Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα προχωράει προς διαζύγιο με την Ευρωζώνη



Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Προς διαζύγιο προχωράει η Ελλάδα απο την Ευρωζώνη ώστε να γίνουν όσα έχουν προγραμματιστεί για αυτή. Δεν είναι τυχαίο να είναι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ότι χειρότερο υπάρχει για τη χώρα στις θέσεις αποφάσεων. Υπάρχει σχέδιο και ότι πρόκειται να συμβεί είναι απόλυτα προγραμματισμένο. Τα υπόλοιπα είναι θέατρο.
  • Με 2 εκατομμύρια και βάλε μετανάστες συζητούν οι Ελληνες δήθεν πολιτικοί αν θα κλείσουν τα σύνορα και περιμένουν βοήθεια απο τη Τουρκία; Σε τρία νησιά δεν μπορούν να κόψουν τις ροές και ζητάνε βοήθεια απο την ΕΕ και τη Γερμανία; Nομίζετε ότι θέλει πλέον κανείς μια χώρα στην ΕΕ απο τη στιγμή που αυτή όπως και η Αγγλία παλεύουν να τη διαλύσουν με άξονα το μεταναστευτικό και με τη βοήθεια της ΕΚΤ που δεν κάνει τους πρέποντες ελέγχους;
  • Τόσα χρόνια δεν περίμεναν αυτό που ερχόταν; Δεν μπορούσαν να δούν αυτή την εξέλιξη, αυτό το χάος; Bεβαίως και μπορούσαν, βεβαίως και ήξεραν. To μεταναστευτικό αποτελεί ένα εργαλείο για τον εξοστρακισμό της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη με δύο εργαλεία α) τη συνθήκη Σένγκεν και β) την επιβάρυνση της κοινωνίας και την άρνηση της να ακολουθήσει σε άλλες μεταρρυθμίσεις που θα επιβληθούν με νέα μνημόνια, αφού η Ελλάδα έσοδα απο παραγωγή δεν έχει (αυξανόμενο συνεχώς αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο) αλλά ούτε και απο φορολογία (εφοπλιστές, φορολόγηση ΜΜΕ, μετάθεση εφαρμογής νομοθεσίας για γενόσημα για αργότερα, μη φορολόγηση ορυχείων, εκκλησιαστική φορολογία και φορολογία στο Άγιο Όρος κλπ).
  • Και πρίν μερικούς μήνες η κ. Μέρκελ είχε κάνει ξεχωριστή συνάντηση με όλους των Βαλκανίων πλήν της Ελλάδας. Το είχαμε επισημάνει αυτό πολλές φορές σε άρθρα μας και είχαμε προβλέψει αυτό που συμβαίνει, δηλαδή την απομόνωση της Ελλάδας απο τις υπόλοιπες χώρες με τη βοήθεια χωρών που δεν ανήκουν στην ΕΕ όπως η FYROM. Η συνάντηση αυτή επαναλαμβάνεται με άλλο προεδρεύοντα. Το ίδιο είναι.
  • Τα τρόφιμα θα ανέβουν και το σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί, αν οι μετανάστες εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Αυτές τις παραμέτρους τις αντιλμβάνεται κανείς; Θα γεμίσει με γουρουνοκεφαλές ο τόπος, θα προκύψει κοινωνική έκρηξη και παρέμβαση της Τουρκίας στην Ελλάδα, όπως έγινε στη Συρία (βλέπετε και εδώ).
  • 110 δις ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια. Αυτά για να μπούν σε τάξη απαιτούν χρόνο. Εξαγορά χρόνου σημαίνει νέα μνημόνια και περαιτέρω πτώχευση του Ελληνικού λαού αλλά και περαιτέρω κατάλυση της κυριαρχίας. Υπήρχε χρόνος να γίνουν πράγματα. Χάθηκε στις προσπάθειες απο όλα τα κόμματα για να αυξηθεί το χρέος και για να βγούν λεφτά εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα ξέπλυνε τράπεζες και τώρα είναι στο τέλος της. Ψυχομαχάει. Μια οικουμενική δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα. Είναι όλοι τους μουσταλευριές. Αλ Πατσίνο, Ντάφυ Ντάκ, Κροκόδειλος, Μπόζο, Φωφάρα κοκ. Δεν κάνουν.
  • Η κοινή συμφωνία για σπάσιμο του προγράμματος βοήθειας του IMF προς την Ελλάδα έγινε για να καλύψει τις παρανομίες του Ταμείου (που δεν άφησε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει κατά 50% σύμφωνα με τους κανόνες του) αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα δεν έκανε, όπως π.χ. τη φορολόγηση των εφοπλιστών που είχε προταθεί πολλές φορές απο το IMF.
Πέρα για πέρα αντισυνταγματική και λάθος η απόφαση Καμμένου να εμπλέξει την Ελλάδα με το ΝΑΤΟ και τη Τουρκία προκειμένου να παραχωρήσει τη διάσωση στο Αιγαίο, στη Τουρκία και στο ΝΑΤΟ.  Ο Καμμένος παρέδωσε έδαφος. Τά έχει κάνει σκ…τά.
Η Τουρκία ότι και να γίνει τελικά κερδίζει απο τη πράξη αυτή του Παναγιώτη Καμμένου, που θα αποτελέσει τον Εφιάλτη της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.
Ο Παναγιώτης Καμμένος είναι αυτός που άνοιξε τη κερκόπορτα στη Τουρκία στο Αιγαίο. 
Ο Παναγιώτης Καμμένος ενήργησε χωρίς να έχει συζητηθεί αυτό που αποφάσισε στη Βουλή εκτός απο ένα τηλεφώνημα στο Κούλη, που κάνει τη πάπια… Αμφότεροι έδρασαν απουσία του Ελληνικού λαού και της δημοκρατίας. Ο Κούλης απλά κρατάει τη παράδοση και ετοιμάζεται για την οικουμενική. Τις επόμενες μέρες αναμένουμε την αγράμματη καραμούζα του να στριγγλίζει στα κανάλια της διαπλοκής για να πάθετε όλοι αμνησία. Στη παρέα και ο Φράγκα Φράνκι της Στοάς των κλεφταράδων.
Τρία πουλάκια κάθονται είναι όλοι τους. Αυτοί και η καρέκλα τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος τους τελείωσε; Tα κόλπα τους δεν περνάνε πια. Το αστείο είναι να τους ακούσουμε να λένε “ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΤΕ”.
Γιατί δεν κάνουν στην άκρη; Δεν κάνουν για πρωθυπουργοί της Ελλάδας λέμε. Κανείς τους. Σκεφτείτε το απλά. Πιστεύουμε τους ψεύτες; Eμπιστευόμαστε αυτούς που ενώ φουντώνει το Μεταναστευτικό μόνη τους ασχολία είναι οι άδειες των ΜΜΕ;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: