Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μην αναρωτιέσαι γιατί δε θέλουν το μαζί.

Μην αναρωτιέσαι γιατί δεν θέλουν το μαζί, οι περισσότεροι τα βγάζουν πέρα εύκολα ως άτομα στην καθημερινότητα της ανούσιας κοινωνίας.
 Απλώς κάνεις ότι κάνουν όλοι.
 Τρως, χέζεις, δουλεύεις, διασκεδάζεις, κοιμάσαι και ξανά.
 Ενθουσιαστικό, δεν είναι; 
Όταν αυτός είναι ο σκοπός της ζωής, που δεν είναι ζωή αλλά απλώς ύπαρξη πού είναι το δύσκολο; Κι αντίστροφα, αν ήταν δύσκολο θα το έκαναν οι περισσότεροι;
 Συνεπώς για να κάνουν αυτό δεν χρειάζονται πραγματικές σχέσεις, αρκούν και οι επαφές. Δεν είναι να απορείς λοιπόν γιατί δεν ζητάει κανείς το μαζί πραγματικά. 
Και δεν είναι να απορείς γιατί την κοινωνία την νοιάζει το παρόν κι όχι το μέλλον αφού δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη, μονάχα η επανάληψη.
 Οι άνθρωποι που βιώνουν πραγματικές δυσκολίες, αυτοί είναι της ουσίας και του μαζί γιατί βλέπουν, γιατί έχουν ξυπνήσει και ξέρουν οτι είναι η ανάγκη της ανθρωπιάς για να γίνει συνανθρωπιά και να υπάρξει η Ανθρωπότητα.
 Μην απογοητεύεσαι λοιπόν αφού έτσι ήταν εξαρχής κι απο πάντα, κι έτσι θα είναι για πάντα μέσα στην κοινωνία. 
Η κοινωνία είναι της εξουσίας, εκτός ουσίας. 
Εσύ ταιριάζεις στην Ανθρωπότητα, γιατί θέλεις να προσφέρεις αυτό που είσαι.
 Μην χαραμίσεις άλλο χρόνο τώρα πια.
 Κάνε έργο προσφοράς, και θα συναντήσεις πραγματικούς ανθρώπους και συνανθρώπους.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.." εξουσίας, εκτός ουσίας".
ΩΡΑΙΟ,η εξουσια ειναι εξω από την ουσια!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμπαθητική παρετυμολογία. Στο λεξικό βρίσκουμε το εξής: ΕΤΥΜ. αρχ. < έξεστι «επιτρέπεται, είναι δυνατόν», από το θέμα ουσ- της μετοχής εξ-ουσ-α (του ρήματος έξειμι).

Στη λέξη περιουσία, ωστόσο, ισχύει αυτή η προσέγγιση. Πρόκειται για «ό,τι περιβάλλει κάποιον, τα αποκτήματά του», περι- + ουσία. Στην εποχή που ήρθαν τα πάνω-κάτω (ήξερε τι έλεγε ο γερο-Διογένης όταν ζήτησε να τον θάψουν ανάποδα!) φυσικό να μας νοιάζουν οι περιουσίες πρωτίστως.

Και για την περίπτωση που αναρωτηθεί κανείς για τη σημασία του «επιούσιος», βρήκαμε το εξής: «σύνθετη εκ συναρπαγής από τη φράση: επί την ούσαν (ημέραν), τη σημερινή (παρούσα) ημέρα. Η λέξη απαντά για πρώτη φορά στην Καινή Διαθήκη»

Κ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

"Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για το παρόν γιατί δεν υπάρχει εξέλιξη παρά μόνο επανάληψη.."
αυτό είναι το κλειδί της συμπεριφοράς και της σύγχρονης "φιλοσοφίας".."να περνάς καλά"..Ομως ποιο είναι αυτό το "καλά"; Προφανώς οι περισσότεροι θα πουν, να προλάβεις να κάνεις διάφορα..ή να χαρείς, να "ζήσεις"..έτσι δεν θα "χαθεί" αυτή η μέρα, θα την έχεις "κερδίσει" θα νιώθεις ότι την "κατέκτησες" και δεν "χάθηκε" μέσα στην ασπλαχνία του χρόνου...Λυπάσαι βλέποντας ολόκληρες ζωές ανθρώπων χαμένες μέσα στην Επανάληψη.. "ουδέν καινόν υπό τον ήλιον".
Μακάριος όμως είναι αυτός που βρήκε το "Καινόν" το μόνο Νέο, αυτό που θα κάνει την κάθε στιγμή που φεύγει ανελέητα και δεν ξαναγυρίζει ποτέ...να διασωθεί στην αιωνιότητα.. Οτι ταυτίζεται με Αυτόν (στιγμές, συναισθήματα, πράξεις) δεν θα πεθάνει ποτέ..έχει ήδη "κερδηθεί" για την αιωνιότητα.. υπερνίκησε την φθορά και την τυρρανική εξουσία του "χρόνου" Ολα τα άλλα όσο και αν σε καταξιώνουν απέναντι στον εαυτό σου και στους άλλους... ήδη "δεν υπάρχουν"...απλά φαίνονται για λίγο σαν μια σκιά, μέχρι το τέλος της εδώ παράστασης..και χάνονται...για πάντα..Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ακούς τους άθεους να λένε "ο άνθρωπος πρέπει να έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο ώστε να αναπτύξει το πνεύμα του, το Νου του". Αυτό το θεωρούν ως το μεγαλύτερο και βασικό σκοπό της ζωής.Το παράδοξο όμως είναι ότι έχουν ήδη "καταδικάσει" αυτό το πνεύμα στην ανυπαρξία. Ακόμα και η έννοια του χρόνου είναι παράλογη..
Και τι νόημα έχει η "δημιουργία" ενός Νου, όταν πέφτοντας η αυλαία..πεθαίνει.. και μαζί του πεθαίνει και ολόκληρος ο κόσμος..Μ.

amethystos είπε...

Θά ήθελαν νά πούν ελευθερία από τόν χρόνο. Ο Νούς είναι τό κατ' εικόνα. Αυτός ''επεσε''. Η νόηση δημιουργείται. Σήμερα σάν νού εννοούμε τήν άποψη, τήν γνώμη σύν τήν ταυτότητα. Αυτό πού λέγεται καί υποκείμενο. Νόηση, Γνώση, χωρίς νού, είναι σάν νά συγκεντρώνουμε νερό σέ σουρωτήρι. Γι' αυτό τίς ανανεώνουμε καί τίς επαναλαμβάνουμε γιατί δέν έχουν τόπο νά σταθούν. Ο νούς είναι τό θεικό μας στοιχείο, η καρδιά, ο τόπος τής χάρης τού Βαπτίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Χασαμε το μαζι και ευχαριστω για το κειμενο εκτος μιας λεξης που χρησιμοποιησε τη λεξη ''χ..ζ'' που καταλαβαινω την οργη που ο αρθρογραφος εχει για τα πραγματα.
Το κειμενο εχει βαθος!
Θυμηθηκα οταν ημουν μικρη,με εστελνε η μητερα μου να αγορασω ψωμι και περνουσα απο την κυρα Μαρια ,την κυρα Λελα να της ζητησω εαν θελει να της παρω τιποτα.Καναμε στη γειτονια ρεφενε και στηναμε τραπεζια εξω και ολοι μαζι οι γειτονες ο ενας για τον αλλον ....
Χαθηκαν αυτα.Οι μορφωμενοι βλεπεις αυτης της γης βαλθηκαν να μας εκσυγχρονισουν.
Τσιμεντουπολη ,απομονωση και στην διπλανη πορτα δεν γνωριζεις ποιος μενει.
Ουσιαστικα εχει δικιο ο πρωτος αδελφος-η!
Βγηκαμε απο της ουσιας τον προορισμο μας,χασαμε τα παντα ..χασαμε την αγαπη και την κοινωνια με τους ανθρωπους,,,,χασαμε την πιστη μας...βλεπουμε τους αλλους σαν να ειναι τα χειροτερα σκυλια.Η ''παραμορφωση'' βλεπεις μαζι με την αθεια ενωθηκε ...αρχισαν τα συνθηματα ψωμι παιδεια ελευθερια...ο Θεος πισω!Τραγουδια ,επανασταση...ποιηση Ελυτη,Ο Θεος πιο μακρια οσο γινεται.Τωρα ολα εχουν αντικατασταθει.Κοψιμο στη γλωσσα...διαστρεβλωση στην Ιστορια...Ο Θεος μονο για τις παρελασεις! Ας κανουμε λιγο υπομονη,μας καθεται στο σβερκο ολο αυτο το εθνικο ''κιτσ''.Δυτικος τροπος ζωης,τελος! Αυτος ,που δεν εχει τιποτα.Σπουδες τα παιδια μονα στο εξωτερικο.Γυρνωντας ,η παραμορφωση στο προσωπο τους.Μιλαω με φοιτητες και τα εχω χαμενα.Φοιτητικη ζωη χειροτερη και απο τη μεγαλυτερη ασελγεια.Εναλλαγες συντροφων,τα παντα να ζησουν ,λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο.Ο ευτελισμος του ανθρωπινου ειδους . Οταν καθεσαι και ακους εμπειριες στη γειτονια σε πιανει το στομαχι σου.Καιβλεπουμε τωρα,ο γιατρος να μην εχει δουλεια η και αν εχει να λαμβανει εναν μισθο της ταξεως των 700 ευρω,ολοκληρος γιατρος.Αυτα δεν ειναι μηνυματα απο Τον Θεο;Τι ειναι δηλαδη;Να μην εχουν φραγμους ;;''Επαρχιωτικες νοοτροπιες ''...ελα τωρα ,που ζεις! Ηρθε και ο Οικουμενισμος και αποκαηκαμε.Αν δεν βαλεις φραγματα το νερο δεν προκειται να μεινει καθαρο...αν φυγουν τα φραγματα ,ολα θα ενοποιηθουν λιμματα και καθαρο νερο θα γινουν ενα...εκει να δειτε κλαμμα οι χριστιανοι,δεν θα ξερεις ποιον να πρωτομαζεψεις.
Αλλα ειπαμε!οι ''παραμορφωμενοι''......
Ειναι και μερικοι που οταν τους πιασει η καλοσυνη δινουν και λιγη αγαπη στον αλλον,οταν ομως απο κατι επηρεαστουν ,ο αλλος ας γινει και σκουπιδι...ας τον κατεβασουμε στην ταξη του οδοκαθαριστη ..και δεν καταλαβαινουν ποσο χαμηλα πεφτουν οι ιδιοι.
Μου αρεσε και η εικονα που βαλατε,τα λεει ολα!Μπραβο στον Αμεθυστο!π

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τ. ενδιαφέροντα αυτά που μας είπατε. Πως συσχετίζετε τον Διογένη με την περι-ουσία; Επειδή έψαχνε Άνθρωπο και αντί αυτού έβρισκε Υλη;

Ανώνυμος είπε...

9:24 H βαθιά ανάγκη του ανθρώπου και κυρίως αυτού που "δεν έχει ελπίδα" όσο κι αν εξωτερικά δείχνει τόσο ισορροπημένος με τις θεωρίες του, είναι αυτό...η ελευθερία από τον χρόνο. Ο μόνος Ελεύθερος είναι ο αληθινός χριστιανός..
Σαν Νου που πρέπει να αναπτύξουν ως το ύψιστο χρέος απέναντι στη Ζωή, εννοούν κυρίως, πέρα από την Γνώση που συνεχώς ανανεώνεται και χάνεται... την κριτική ικανότητα. Εννοούν να πάψουν να είναι πρόβατα.. Ομως ο σατανάς έχει διαστρέψει όλες τις έννοιες.. Μ.