Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Προδημοσίευση από το αυριανό “Χωνί”: Η Αλ Κάιντα μιλά πλέον τουρκικά.


Ολο και περισσότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας µιλούν για ισχυροποίηση του τουρκικού τµήµατος της τροµοκρατικής οργάνωσης και για δράση του κατά του καθεστώτος Ασάντ στη Συρία
Στις 8 Αυγούστου αποκαλύφθηκε από τον τουρκικό Τύπο ότι στις µάχες του συριακού στρατού µε το λεγόµενο «Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας» της συριακής αντιπολίτευσης, στην περιοχή του Χαλεπιού, σκοτώθηκε ένα ηγετικό στέλεχος της
τουρκικής Αλ Κάιντα, ο οποίος καθοδηγούσε τις δυνάµεις της συριακής αντιπολίτευσης. Το θύµα ήταν ο Osman Karahan, Τούρκος δικηγόρος, ηγετικό στέλεχος της τουρκικής Αλ Κάιντα. Ο Osman Karahan είχε γίνει γνωστός ως δικηγόρος του γνωστού επίσης Σύρου ηγέτη της Αλ Κάιντα, El Saka, που είχε συλληφθεί πριν από λίγα χρόνια στην Τουρκία για την οργάνωση τροµοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα, τον Νοέµβριο του 2003, στις συναγωγές της Κωνσταντινούπολης µε πολλά θύµατα.

Ο Σύρος El Saka είχε άµεσες διασυνδέσεις µε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Eymen Zevahir, από τον οποίο είχε πάρει τις εντολές για να χτυπήσει εβραϊκούς στόχους στην Κωνσταντινούπολη. Ο δικηγόρος του, ο Τούρκος Osman Karahan, σύµφωνα πάντα µε τις τουρκικές δηµοσιογραφικές πληροφορίες, είχε εισέλθει πριν από λίγο καιρό στο συριακό έδαφος επικεφαλής οµάδας Τούρκων και Αφγανών µαχητών της Αλ Κάιντα για να κατευθύνει, πάντα µε την καθοδήγηση της Αλ Κάιντα, τις επιθέσεις του «Απελευθερωτικού Στρατού» στην πόλη του Χαλεπιού, όπου και σκοτώθηκε.
ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ… ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Αλλά οι αποκαλύψεις για την άµεση ανάµειξη της τουρκικής Αλ Κάιντα και γενικότερα της Αλ Κάιντα και µάλιστα µε… αµερικανική υποστήριξη, στον εµφύλιο πόλεµο της Συρίας, είχαν αρχίσει να διαρρέουν στον τουρκικό Τύπο από τον περασµένο Μάιο. Συγκεκριµένα, στις 28 Μαΐου, η τουρκική εφηµερίδα «Türkiye», σε ένα αποκαλυπτικό της δηµοσίευα έκανε γνωστό ότι ο λεγόµενος «Απελευθερωτικός Στρατός της Συρίας» κατευθύνεται από την Αλ Κάιντα και ιδιαίτερα από το πανίσχυρο τουρκικό τµήµα της, ενώ Τούρκοι της Αλ Κάιντα εκπαιδεύουν Σύρους µαχητές της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, η τουρκική εφηµερίδα αποκάλυπτε ότι ο διάδοχος του Οσάµα Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, Ayman Zevahi, από τον περασµένο Φεβρουάριο είχε αρχίσει εντατική στρατολόγηση µελών της Αλ Κάιντα σε Τουρκία, Πακιστάν και Αφγανιστάν, για να αποσταλούν στη Συρία µε σύγχρονα οπλικά συστήµατα αµερικανικής κατασκευής και να πολεµήσουν κατά του καθεστώτος Ασαντ. Η τουρκική εφηµερίδα συνέδεε το Σύρο αρχιτροµοκράτη της Αλ Κάιντα, Louaı el Sakka, γνωστό στην Τουρκία από την αιµατηρή επίθεση στη συναγωγή Nev Şalom της Κωνσταντινούπολης στις 15 Νοεµβρίου του 2003, µε τον εµφύλιο της Συρίας. Σύµφωνα µε την εφηµερίδα, ήδη από το 1998 η τουρκική Αλ Κάιντα είχε συνάψει στα Αδανα της Τουρκίας συµφωνία µε τους Σύρους για τη διενέργεια συνδυασµένων τροµοκρατικών επιθέσεων.
«Καπάκι» σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις ήρθε και η εκποµπή του CNNTürk, στις 25 Ιουλίου, όπου αποκάλυψε, επικαλούµενη και σχετικό δηµοσίευα των «New York Times», ότι η Αλ Κάιντα επιδιώκει τη δηµιουργία ισλαµικού φονταµενταλιστικού κράτους µεταξύ Συρίας και Ιράκ.
Το τουρκικό κανάλι ανέφερε ότι το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, Ebu Thuha, από την πόλη του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, αποκάλυψε ότι η οργάνωση, µε τη βοήθεια Τούρκων, Καυκάσιων, Αφγανών και Πακιστανών µαχητών, σκόπευε στην ανατροπή των καθεστώτων Συρίας και Ιράκ µε σκοπό τη δηµιουργία ισλαµικού κράτους που θα πολεµήσει κατά του Ισραήλ και του Ιράν. Μάλιστα, ο Ebu Thuha αποκάλυψε ότι µέσα στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη ∆αµασκό, δρα η οργάνωση El Nusra Cphesi, ένα από τα πιο ισχυρά παρακλάδια της Αλ Κάιντα, το οποίο έχει την αµέριστη υποστήριξη του τουρκικού τµήµατος της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: