Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το BBC σοκάρεται με τις κατοχικές ουρές στα συσσίτια



«Δεν απορεί κάποιος όταν βλέπει εικόνες από ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές για ένα πιάτο φαγητό σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής ή της Καραϊβικής. Είναι όμως δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας της Δύσης;» απορούσε χθες μέσω του ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του BBC Μάθιου Πράις.

Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, «αυτή ήταν η εικόνα της Αθήνας τον μήνα που πέρασε, μιας Αθήνας όπου μπορούσε κάποιος να συναντήσει ανθρώπους που περίμεναν καρτερικά στην ουρά για το συσσίτιο». Ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς βρισκόταν και ο -άνεργος πια και πατέρας μίας 7χρονης κόρης- Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο οποίος εργαζόταν σε φαρμακείο. «Δεν υπάρχουν πλέον δουλειές. Κι αυτός είναι πια ο μόνος τρόπος για να τα βγάλω πέρα» δήλωσε στο BBC.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος επισκέφθηκε και μία κλινική «σε ένα φτωχό προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας». Εκεί «η συνταξιούχος Δήμητρα Κουλίζου περίμενε καρτερικά να εξυπηρετηθεί. Μέχρι σήμερα κάθε μήνα περίμενε να εισπράξει τα 600 ευρώ της σύνταξής της για να ζήσει η ίδια, αλλά και για να βοηθήσει τον άνεργο γιο της». Τώρα, όμως, αντιμέτωπη με τη νέα κατάσταση είδε το ποσό να μειώνεται κατά 120 ευρώ. «Δεν είναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει» είπε στο BBC, εξηγώντ
ας ότι..


η ζωή της -αλλά κι εκείνη του γιου της- μόνο δυσκολότερη μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Γιώργος Τραπεζιώτης

Πηγή :
Λαλεί Πουλί

Δεν υπάρχουν σχόλια: