Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

«Δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή»


dragasakis_8
Σαφείς αιχμές προς την πλευρά των θεσμών άφησε ο Γιάννης Δραγασάκης κατά την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ επέρριψε ευθύνες στους εκπροσώπους των δανειστών για την καθυστέρηση.
Στην παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της «ΕΦ.ΣΥΝ.» Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η αξιολόγηση.
Αφήνοντας αιχμές προς την πλευρά των θεσμών, είπε ότι «είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση» και τόνισε ότι μεταξύ άλλων  όποιοι βρέθηκαν σε διαπραγμάτευση, και στο παρελθόν και τώρα, γνωρίζουν ότι όποιος θέλει να καθυστερήσει μια διαπραγμάτευση, βρίσκει τον τρόπο να το κάνει. «Δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή», τόνισε.
Όσον αφορά τα άλλα θέματα, το προσφυγικό και την ανασυγκρότηση της χώρας, ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι αυτά είναι «τα νέα εθνικά στοιχήματα».
«Εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές»
Ειδικά για το προσφυγικό υπογράμμισε πως η «εικόνα των συνόρων της Ευρώπης παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «Δεν θέλουμε να γίνουμε οι επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης. Δεν θέλουμε λεφτά για να συντηρούμε τους πρόσφυγες».
«Αυτό που χρειάζεται», εξήγησε, είναι «ανθρωπιστική βοήθεια» και αυτό που έχει σημασία «είναι να εξασφαλιστεί ασφαλής δίοδος των προσφύγων προς τα ευρωπαϊκά κράτη».
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα, στάθηκε στην εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος, το οποίο υποστήριξε μπορεί να εφαρμοστεί ενώ παράλληλα «τρέχει» το μνημόνιο.
Σε σχέση με τις εξελίξεις περί το κύκλωμα των εκβιαστών, είπε ότι «δεν υπάρχει μόνο διαπλοκή, αλλά και θεσμοί που λειτουργούν». πηγη

national-pride

ΣΧΟΛΙΟ: Έχουμε χάσει καί ίσως ανεπανόρθωτα, κάθε επαφή μέ τήν εμπειρία τής ζωής.  Οι "θεσμοί" είναι λογιστές!  Ένα σώμα "ανθρώπων" πού ευδοκίμησε δίπλα στούς μαφιόζους. Η επικρατούσα σήμερα λιτότητα είναι τό έργο τών λογιστών, μηχανικών πού συντηρούν τούς μηχανισμούς τής γραφειοκρατίας. Ανθρώπων οι οποίοι, όπως καί οι δικαστές, μισούν τήν ανάπτυξη καί τήν ελευθερία τού επιχειρείν, τού εμπορίου. Οι οποίοι γεννήθηκαν από τόν Ρωμαϊκό νομικισμό. Οι πρόγονοι τών οποίων ήθελαν νά πολεμήσουν τούς Πέρσες κλεισμένοι στά ξύλινα τείχη τής Ακρόπολης. Υπάλληλοι. Φτωχοί διανοούμενοι οι οποίοι ζούν μέ τό αξίωμα τού Ορθολογισμού "τό σκέφτομαι άρα υπάρχει".

Φτωχοδιάβολοι οι οποίοι ταυτίζουν τήν ζωή μέ τήν πραγματικότητα. 

Σάν τούς σημερινούς Ελληνες. Οι οποίοι έχουν εναποθέσει τίς ελπίδες τους στούς λογιστές καί στούς δικαστικούς κλητήρες τής πολιτικής.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: