Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ερωτική θεία λειτουργία στην πόλη Mainz-Kastel

Erotischer Gottesdienst in Mainz-Kastel
Anfassen erwünscht
Süddeutsche Zeitung, 6.8.12
Το άγγιγμα είναι επιθυμητό
«Καλωσορίσατε στον αμπελώνα της αγάπης»: ο παπάς Schmidt θέλει στην πόλη Mainz-Kastel να τελέσει μια θεία λειτουργία, στην οποία θα γιορτασθεί ο «ερωτισμός της ζωής».
Τι κόσμος είναι αυτός. Ένας παπάς ανακοινώνει ότι θέλει να τελέσει μια θεία λειτουργία, και ότι θα χρησιμοποιήσει μάλιστα και την λέξη γαμήσι. Θεός φυλάξοι. Και αμέσως τρέχουν σωρηδόν, πρόβατα και δημοσιογράφοι.

Ο ναός του Σωτήρος (ευαγγελικοί) είναι υπερπλήρης την Κυριακή στις 10 το πρωί. Αυτό είχε καιρό να συμβεί. Και ενώ οι επισκέπτες συρρέουν, χωρίς να είναι ακόμα ερωτικά φορτισμένοι, μια κυρία ρίχνει από τον γυναικωνίτη ροδοπέταλα. Τόσο αισθησιακό είναι το ξεκίνημα. Είναι φυσικό πως οι δημοσιογράφοι το μαγνητοσκοπούν αμέσως.
Τότε εμφανίζεται ο άνδρας που προκάλεσε όλη αυτή την ανακατωσούρα. Ο παπάς Ralf Schmidt. Ο 47χρονος δείχνει νεότερος, έχει σχέση με ένα άνδρα, και του αρέσει να τελεί κάπως διαφορετικές θείες λειτουργίες. Πριν λίγο καιρό ήταν στο Garmisch (γερμανικές Άλπεις), όπου για την θεία λειτουργία έπαιρνε το ποίμνιο στην κορυφή του όρους. Τώρα στο Mainz-Kastel ηχεί το όργανο και μια γυναίκα τραγουδάει το : «All my loving» των Beatles.


«Καλωσορίσατε στον αμπελώνα της αγάπης», λέει ο παπάς, ο οποίος βάφτισε έτσι την ερωτική του θεία λειτουργία. «Εδώ γιορτάζουμε τον ερωτισμό της ζωής». Πριν όμως αρχίσει η διάλυση του ταμπού, μια ομάδα ηλικιωμένων εκτελεί έναν χορό διαλογισμού. Οι κυρίες πιάνονται από τα χέρια, ο παπάς επίσης, και χορεύουν αργά γύρω από το ιερό (το ιερό είναι μια νησίδα μέσα στον ναό, δεν είναι όπως στους Ορθόδοξους ναούς). Στο τέλος υψώνουν χρωματιστά μαντηλάκια. Καλά που είναι και οι δημοσιογράφοι να το απαθανατίσουν.
Την προηγούμενη, όταν το τηλέφωνο του χτυπούσε ασταμάτητα, γιατί από την μια ήθελαν να μάθουν οι δημοσιογράφοι περί τίνος πρόκειται, και από την άλλοι οι συντηρητικοί ήθελαν να εκφράσουν την οργή τους, ο παπάς είχε δηλώσει, πως αρχικά ήθελε να τελέσει μια θεία λειτουργία περί αγάπης. Επειδή όμως διδάσκει και θρησκευτικά σε σχολείο, ρώτησε τους μαθητές της ένατης τάξης τι γνώμη έχουν. Βαρετό του είπαν. Το άκουσαν εκατοντάδες φορές. Μιλούσαν για γαμήσι. Ήθελαν να ξέρουν αν στην Βίβλο υπάρχει κάτι ερωτικό. Και τότε αποφάσισε ο παπάς να κάνει την λίγο διαφορετική θεία λειτουργία. Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα, όρισε ως επιτρεπτή ηλικία συμμετοχής τα 16 και πάνω.
Ο παπάς ξεκίνησε το κήρυγμα. Κατ’ αρχάς είπε ότι η ηδονή δεν προέρχεται από τον διάβολο. Ο Θεός μας την εμφύτευσε. Και μετά λέει: «Ο πισινός μου, τα χέρια μου, η γλώσσα μου, το πέος μου, τα αυτιά μου, είναι όλα τόποι ηδονής. Ας απολαύσουμε με αυτών τον τρόπο την ζωή στον κήπο των ηδονών που έφτιαξε ο Θεός, μιας και δεν έχουμε πια τον Παράδεισο». Κανείς δεν φωτογραφίζει. Κανένα γέλιο δεν βεβηλώνει τον οίκο του Θεού. Όλοι κρέμονται από τα χείλη του. Και μετά συνεχίζει λέγοντας πως σε μερικούς ανθρώπους οι προσευχές είναι το ίδιο ξερές όπως και η ερωτική τους ζωή. Τον ακούνε συγκεντρωμένοι όσο ποτέ.
Στο κήρυγμα αναφέρεται και σε μια τηλεοπτική σειρά, όπου σε κάποιο επεισόδιο ο παπάς αμέσως μετά το σεξ με την γυναίκα του πάει σε μια κηδεία, και βρίσκει παθιασμένα λόγια να πει. «Ίσως θα έπρεπε οι ιερείς και οι ιέρειες να πηγαίνουν πιο συχνά στο κρεβάτι με τους αγαπημένους τους, ώστε τα λόγια τους στο κήρυγμα να είναι πιο ζωντανά, πιο δυνατά και καίρια».Τσιμουδιά. Aκόμα και μια πιστή καθολική, με την αυστηρή κόμμωση, που πάει πότε πότε στους προτεστάντες λέει: «Αυτό θα έκανε καλό ίσως και στους καθολικούς» και γελά.

Το κομμάτι με το γαμήσι το είχε αυθόρμητα παραλείψει στο κήρυγμα. Δεν ήθελε να μείνει μόνο αυτό από την θεία λειτουργία. Αλλά όταν τελείωσε το κήρυγμα και έβγαινε έβρεχε πάλι ροδοπέταλα.
Μετάφραση Πέτρος Χαραλάμπους.

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ.

Αμέθυστος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να το ριξουμε στο αστειο αλλιως θα βρισουμε τουρκιστι τους οικουμενιστες που συλειτουργουν και με αυτους ας πουμε το εξης . Μακαρι να βρισκοταν μια χρονομηχανη και μια που ο συγκεκριμενος προτεσταντης ομοφυλοφιλος preacher την βρισκει οθωμανικα ας τον προσγειωνε στα σοδομα λιγο πριν την καταστροφη . Εκει θα τον γνωριζανε με την βιβλικη εννοια οι σοδομιτες οι γομοριτες και ολη η γυρω εκλογικη περιφεραια . Με αυτους τους κουνημενους προτεσταντες εγω προσωπικα σπαω πλακα . Με αυτους που εξοργιζομαι ειναι με τους δικους μας ψευτοοικουμενιστες που επιμενουν στον διαλογο ακομη και με τους θεομπαιχτες προτεσταντες . Για να δωσειλεει η ορθοδοξια μαρτυρια και σε αυτους . Βρε θελουν πολυ βρισιδι τουρκιστι

cummulus είπε...

Μέ αὐτολυς συνδιαλέγονται οἱ οἰκουμενιστές μας;