Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Κάτω τα χέρια από τον π.Θεόδωρο Ζήση'' [ΒΙΝΤΕΟ 2016].mp4


https://www.youtube.com/watch?v=CQlqYZOYimQ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να καθαιρεσουν τον π.Ζηση;;;μεχρι εκει θα φτασουν οι αδιστακτοι...;

amethystos είπε...

Από μιά άλλη άποψη είναι διστακτικοί μπρός στόν δικτάτορα, είναι κότες. Καί ο δικτάτωρ συνήθως είναι σκληρός μέ τούς πρώην συνεργάτες του. Τήν έχουν πέσει καί οι αδελφές ψυχές. Λαβύρινθος, πού τρώει τό νέο μετά τήν ήττα τού παλαιού.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Απ.Παύλος ήταν εχθρός του Χριστού αλλλά....
Έτσι και ο Στρατηγός π.ΘΖήσης,από εχθρός της Εκκλησίας είναι τώρα Στρατηγός του αντι-Οικουμενιστικού αγώνα της στατευομένης Εκκλησίας του Κυρίου Ιησού Χριστού.

amethystos είπε...

Αυτοανακηρύχθηκε; Καί στίς δύο εκδοχές; Είναι πιστός τού γράμματος καί γι' αυτό παλινδρομεί. Εχει τήν υποστήριξή μας αλλά όχι τόν θαυμασμό μας Είναι φίλαρχο πνεύμα. Καί βεβαίως δέν είναι οικουμενιστής, διότι οι οικουμενιστές είναι δαιμονικοί.Αλλά αγαπά αυτό πού νομίζει ορθό . Δέν αγαπά τήν οδό καί τήν αλήθεια καί τήν ζωή. ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

εχει κανει και αυτος τα λαθη του ομως ειναι αδικο να καθαιρεθει τη στιγμη που αρμενιζουν ολουθε αιρετικοι πασης φυσεως...

amethystos είπε...

Σαφέστατα.

1:52 είπε...

Θαυμασμό ΜΟΝΟ στον Στρατάρχη του αγώνα( βεβαίως γούστα είναι αυτά ).Είναι φίλαρχος αλλά θα τον στρώσει ο Βαρθολομαίος όταν δώσει εντολή να τον ''ξυρίσει''ο Άνθιμος( ο κουβάς).Αγαπά και την Οδό και την Αλήθεια και την Ζωή γιατί είναι καλός ποιμένας.Τώρα κάνει μαθήματα διακοπής μνημοσύνου-Θεοδ.Μαύρος και Εύθ.Τρικαμηνάς ή Επ.Θεοδωρτόπουλος και Βάσ.Παπαδάκης-και η Λωρίτου τον ακολουθεί( ακολουθεί λέει τον ποιμένα της αι στον γκρεμό )στην διακοπή κοινωνίας από τους Οικουμενιστές και αυτούς που κοινωνούν με τα πονηρά τους έργα.
Λέω και εγώ να κάνω διακοπή μνημοσύνου άν η Δ.Ι.Σ.της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν καταδικάσει την Σύνοδο των Οικουμενιστών.Θα κάνω καλά ή όχι κ.Αμέθυστε;

amethystos είπε...

Δέν πέτυχε πρίν χρόνια. Λές νά πετύχει τώρα; Ποιός ξέρει. Εάν δέν έχουμε τίποτε άλλο νά κάνουμε!

1:52 είπε...

Δεν είναι θέμα επιτυχίας αλλά ένα ''σύστημα ασφαλείας''.
Λες για την εποχή του Αθηναγόρα-όταν έκαναν διακοπή μνημοσύνου 3 και ο κούκος-αλλά υπάρχει και η εποχή των :"'Μαξίμου(τον έβαλαν να πάει με τα πόδια από την Ρώμη στη Νέα Ρώμη,χέρια και γλώσσα δεν του άφησαν κ.λπ.),Χρυσοστόμου(3 φορές τον ''ξύρισαν''),Αθανασίου( 5 φορές τον ''ξύρισαν''),Πλάτωνα-Θεόδωρο( κάθε ημέρα 100 βουρδουλιές )κ.λπ.,κλπ.'Στις ημέρες μας δεν υπάρχει ελπίδα γιατί αυτή η αίρεση είναι βολική,υπέροχη,μεθυστική,απολαυστική.Οι άνθρωποι τώρα είναι σαν αυτούς της εποχής του Νώε.Η Εκκλησία είναι το καράβι που μας προστστεύει από τον κατακλισμό της οργής του Θεού.Η ψευδοσύνοδος του Κολυμβαρίου μας βγάζει από το καράβι και εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει Σωτηρία.Τελευταία Χριστούγενα και μετά διακοπή κοινωνίας με τους κληρικούς και λαιϊκούς που κοινωνούν με τις τοπικές οικουμενιστικές ψευδοεκκλησίες.

amethystos είπε...

Είναι θέματα εκκλησιολογίας. Διαδικασίες, κανόνες, παραβάσεις, συλλείτουργα. Αυτά δέν αποτελούν αίρεση. Καλούν σέ αγώνα. Αλλά η αίρεση πού τά κινεί δέν έχει ανιχνευθεί.Αυτός είναι ο Φαρισαισμός σήμερα. Αλλά ο Κύριος δέν ήρθε γιά νά παλέψει τόν Φαρισαισμό. Η αίρεση καταστρέφει τήν οδό τής σωτηρίας. Είναι άλλο πράγμα. Ματαιώνει τήν οικονομία. Κλείνει τήν πόρτα τής πίστης. Είμαστε πολύ μακρυά από τόν εντοπισμό της. Μίσος κυριαρχεί ανάμεσα στούς χριστιανούς.