσου τι θα γίνει για κάποιον που πραγματικά κινδυνεύουμε από αυτόν.
Αν όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο όπως μας λένε αστυνομικές πηγές με τις οποίες μιλήσαμε και μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει πρόθεση να κάνουμε όλες αυτές τις έρευνες και δεν έχει γίνει καμία έρευνα για τον Εφραίμ, απλώς συνοδέψαμε τον εισαγγελέα στο όρος για την εκτέλεση του εντάλματος».
Τότε οι τηλεοπτικοί σταθμοί για ποιο λόγο περιγράφουν σκηνικό καταδίωξης δίνοντας πληροφορίες που δεν υπάρχουν και δεν τις έχουν. Γιατί αυτό ακούσαμε όλοι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων το βράδυ των Χριστουγέννων: «Περικύκλωσαν το Άγιο όρος, κάνουν έρευνα σε όλα τα αυτοκίνητα μήπως διαφύγει ο Εφραίμ. Οι έρευνες γίνονται και από την θάλασσα».
Με πόση ευκολία μπορούν να καταδικάζουν ανθρώπους, να στήνουν ρεπορτάζ και να δημιουργούν την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι κακοποιός. Επιτέλους ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας σοβαρευτούμε λίγο όσον αφορά αυτά που ξεστομίζουμε στο αυτί των τηλεθεατών. Εκτός κι αν υπάρχει λόγος και θέλουμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι ο μοναχός είναι εγκληματίας άρα ας κάνουμε τον κόσμο να σκεφτεί: «καλά θα κάνουν να τον πιάσουν να τον πάνε φυλακή και να ησυχάσουμε».
Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ που είμαστε η χώρα της γρήγορης και επιπόλαιας καταδίκης ανθρώπων. Η χώρα των εντυπώσεων και των ανύπαρκτων πολιτικών που αφήνουν να διασύρεται κόσμος χωρίς λογική και με χωρίς υπόσταση κατηγορίες. Από την άλλη πλευρά προσπαθώ να θυμηθώ έτσι συμπεριφέρθηκαν οι αρχές με επιχειρηματίες που χρωστάνε εκατομμύρια στο κράτος από το ΦΠΑ με ιδιοκτήτες μέσων που άφησαν απλήρωτους και χωρίς δουλειά υπαλλήλους που δούλευαν σαν είλωτες και δεν πήραν μία από τα λεφτά τους.
Το ίδιο έγινε με πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για μαύρο χρήμα και την έκαναν γι άλλες πολιτείες φανταστικές; για πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που δίχασαν την Ελλάδα όπως αυτή της Ζήμενς; Το ίδιο έγινε με όλους αυτούς που έστησαν το φιάσκο του χρηματιστηρίου θυσιάζοντας περιουσίες και διαλύοντας σπίτια;
Όχι γιατί αν έγινε το ίδιο και δεν το θυμάμαι τότε ζητάω συγγνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: