Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ALEA JACTA EST

iera-synodos-2015Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Alea jacta est! Ας μην προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας.
H ελληνική ιεραρχία με τις τελευταίες έκτακτες συνόδους της αποφάσισε τελικά να συμπλεύσει με την αίρεση του Οικουμενισμού και το πιο θλιβερό, με ακατανόητες ευφυολογίες να ρίχνει στάχτη στα μάτια και να προσπαθεί να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα.
Το δηλητήριο του Οικουμενισμού έχει πλέον κυκλοφορήσει στους ιεράρχες και η ασθένεια έχει απλωθεί σε όλο το σώμα.  Η παγκοσμιοποίηση επελάυνει ακάθεκτη.
Tο ερώτημα που τώρα τίθεται αμείλικτο είναι το τι θα πράξουν οι χιλιάδες ιερείς της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας. Θα σκύψουν το κεφάλι στην αίρεση, ή θα αντισταθούν όπως έκαναν οι αληθινοί Ποιμένες σε όλη την ιστορία της Ανατολικής Ορθοδοξίας ?
Τα πολλά λόγια είναι περιττά και η δραματοποίηση δεν ωφελεί.
Ο καθείς ας πράξει σύμφωνα με την συνείδηση του. Ή με τους αιρετικούς, ή με την Μια, Αγία Αληθινή και Αποστολική Εκκλησία του Ιησού Χριστού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΕΤΑΙ.ΤΙ ΛΕΣ ΑΜΕΘΥΣΤΕ?

amethystos είπε...

Aποτειχισμένος δέν είναι; Η αποτείχιση είναι η μεγαλύτερη αποτυχία ολιγόπιστων ανθρώπων, όπως καί τών παλαιοημερολογιτών, νά υπερασπιστούν τήν πίστη μας. Διότι γιά τήν υπεράσπισή της διάλεξαν τούς λιθοβολισμούς καί όχι τόν σταυρό τής αλήθειας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...