Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Η Παναγία μπροστά στο Ταμείο της Εφορίας πληρώνει το χρέος μου».Σύγχρονο θαύμα της Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής.

Πηγή: ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ


Ευρίσκεται στη σ.82 του βιβλίου της Μονής. Συνοπτικά αναφέρουμε:
Μια κυρία στα Μέγαρα, μετά το θάνατο του ανδρός της, την ειδοποίησε η Εφορία Μεγάρων να πάει προς τακτοποίηση του μεγάλου χρέους που άφησε ο άνδρας της από επιχειρήσεις που είχε. Πήγε στην εφορία να μάθει το ποσό και πώς να το τακτοποιήσει. Ο Έφορος της είπε ότι δεν μπορούσε εκείνη την ημέρα, γιατί είχε κόσμο και ότι πρέπει με προσοχή να δει τον φάκελλο, οπότε να του τηλεφωνήσει σε δυο-τρεις ημέρες. Πριν έλθει η δύσκολη αυτή ώρα, πήγε με την αδελφή της στη Μονή Γοργοεπηκόου και εκ βαθέων προσευχήθηκαν στην Παναγία «να τακτοποιήσει το θέμα, όπως αυτή ήξερε και μπορούσε, διότι χρήματα δεν υπήρχαν». Πράγματι, σε τρεις μέρες που πήρε τον Έφορο να της πει το ποσό, άκουσε κάτι που δεν πίστευε στ’ αυτιά της. «Κυρία, το χρέος σας τακτοποιήθηκε, ήρθε χθες μια κυρία και ξόφλησε όλο το χρέος, ο φάκελλος έκλεισε». Η κυρία τον ρωτούσε πώς και τι, διότι δεν είχε πάει να πληρώσει. «Δεν ξέρω, της είπε, ποια ήταν η κυρία. Το θέμα είναι ότι ο φάκελλος έκλεισε, διότι πληρώθηκε το χρέος».
Ας σημειωθεί ότι το θέμα δεν το γνώριζε άλλος εκτός από την μητέρα της και την αδελφή της. «Το ήξερε όμως η Παναγία και έτρεξε….». Η αδελφή της άκουσε τη χήρα να λέει μεταξύ άλλων: «Και μόνο, Παναγία μου, που το σκέπτομαι αυτό το πρωτάκουστο θαύμα, πως ήλθες η ίδια μέσα στην Εφορία και κράτησες στα χέρια σου χρήματα της δικής μας απρόσεκτης συναλλαγής, που περπάτησες στο θορυβώδη χώρο της Εφορίας, φλέγεται η καρδιά μου να το διαλαλήσω σε όλον τον κόσμο…. Ποιος ήταν ο ταμίας που πήρε από τα αγιασμένα χέρια σου τα χρήματα χωρίς να συγκλονιστεί ανεξήγητα; Καμπάνες δεν χτύπησαν στο πέρασμά σου, Παναγία μου, αλλά κτυπούν στην καρδιά μου και θα κτυπούν όσο θα υπάρχω με δάκρυα ευγνωμοσύνης, που με αξίωσες να ζήσω τέτοιο θαύμα εγώ η ασήμαντη δούλη του Θεού».
Συνέβη μετά το 1995. Τα στοιχεία της γυναίκας τα έχει η ιερά Μονή.

Πηγή: από το βιβλίο της Μονής: Η Παναγία, Κυρία Γοργοεπήκοος
Μάνδρα Αττικής

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν σας πει κάποιος που τον ΜΙΣΕΙΤΕ πιο συγκλονιστικές εμπειρίες από αυτήν που παρουσιάζετε, θα τον ΧΛΕΥΑΣΕΤΕ ως δαιμονόπληκτο.
Ειλικρινά, είστε για γέλια!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα κοροιδευομαστε ; Για ποσο αφελεις να μην πω αλλη λεξη περνανε μερικοι τους πιστους ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν αποκλείω να βρέθηκαν τα χρήματα και να πληρώθηκε το χρέος αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Παναγία πήγε να πληρώσει στην εφορία!
Δηλαδή ότι την είδαν άνθρωποι να πληρώνει το χρέος!
Αν το θαύμα είχε σχέση με τη σωτηρία ψυχής και όχι με τη σωτηρία από οικονομικά χρέη, θα ήταν διαφορετικά.
Γιατί τότε όλοι αυτοί που κληρονόμησαν χρέη τι πρέπει να κάνουν;
Τέτοιου τύπου αφήγηση μου δημιουργεί την εντύπωση προσέλκυσης πιστών οπαδών...

amethystos είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνετε ότι τίποτα δεν κρύβεται ούτε και στο γραπτό λόγο; Ο λόγος σας στο σύνολό του είναι μια κάλπικη δεκάρα. Δεν έχει απολύτως κανένα περιεχόμενο.

Τσολακιδης Βασίλειος είπε...

Ο Χριστός ανεσταινε νεκρούς και τον αμφισβητούσαν. Η πληρωμή θα γίνει πιστευτη από τις ίδιες καρδιές που θα αμφισβητούσαν οτιδήποτε δε χωράει στο μυαλό τους? Κύριοι, τι είναι αδύνατον για το Θεό? Περιμένω τις απαντήσεις...
Τσολακιδης Βασίλειος, ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής

Ανώνυμος είπε...

Μια που θελετε απαντησεις κυριε Τσολακιδη Βασιλη βεβαιως . Ονομαζομαι θανασης μπιλιας μια που πολυ ορθως δωσατε το ονοματεπωνυμο σας το δινω και γω . Ειμαι αυτος που εκανε το δευτερο σχολιο το λακωνικο . Εγω προσωπικα δεν μπορω να πω για τους αλους 3 σχολιογραφους ουτε τα θαυματα που αναγραφοντε στην Αγια Γραφη αμφισβητω ουτε την θεση της Θεοτοκου που συμφωνα με την ορθοδοξη εκκλησια που ανηκουμε ειναι αμεσως μετα την Αγια Τριαδα αμφισβητω . Η αμφισβητηση μου ειναι προς αυτους που διαδιδον αυτα τα κατα την γνωμη των περισοτερων παραμυθια που γινονται αφορμη να λοιδορειται η πιστη απο πολλους . Αλλωστε και ο Αποστολος Παυλος ειπε να μην πιστευουμε στους γραωδεις μυθους . Αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος που μαλιστα βαζει και τους επιστημονικους του τιτλους περιπου απαιτει εν ειδει ιεροδικιου απαντησεις απο αυτους που αμφισβητησαν οχι την Παναγια αλλα καποιες διαδοσεις . Για ονομα της Παναγιας

Ανώνυμος είπε...

Τι έχουνε οι γραώδεις μύθοι και τους κοιτάτε με μισό μάτι;
;-(
Να σου πω-αλλά δε θα σου πω τελικά- ιστορίες από γριές, θαύματα συγκλονιστικά να σου μετακομίσουν όσα μαλλιά έχεις στο κεφάλι σου, ω αναγνώστα!

Μεγαλύτερος σεβασμός στις γριές και στους γέρους, σας παρακαλώ, για καλό δικό σας, το γράφω!

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμο στους γερους και στις γεροντισες εχω και πολυ μεγαλο μαλιστα . Ειδικα μια που βασταω απο ηρωες του 21 απο φωκιδα μερια ακουγα απο τη γιαγια μου τη ρουμελιωτισα πολλες ιστοριες για τον γερο Πανουργια . Αλλα αγαπητε σχολιαστη των 9 και 23 αυτο που αμφισβητησαμε εδω 3 ατομα ειναι οτι πληρωθηκε ενα χρεος την εφορια με θεια παρεμβαση . Οι ιστοριες των γερων τοσο οι αληθινες οσο και τα παραμυθια ακομη ειναι αξιοσεβαστα . Αλλωστε και η υπεροχη ελληνικη μυθολογια ειναι κατα μεγα μερος προφορικες ιστοριες ηλικιωμενων . Σαν γραωδεις μυθους ανεφερα παλαβες ιστοριες που διακωμωδουν την ορθοδοξη πιστη τοσο στον Τριαδικο Θε οσο και στην υπεραγια Θεοτοκο που την κοιμηση της εορταζει σημερα συμπασα η ορθοδοξια . Δεν ενοω οτι αυτες τις ιστοριες τις νγαζουν γεροι . Μπορει να τις βγαζουν και νεοι . Ελπιζω να λυθηκε η παρεξηγηση

Kranidiotis Nassos είπε...

«Extraordinary claims require extraordinary evidence» C.Sagan

Όταν με τα λεγόμενα αυτού του άρθρου ισχυρίζεστε πράγματα που παραβιάζουν την ορθή λογική (εμφάνιση χρημάτων από το πουθενά, ενσάρκωση ενός νεκρού και παρουσίασή του σε δημόσιο τόπο, κ.ο.κ.), πρέπει να προβάλλετε και τις αντίστοιχες αποδείξεις, για να γίνεται πιστευτός.

Ενώ έχετε δήθεν ανατρέξει στα αρχεία της μονής και γνωρίζετε και την σελίδα, δεν ξέρετε το όνομα της κυρίας.

Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά πρόκειται για μύθευμα, ανάλογο με τα μυθεύματα που διαδίδει κατά καιρούς η εκκλησία για να μας πείσει ότι κάτι γίνεται «εκεί πάνω», ενώ ο απώτερος σκοπός είναι να αποβλακώσει ολοένα και περισσότερους ημιμαθείς (ή αμαθείς).

χαλαρωσε είπε...

τι κανει νιαου νιαου στα κεραμμυδια κι εχει 20 ποδια; Η απαντηση θα ειναι διαφωτιστικη και επιστημονικως ελεγμενη και εγγεκριμενη. Πασα αποδεικτικη μεθοδολογια δεκτη. Εξαιρουνται απο τον αβυσσαλεο μαραθωνα της λογικης εναντι του σκοταδισμου οι φουνταμενταλιστες, ως επιρρεπεις στα πασης φυσεως ψυχοδιεγερτικα και χαλαρωτικα, οι χασιστες ως πιο επιρρεπεις και οι φουντικοι ως απαραδεκτος συνδιασμος ολων των ανωτερω. Το ειδος παρεπιπτοντως ευδοκιμει αριστερα και δεξια απο το χαντακι αλλα και μεσα στο χαντακι παλι αυτο ευδοκιμει. Αμην.

amethystos είπε...

Η λογική είναι η ουσία τού σκοταδισμού.

χαλαρωσε είπε...

συμφωνω αμεθυστε. ΑΠΟΛΥΤΑ.