Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η λύση είναι μέσα μας!

Όπως φαίνεται, οι νέοι ιμπεριαλισμοί έχουν πνευματικό χαρακτήρα.

Η Διάβρωση

Εκείνο που έχει αλλάξει την Ελληνική ψυχή είναι ο αντι-πνευματικός πόλεμος μερικών δεκαετιών. Η Ελληνική ψυχή έχει διαποτιστεί και διαβρωθεί με ανωφελείς ανάγκες υλικού χαρακτήρα.

- Οι σκέψεις έχουν πάθει σκοτεινές διαστροφές και οι στενές κοινωνικές συνδέσεις έχουν διασπασθεί.

- Η διάζευξη από τη φύση και η πολύωρη ολική παράδοση του μυαλού σ' ένα ηλεκτρικό κουτί έχει απαγάγει το καθαρό βλέμμα.

- Η αγάπη και η συμπόνια έχουν σκεπαστεί κάτω από φθόνο, απομόνωση και αδιαφορία.

- Οι πολιτιστικές παραδόσεις έχουν κακολογηθεί.

- Μια γλώσσα θεϊκή που ακονίζει το μυαλό έχει ακρωτηριασθεί και δηλητηριάζει τα εύπλαστα μυαλά στα σχολεια.

Η πραγματική αιτια αυτής της κρίσης δεν είναι οικονομικής προέλευσης. Από αυτή την ευλογημένη χωρα δεν λείπει ο πλούτος, ούτε και η φυσική και πνευματική ενέργεια. Έχει γίνει μια πολύχρονη και πολύπλευρη ψυχοπνευματική διάβρωση από ένα διαβολικό εχθρό με γενοκτονικές διαθέσεις.

- Ουσιαστικά είναι μια κρίση ηθικής, μια κρίση ψυχικής διαταραχής.

- Είναι μια κρίση που επέφερε ένα πνευματικό σκοτάδι γιατί έχει κρύψει τον ήλιο της χαράς πίσω από τα μαύρα σύννεφα μιας επιτήδειας πλάνης.

- Είναι μια πλάνη που πείθει ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

- Όμως η αλήθεια είναι ότι με ένα σπινθήρα σωστής απόφασης το ψεύτικο σκηνικό παίρνει φωτιά και διαλύεται και έτσι η αλήθεια, που πάντα ήταν από πίσω, ξαναφέγγει.

Η δύναμη της Απόφασης.

Μόνο με τη σωστές αποφάσεις είναι δυνατή μια αποτελεσματική άμυνα.

- Απόφαση για την αποκάλυψη της Αληθειας (γιατί μονο “η Αλήθεια ελευθερώνει” από την πλάνη)

- Απόφαση εμπιστοσύνης μονο με βάση την πραγματική αλήθεια και με τη καθαρότητα της ησυχίας. Απόφαση για μια πίστη στον ενδόμυχο εαυτό με θετικότητα και χωρίς φόβο.

- Απόφαση να μην υποτιμούμε τον εχθρό.

- Απόφαση για μια διάθεση υπομονετική και επιμονή. (“Ο επιμένων νικα”)

- Απόφαση χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς από στοιχεια του "παρελθόντος" και χωρίς οποιεσδήποτε αναστολές από τυχών ανησυχίες για το "μέλλον". Γιατί η μονη αληθινή πραγματικότητα είναι η τωρινή στιγμή και τι αποφασίζεται στο Τώρα. Το ότι κάτι μπορεί να γίνει η κάτι έχει ήδη γίνει, επηρεάζει το Τώρα

- Απόφαση για μια απλή αλλα αληθιν ή Ύπαρξη, με τη προσοχή μονο στην εμπειρία του Τώρα, ενός απύθμενου και αιωνιου Τώρα. Μαζί με τον συνάνθρωπο. Μαζί με τον αδελφό η τον Γείτονα. Μαζί με μια παρέα αγαπημένη. Γιατί όλοι είμαστε Ένα.

Μα ούτε μια σκέψη δεν χρειάζεται, ούτε καν κάποιο συναίσθημα. Μόνο μια απόφαση σε μια διάσταση πίστης, ότι όλα αλλάζουν και όλα παιρνούν, φτάνει να έχουμε πίστη και ηρεμία. Θαύματα παρουσιάζονται σε εκείνους που κλείνουν τ' αφτιά στις σειρήνες και αναμένουν με αισιοδοξία και χωρίς φόβο.

Η εσωτερική Δύναμη

Γιατί ξέρουμε ότι έχουμε απεριόριστη εσωτερική δύναμη (όπως πάντα είχαν και οι πρόγονοι μας). Η "λύση" πάντα υπάρχει και είναι πάντα παράδοξη και έρχεται από το “πουθενά”... Και όταν δεν τη βλέπουμε να είναι πουθενά απέξω, τότε αλλάζουμε το μέσα, τον εαυτό μας, τις σκέψεις μας!

Ξέρουμε ότι ο διάβολος όσο πετυχαίνει, τόσο και βιάζεται και σκοντάφτει. Και τόσο πιο πολύ τρικλίζετε όσο μεθά από τα κέρδη. Φτάνει στο τέλος να έχουμε την ηρεμία και την ετοιμότητα με μια κίνηση να τον βοηθήσουμε να σωριαστεί χάμω με τη δικη του φορα. Μέσα μας έχουμε τεράστια δύναμη γιατί έτσι φτιαχτήκαμε. Κανεις δεν είναι σε θέση να μας αφαιρέσει την απεριόριστη μας δύναμη. Μπορεί όμως να μας πείσει ότι δεν την έχουμε!

Το μόνο λάθος που κάνουμε είναι να βασιστούμε στις σκέψεις που ο εχθρός μας βάζει στο μυαλό με επιτήδειο τρόπο. Μα η λύση είναι σχετικά εύκολη: Με μια στιγμιαία απόφαση: Έξω οι "λογικές" σκέψεις και μέσα η "τρελη" πίστη...

Λίγο κρασάκι, ένα τραγούδι, ένα μεζεδάκι και καλή παρέα βοηθούν... (Και, επιτέλους, μακρυά από το κακο-χαζο-κουτί).

Λευτέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: