Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

“Απόλαυσαν” με την ησυχία τους οι πολιτικοί τη στρατιωτική παρέλαση – Επεισόδια και δακρυγόνα σε παρελάσεις στην επαρχία

- Ξύλο και δακρυγόνα σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη και Λάρισα
- Πολίτες φώναζαν ΠΡΟΔΟΤΕΣ όταν ολοκληρώθηκε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
- Αμηχανία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ερώτηση δημοσιογράφου
- Τελευταία στιγμή ακύρωσαν την παρέλαση στην Καλλιθέα και οι μαθητές παρέλασαν μόνοι τους
- Πίσω από τα κάγκελα είδαν την παρέλαση οι λιγοστοί πολίτες

Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε η…πριβέ παρέλαση “παράσταση’ που αποφάσισε να κάνει φέτος η κυβέρνηση.
Οι πολίτες ελάχιστοι. Γυρισάν την πλάτη στα πρωτοφανή μέτρα που πήρε η αστυνομία και έτσι αποφάσισαν απλά να μην κατέβουν καν στο κέντρο.
Στην παρέλαση πήραν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα ενώ απόντες ήταν για πρώτη φορά οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου δεν θα πήγαιναν στην παρέλαση αντιδρώντας έτσι στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.
Έτσι και η στρατιωτική παρέλαση έγινε απλά για να την απολαύσουν οι πολιτικοί και οι επίσημοι και για να μπορούν μετά άνετα να λένε πως έκαναν…παρέλαση.
Επεισόδια, ξύλο και δακρυγόνα στην επαρχία
Μπορεί στην Αθήνα να μην είχαμε επεισόδια, αφού η πόλη ήταν φρούριο με αστυνομικούς, το ίδιο όμως δεν έγινε στην επαρχία. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν αρκετοί πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα.
Στην Πάτρα η παρέλαση έγινε με καθυστέρηση αφού έγιναν επεισόδια με πολίτες και φοιτητές που προσπάθησαν να φτάσουν στην εξέδρα για να δουν την παρέλαση. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας μάλιστα χρήση δακρυγόνων ακόμη και μέσα σε καφετέριες που κάθονταν γονείς με τα παιδιά τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Ένταση και επεισόδια όμως είχαμε και στο Ηράκλειο της Κρήτης.Κόσμος εισέβαλε στο χώρο της παρέλασης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών. Κανένας βουλευτής στη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό του Αγ.Μηνά και στην κατάθεση στεφάνων.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Χρήση χημικών όμως είχαμε και στα Χανία. Μια γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ενώ άλλη μια γυναίκα λιποθύμησε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Οι αντιδράσεις όμως συνεχίστηκαν και στην πόλη της Λάρισας. Η παρέλαση έγινε με μούντζες αλλά και άγριο ξύλο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ.
Καφέδες και νερά πέταξαν διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές μάλιστα φώναζαν συνθήματα κατά των λιγοστών πολιτικών που πήγαν στην παρέλαση ενώ είχαμε και προσαγωγές.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Έντονες αποδοκιμασίες είχαμε και στην Ρόδο κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνων ενώ οι διοργανωτές έκλεισαν τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι βρισιές.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Μεγάλη ένταση όμως και στο νησί της Χίου. Διαδηλωτές δεν έπετρεψαν να γίνει η παρέλαση.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Προσαγωγές είχαμε και στις Σέρρες ενώ στην παρέλαση πήγε μόνο ένας από τους επτά βουλευτές του νομού.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
“Χαρούμενοι” που έγινε η παρέλαση Παπούλιας και Παπαδήμος
Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση. “Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι και τότε “ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισαν αν αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια” και υπογράμμισε ότι και “σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι ‘Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα.
Είναι οι στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σημερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες “είμαστε όλοι ‘Ελληνες” σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός, είπε ο κ. Παπούλιας
“Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε”, υπογράμμισε.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του δέχθηκε μια ερώτηση από δημοσιογράφο που τον έφερε σε αμηχανία.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν πάρει την θέση του στην εξέδρα των επισήμων είχε ενα μικρό τετ α τετ με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και σταμάτησε στον αρχηγό ΓΕΝ για να τον ρωτήσει κάτι.
Την αισιοδοξία του ότι “με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας” εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
“‘Ηταν μία θαυμάσια, εντυπωσιακή παρέλαση με την οποία τιμήσαμε τους ήρωες του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη μας έδωσαν την ελευθερία μας. Οι αξίες, τα ιδανικά και οι πράξεις τους δίνουν το παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας. Πιστεύω ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα το κατορθώσουμε” τόνισε ο πρωθυπουργός.
πηγή : αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια: