Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σακελλαρίδης: Έκλεισαν τις τράπεζες όταν είπαμε ότι θα φορολογήσουμε τους πλούσιους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δις , τα οποία από ότι φαίνεται
δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού. Ήθελαν κι άλλα!
Και επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις, κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες.
Όσο περνούν οι μέρες όμως, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Όλο και περισσότεροι σπάνε τον φόβο, κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς.
Το «ΟΧΙ» στην πρόταση των δανειστών επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα. Με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια».
Πηγή:  aftodioikisi.gr

 hassapis-peter

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα φανεί αν υπήρχε ειλικρίνεια ή αν ήταν όλα στημένα. Αν βγει ΝΑΙ με τόση μαύρη προπαγάνδα υπάρχει το σενάριο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησης ΑΝΕΛ, συνεργασίας με ΠΟΤΑΜΙ και πρωθυπουργό Στουρνάρα (όπως έγινε με Παπαδήμο).. Εκεί θα φανεί τι είναι ο καθένας.. Το μεγάλο κακό για τον τόπο θα είναι ότι θα έχουν ένα ΝΑΙ παντός καιρού "δια πάσαν νόσον κτλ" που θα το κολλάνε στη μούρη όποιου τολμήσει από δω και πέρα να πει οτιδήποτε για οποιοδήποτε θέμα. Θα σου λένε ο κόσμος θέλει Ευρώπη.Περάστε όλα τα νομοσχέδια.
Αλλά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για ότι επακολουθήσει, όποια και αν είναι η πορεία της χώρας, οι πολιτικοί θα αποποιούνται από ευθύνες δεκαετιών και θα σου λένε ότι αυτό αποφάσισε ο λαός. Δηλ. ότι και να βγει θα λένε ότι αν έβγαινε το άλλο θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.. Θα γίνει δηλ. μετάθεση ευθυνών προς τον λαό, καπηλευόμενοι μια δημοκρατική διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ είναι ΟΛΑ στημένα, αγαπητέ. Είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ για να τα αφήσουν στην τύχη τα γεγονότα. Τα γεγονότα ΠΑΝΤΑ κατευθύνονται από τα Α ή Β συμφέροντα. Και οι εξαθλιωμένοι της βάσης ΠΑΝΤΑ θα πληρώνουν τα σπασμένα. Αιώνες παίζεται το εν λόγω παιγνίδι. Τα προσωπεία που φορούν οι εκατέρωθεν πράκτορες, αλλάζουν. Η ΟΥΣΙΑ παραμένει ίδια. Αυτός ο τελευταίος ελιγμός να φορτώσουν στις πλάτες των γέρων και των γριών την ευθύνη, μου φαίνεται ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ.
Και να καμώνεται το ροδομάγουλον μειράκιον του 15μελούς, ότι του έκλεισαν τις Τράπεζες οι...κακοί ευρωπαίοι!!! Αυτός, όπως φαίνεται, ξεχνάει αμέσως πού βάζει την υπογραφή του και το κάτι άλλο του. Χαθήκαμαν Ελενίτσα μου, χαθήκαμαν!

Ανώνυμος είπε...

Οι Τράπεζες είναι χρεοκοπημένες εδώ και χρόνια. Η λειτουργία τους συνεχιζόταν μετά από ανακεφαλαιοποιήσεις και συνεχή ρευστότητα από τον ESM τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης που είναι Τράπεζα με χειρότερα ψιλά γράμματα από τις κοινές.

Οι καταθέσεις των Ελλήνων έφτασαν περίπου τα 270 δις από τα οποία οι Τράπεζες έδωσαν δάνεια περίπου 220 δις.Κάποια ήταν καταναλωτικά που δημιούργησαν εφήμερη αύξηση ρυθμού ανάπτυξης και τα περισσότερα στεγαστικά ή για αγορά αυτοκινήτων τα οποία πήγαν απευθείας σε Γερμανικές Εταιρείες ή αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αυτός ήταν εξάλλου ο λόγος που έπεσαν τα επιτόκια από το 25-30% που ήταν παλιά σε μονοψήφια νούμερα. Για να υπάρξει ανάπτυξη και πλεονάσματα στις ισχυρές βιομηχανικές χώρες όπως η Γερμανία.

Από τα 270 δις με την έναρξη της κρίσης βγήκαν στο εξωτερικό περίπου 60-70 δις (υπήρχαν ήδη έξω πάνω από 500 δις καταθέσεις Ελλήνων). Τα 220 είχαν ήδη δοθεί σε δάνεια μεσα σε μια δεκαετία περίπου, μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ..
Από κει και πέρα όλες οι ανακεφαλαιοποιήσεις χάθηκαν από την ανάληψη καταθέσεων περίπου 100 δις τα τελευταία χρόνια για τις ανάγκες του κόσμου, για φόρους ή για να κρυφτούν κάτω από στρώματα. Τα περισσότερα από αυτά που έδωσαν οι Ευρωπαίοι για ανακεφαλαιοποίηση τα πήραν πίσω μέσω των φόρων που έμπαιναν στο λογαριασμό της Εθνικής για την μαύρη τρύπα των δανειστών. Χοντρικά κάπως έτσι είναι τα νούμερα αν τα θυμάμαι καλά.

Αυτή τη στιγμή οι (ΥΠΟΘΕΤΙΚΕΣ) καταθέσεις είναι 120 δις. Τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήματα είναι 800 εκ. Από τα 120 δις τα 100δις είναι καταθέσεις κάτω των 100.000 που προσπαθούν τώρα να βρουν τρόπο να τα κουρέψουν γιατί προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία. Τα δάνεια είναι τα περισσότερα στο κόκκινο λόγω ανεργίας ή λουκέτων ή έχουν δοθεί σε κανάλια, πλούσιους επιχειρηματίες που απλά δεν πληρώνουν, σε κόμματα κτλ.. Υπάρχει ένα ποσοστό που εξυπηρετείται αλλά συνεχώς μειώνεται.

Αφού λοιπόν σταμάτησε η ρευστότητα από τον ευρωπαικό μηχανισμό πως θα μπορούσαν να μείνουν ανοιχτές οι Τράπεζες; Mε άδεια (κυριολεκτικά) ταμεία; Θα χρεοκοπούσαν σε 2 ώρες μετά τις τελευταίες αναλήψεις και θα περνούσαν στην κατοχή των ξένων ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ (80%) και των ακινήτων των Ελλήνων πολιτών..
Άρα τις Τράπεζες τις έκλεισαν οι Ευρωπαίοι αφού έκοψαν την παροχή ρευστότητας που καθημερινά έπαιρναν με βάση τις συμφωνίες που ήδη υπήρχαν και στις οποίες είχαν φροντίσει να είναι διασφαλισμένοι ότι θα πάρουν πίσω με το παραπάνω ότι μας δίνουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ
ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΑΝ ΤΟΥς ΕΧΟΝΤΕς
ΟΠΟΙΟς ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ
Π.Χ. ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕς SUPER MARKET KTL
ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 12%
ΔΗΛΑΔΗ 60.000 ΕΥΡΩ
ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΊΑς
ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΙΡΆΞΟΥΝ ΤΑ
ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

χαλαρωσε είπε...

Η απληστια δεν ειναι στημενη.

ΠΑΝΤΑ είναι ΟΛΑ στημένα. Πρακτικος απολυτος προορισμος και δαιμονισμος.

Ανώνυμος είπε...

"Χαλάρωσε" η ιστορία σε διαψεύδει. Από ψέμα σε ψέμα και από απάτη σε απάτη, ατιμώρητοι όλοι οι μεγαλοκλέφτες ηγέτες μας και πράκτορες...Καταστρέφουν χωρίς την παραμικρή τύψη τον Ελληνικό λαό και συμπράττουν σε αυτό το έργο και τα ιερατεία της διαφθοράς. Δεν σώζεται με τίποτε αυτός ο τόπος κ. Χαλάρωσε. Δεν σώζεται επειδή ΔΕΝ επιθυμεί να σωθεί.

χαλαρωσε είπε...

Αγαπητε φιλε, απλα τονιζω οτι η απληστια δεν ειναι στημενη. Τρεπτος ο ανθρωπος και αρα το παθος τουτο που κανοναρχει, με την κενοδοξια, τα πραγματα δεν μπορει να ελεγχθει. Ως εκ τουτου το ολα στημενα ειναι απολυτος προορισΜος εν τοις πραγμασι και κεκρυμενη απιστια. Αρα η πολεμικη που εισαγεις δεν αφορα σε αυτο που λεμε και ειναι αστοχη και η αναφορα σε τουτον τον τοπο. Αλλα περαν τουτου οι χριστιανοι διασωζουμε τον τροπο και ετσι θα σωσουμε και τον τοπο. Σκετος τοπος δεν δυναται να σωθει και μη σωσει και σωθει δηλαδη, ΔΙΟΤΙ και αν ακομα αιτουταν την σωτηρια του, αυτη δεν δυναται να του δωρηθει καθως δεν εχει τον τροπο και τον γεννητορα του τροπου. Επειδη λοιπον αφησαμε τον τροπο χανουμε και τον τοπο. Χαλαρωσε, ΦΙΛΕ ΜΟΥ.