Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τεταμένη η κατάσταση έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου

Σε "εμπόλεμη" κατάσταση το στρατόπεδο Κορίνθου. Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους και μέλη της Χρυσής Αυγής
Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ στο στρατόπεδο της Κορίνθου, όπως μεταδίδει το ekorinthos.gr, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη. Έξω από το στρατόπεδο έχον συγκεντρωθεί περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής. Φωνάζουν συνθήματα ενώ κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των 400 περίπου λαθρομεταναστών.
Από τις 19:30 πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας φωνάζοντας συνθήματα.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Πνευματικός, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την απόφαση του υπουργείου και κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο.
Σχετικά με τη διακοπή νερού στο στρατόπεδο, ο δήμαρχος είπε ότι ''βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται''.
Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους λαθρομετανάστες που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου, μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.
Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έφτασαν από την Πελοπόννησο και την Αττική.

*Η φωτογραφία είναι από τον χρήστη του Twitter @ha_pischos
πηγή : news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: