Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝΑΤΟ δεν ήρθε στο Αιγαίο μόνο για τους πρόσφυγες



Το ΝΑΤΟ δεν ήρθε στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες ή μόνο για τους πρόσφυγες. Κυρίως ήρθε για να είναι κοντά στα σύνορα της ΣΥΡΙΑΣ. Το απαίτησαν οι Τούρκοι γιατί φοβούνται χτύπημα από τη Ρωσία. Την απαίτηση του Ερντογαν υιοθέτησε η κ. Μέρκελ στη πρόσφατη συνάντησή της με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η κ. Μέρκελ έδωσε μάχη στο παρασκήνιο για να επιτευχτεί η συμφωνία και να έρθει στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ με τη δικαιολογία του προσφυγικού.
Η Ελλάδα στην αρχή αντέδρασε και έθεσε θέμα ότι στο β’ εξάμηνο του 2016 την προεδρία του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει η Άγκυρα και η Αθήνα δεν μπορούσε να δεχτεί οι νατοϊκές δυνάμεις στο Αιγαίο να δρουν με την προεδρία της Τουρκίας.
Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει η κ. Μέρκελ και επέβαλε στους Τούρκους να παραιτηθούν από την προεδρία και να την παραχωρήσουν στη Γερμανία η οποία προεδρεύει και στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Οι Τούρκοι αποδέχτηκαν την άποψη της κ. Μέρκελ και έτσι άνοιξε ο δρόμος το ΝΑΤΟ να έρθει στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά την εξέλιξη αυτή, αλλά και εκβιαζόμενη από το Βερολίνο ότι αν δεν δεχτούμε τις νατοϊκές δυνάμεις στο Αιγαίο θα κλείσουν τα σύνορα. 
Οι Αμερικανοί στην αρχή αντέδρασαν με την επιθυμία της Γερμανίας, αλλά στο τέλος υποχώρησαν μπροστά στην επιμονή των Γερμανών ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από το προσφυγικό. Συμφώνησαν μεν αλλά έθεσαν πολλούς αστερίσκους στη συμφωνία των οκτώ σημείων, η οποία ουδέ ποτέ δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το spirospero από μέρες έχει γράψει για την προσπάθεια της Γερμανίας να βοηθήσει και να στηρίξει την Τουρκία, η οποία τελεί σε μια μορφή απομόνωσης, για λόγους ενεργειακούς.
Χθες το βράδυ ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ ήρθε και για τη Συρία. Τρείς φορές ο υπουργός στη συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου στο STAR δεν απέκλεισε το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ ήρθες στο Αιγαίο για να είναι κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Δείτε τι είπε ο υπ. Άμυνας για το θέμα αυτό χθες το βράδυ στον Ενικό

online-pressblog.

Δεν υπάρχουν σχόλια: