Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Τελευταίος σταθμός πριν το χάος

Η συζήτηση είχε φουντώσει. Να κατεβούμε όλοι στο Σύνταγμα, να μείνουμε εκεί, να..να.. να.. Μεταξύ των ξαναμένων συζητητών μια φωνή ακούστηκε να κάνει μια ερώτηση. Κι αν κατεβούμε , κι αν ακόμα καταφέρουμε να διώξουμε την κυβέρνηση και όλους αυτούς που μας δουλεύουν ψιλό γαζί... μετά τι? Η σιωπή που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τελικά ο τελευταίος σταθμός πριν το χάος. Του έτυχε αυτός ο ρόλος. Να είναι η στάση που σε κατεβάζουν στη μέση του πουθενά και σου λένε προχώρα. Άνθρωποι που ακολουθούσαν χρόνια ολόκληρα την ασφαλή διαδρομή με τις γνωστές στάσεις, άνθρωποι που παθαίναν σύγχυση έτσι κι έσκαγε ένα λάστιχο στο λεωφορείο, άνθρωποι που δεν μπορούσαν ούτε κατά διάνοια να αντέξουν ένα βότσαλο να ταράζει τα ήσυχα και ασφαλή νερά της ζωούλας τους, κατέβηκαν σε ένα δρόμο χωρίς ενδείξεις κατεύθυνσης, χωρίς να ξέρουν ποια κατεύθυνση να πάρουν και τι υπάρχει στο τέλος σ΄αυτό το άγνωστο μονοπάτι. 

Η Ελλάδα μετά την τελευταία απάτη, αλλάζει δραματικά. Ξέρετε πολύ σύντομα, αν δεν είναι ήδη εδώ, θα ακολουθήσει ένα χάος όπου η πατρίδα μας με όλα όσα θα συμβούν, δεν θα είναι κράτος, δεν θα είναι καν πόλεις κράτος όπως στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά θα γίνει σπίτια-κράτος. Θα είναι σπίτια που θα πρέπει να υπερασπίσουν τα τελευταία στοιχειώδη δικαιώματα των ανθρώπων που θα τα κατοικούν. 
Θα είναι το σπίτι εκείνου που θα περιμένει τους διάφορους κλητήρες να του πετάξουν έξω τα παιδιά του στο δρόμο γιατί χρωστάει στη κ@λοτράπεζα και θα πρέπει να το υπερασπιστεί. Θα είναι το σπίτι ενός μακροχρόνια άνεργου που θα ψάχνει σαν το αγρίμι να επιβιώσει με κάθε τρόπο. Θα είναι το σπίτι ανθρώπων που θα έχει γυρίσει το μάτι ανάποδα και θα είναι έτοιμοι να περισώσουν την ύστατη αξιοπρέπεια... 

Ναι κανείς δεν ήξερε να απαντήσει τίποτα, γιατί αυτοί που μας κυβερνάνε τώρα δεν έχουν συνειδητοποιήσει - ή δεν τους καίγεται καρφί - πως πέταξαν τα τελευταία κλειδιά ασφάλειας στο πάτο του βόθρου, και η βαλβίδα άρχισε κιόλας να σφυρίζει. Πως θα συνεχίσει άραγε ένας λαός που συνειδητοποιεί αργά και βασανιστικά πως δεν ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ? Τι θα συμβεί με τους πολίτες που νοιώθουν πως ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Τι τρόπους θα βρει ο καθένας για να φυλάξει το σπίτι-κράτος του? 

Δεν έχει σημασία αν υπάρξουν επόμενες εκλογές και κάποιοι ψηφίσουν κάτι. Θα είναι μια θλιβερή συνήθεια απλά. Οι πολιτικές προοπτικές της Ελλάδας κινούνται στη σφαίρα του ποιος είναι Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ... Τι πιο άθλιο, πιο ξεφτυλισμένο για ένα λαό να πρέπει να επιλέγει τον λιγότερο χειρότερο απατεώνα...Και να μην του βγαίνει ούτε αυτό. Γιατί αποδεικνύεται κάθε φορά πως δεν είναι καν ο λιγότερο.. αλλά απλά ο χειρότερος. Δεν ξέρω πια, τι με φοβίζει περισσότερο, το αδιάφορο κενό βλέμμα ή το σοκαρισμένο πρόσωπο... Το μάτι που γυρίζει ανάποδα ή το μάτι που δεν ξέρει πια ούτε να ανοιγοκλείσει... 

Είναι η τραγική στιγμή της ύπαρξης που καταλαβαίνεις πως ότι υπήρχε γύρω σου, ότι ήξερες από τους κανόνες ύπαρξης, ήταν όλα μπούρδες. Δεν υπάρχει πια ασφάλεια ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Εκτός κι αν ασφάλεια είναι να ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ. Αν ασφάλεια εκλάβεις το γεγονός πως ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ γιατί απλά κάποιος στο επέβαλε. 
Αν παραδώσεις και το τελευταίο κάστρο. Τη φωλιά που ζει η αγέλη σου.. Είμαι σίγουρη πως τους χρόνους που έρχονται η Ελλάδα θα γεμίσει αγέλες...Που θα φτιάξουν τους δικούς τους νόμους, που θα επιβιώνουν με τους δικούς τους όρους, γιατί το κουστούμι έχει στενέψει πολύ... Σφίγγει λαιμούς, σφίγγει μπράτσα, σφίγγει γόνατα σε επικίνδυνο βαθμό. Αυτή η ασφυξία που βουλώνει τα στόματα των φοβισμένων ανθρώπων κάποια στιγμή θα γίνει ουρλιαχτό... 

Κάποια στιγμή θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θα αφήσουμε να μπούν και μέσα στο σπίτι μας και δεν ξέρω.. κάτι μου λέει πως ο ταπεινωμένος ραγιάς εκεί θα κλωτσήσει άσχημα. Ίσως κάνω λάθος αλλά το ένστικτο μου λέει πως αυτή η ανώμαλη ανάσα των ανθρώπων γύρω μου θα έχει πολύ ακραία αποτελέσματα. Γιατί το κουστούμι που μας έχουν ετοιμάσει έχει ακόμα πολύ στένεμα, πολύ ξεπούλημα, πολλές αθλιότητες που θα συμβούν και δεν είμαι σίγουρη για το πόση πολιτισμένη επιδερμίδα μας έχει μείνει ακόμα... 

Πόση επιδερμίδα έχει ροκανίσει ο σκόρος της απάτης... Και δεν είναι πολύ μακρινές οι μνήμες εκείνης της Ελλάδας που βρισκόταν στα ερείπια. Δεν είναι τόσο πλαστικοποιημένα τα γονίδια μας - ακόμα - Δεν είμαστε τόσο "πολιτισμένοι¨ακόμα. Σε μια στάση στο πουθενά δεν ξέρεις που να πας, αλλά το αρχέγονο ένστικτο ξέρει ένα πράγμα στα σίγουρα, ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Και οι κάθε είδους κυβερνήσεις μπορούν να τιθασεύσουν τους "πεθαμένους" αλλά ο αληθινός τους φόβος  είναι οι "ζωντανοί"... 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό! Με βάζει σε σκέψεις το γεγονός ότι αυτο τον ωκεανό των αλλόθρησκων προσφύγων, ο γέρων Παίσιος δεν τον προφήτευσε!

amethystos είπε...

Η Εκκλησιαστική προφητεία δέν είναι πρόβλεψη. Ανήκει στήν οικοδομή τής εκκλησίας, οπως καί τά υπόλοιπα χαρίσματα. Μήπως θάπρεπε νά ξαναδούμε ορισμένα πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

8.22 Σε τι σκέψεις ακριβώς σε βάζει; Ότι δεν είναι έγκυροι οι λόγοι του; Είπε κάποια πράγματα όπως και άλλοι πνευματικοί πατέρες για το μέλλον της Ελλάδας. Κάποιοι τα πιστεύουν ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι "ευσεβείς πόθοι". Από κει και πέρα δεν κρίνεται η αγιότητα από αυτό.Κανένας άγιος δεν τα ξέρει όλα ούτε είναι αλάνθαστος. Εξάλλου μέσα στο πλήθος των προφητειών δεν ξέρουμε τι πραγματικά έχει ειπωθεί και τι όχι. Τα λόγια του για ηλεκτρονικό φακέλωμα και κάρτα βλέπουμε να πραγματοποιούνται. Τα σχετικά με Τουρκία-Ρωσία κτλ.. είναι σε εξέλιξη.. την κατάληξη γνωρίζει μόνο ο Θεός.. Να μην ξεχνάμε ότι οι ξεριζωμένες από την Μ.Ασία γενιές, μεγάλωσαν με προσδοκία επανάκτησης των χαμένων πατρίδων..

amethystos είπε...

Καταλήξαμε τελικά νά βλέπουμε τούς αγίους μας μέ τά μάτια τού Πάπα; Τί θά ισχυριζόμαστε, ότι οι Αγιοί μας δέν έχουν τό πρωτείο καί δέν είναι αλάθητοι; Σήμερα οι ελληνικές ψυχές είναι ανίερες, χρειαζόμαστε μεγάλη προσοχή μέ τά ιερά καί τά όσια.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα των προφητειών είναι ναρκοπέδιο. Οι περισσότεροι νεοέλληνες δεν έχουν διαβάσει ούτε μια φορά την Καινή Διαθήκη αλλά ξέρουν απέξω Λιακόπουλο και προφητείες Γερόντων που κυκλοφορούν με κυριακάτικες εφημερίδες. Δυστυχώς έχουμε καταντήσει υλιστές.Το μόνο που μας αγγίζει είναι τα υλικά.. το χρήμα.. η υλική ευημερία.
Ο Άγιος Παϊσιος όμως μιλούσε για μετάνοια, ταπείνωση, άσκηση, ολιγάρκεια, φιλότιμο πνευματικό αγώνα, και πνευματική επαγρύπνηση. Είπε ότι ο Θεός δεν θα αφήσει την Ελλάδα αλλά η οπτική του ήταν κυρίως πνευματική. Γιατί ήξερε ότι και η υποδούλωσή μας είναι πνευματική. Γι αυτό ακριβώς, επειδή πονούσε η ψυχή του καθώς έβλεπε τι ερχόταν ( υπήρχε εξάλλου ήδη η συνθήκη Σένγκεν), είπε ότι ο Θεός θα επέμβει για να τους χαλάσει τα σχέδια (και πραγματικά βλέπουμε ότι προσπαθούν για την κάρτα εδώ και 5-6 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα). Ακόμα και η προσδοκία για χαμένες πατρίδες αναφερόταν στην επανάκτηση των ιερών προσκυνημάτων και αγιασμένων τόπων.
Εμείς σήμερα καταντήσαμε χιλιαστές. Περιμένουμε ένα επίγειο ΥΛΙΚΟ παράδεισο. Ένα βασιλιά που θα σκοτώσει τους εχθρούς μας.. και "τα τέκνα τους εν πυρί αναλώσει" αν αρνηθούν να βαπτιστούν. Ακριβώς δηλ. αυτό που περιμένουν οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι. Αλλά ο Λόγος του Θεού είναι σαφής. Όποιος δεν δεχτεί την αγάπη της αλήθειας για να σωθεί, θα επιτρέψει ο Θεός να δεχτεί ενέργεια πλάνης ώστε να πιστέψει στο ψεύδος. Γι΄αυτό προσοχή.
Μην μπερδεύουμε τα ιερά και όσια με τις πολλές αλληλοαντικρουόμενες προφητείες με τις οποίες έχει κατακλυστεί το διαδίκτυο. Κυκλοφορούν "μηνύματα" δήθεν της Παναγίας, του Χριστού ή Αγίων τα οποία υποτίθεται ότι δίνονται σε κάποιους και τα δημοσιεύουν. Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι διαβάζουμε; Έτσι γίνεται στην Αμερική μέσα στις διάφορες προτεσταντικές ομάδες. Ο Κύριος πριν πει οτιδήποτε, ξεκίνησε την ομιλία του γι΄αυτά τα θέματα με την φράση "Βλέπετε μην πλανηθείτε"..

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα σχετικά με το "Κανένας άγιος δεν τα ξέρει όλα ούτε είναι αλάνθαστος".
Όλα αυτά στηρίζονται σε ένα κείμενο που λέγεται "χρησμός μονής Κουτλουμουσίου" σε προφητείες Λέοντος Σοφού, Αγ. Ανδρέα κατά Χριστόν σαλού, Αγ. Γεωργίου Χοζεβίτου, Αγ. Αγαθάγγελου κτλ.. Αν είναι όλα αλάνθαστα τότε γιατί δεν συμφωνούν μεταξύ τους; Το Άγιο Πνεύμα δίνει διαφορετικές αποκαλύψεις στον καθένα; Έτσι λένε οι Πεντηκοστιανοί.
Άρα είτε έχουν μεταφερθεί λάθος είτε γράφτηκαν με υποκειμενική ατομική εκτίμηση των μελλοντικών γεγονότων. Γι΄αυτό λοιπόν ας κοιτάξουμε την πνευματική μας κατάσταση και την πνευματική οπτική των πραγμάτων όπως μας την δίνει ο Λόγος του Θεού. Δεν έχουμε εδώ πόλη διαμένουσα αλλά την μέλλουσαν επιζητούμε. Ξέρουμε ότι ζούμε σε εσχατολογικές εποχές πλάνης και σύγχυσης. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

amethystos είπε...

Ευχαριστούμε φίλε. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Οι περισσότεροι χριστιανοί σήμερα, επηρεασμένοι από τά διάφορα σχίσματα καί από τήν αντιεκκλησιαστική σκέψη πού επέβαλλαν, βλέπουν πίσω από κάθε ενέργεια τό χρήμα. Χωρίς νά κατανοούν ότι είναι ήδη άθεοι μέ χριστιανικό ένδυμα. Καί χάσαμε από τά μάτια μας τήν εκκλησία τού Κυρίου, βάζοντας στήν θέση της τήν εκκλησιολογία, τήν εκκλησία τών ανθρώπων.