Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι βασανισμένων πολιτών στο Χαλέπι.

Ομαδικούς τάφους με δεκάδες άμαχους πολίτες σε αρκετές περιοχές του Χαλεπιού έχει ανακαλύψει μέχρι στιγμής ο ρωσικός στρατός, στον απόηχο των ερευνών που πραγματοποιεί στην εγκαταλελειμμένη πλέον πόλη της Συρίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σήμερα (26/12) το
ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, μέσω του εκπροσώπου του Igor Konashenkov, αρκετά από τα πτώματα έχουν βρεθεί με ελλείποντα μέρη του σώματος, καθώς και πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι.

«Η ολοκλήρωση της ευρείας επιχείρησης στο Χαλέπι θα καταρρίψει πολλούς μύθους που έχουν παρουσιαστεί στον κόσμο από τους δυτικούς πολιτικούς», υπογράμμισε ο Konashenkov, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα των ερευνών «θα σοκάρουν πολλούς».

Παράλληλα, εκτός από τα πτώματα των αμάχων, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αρκετοί εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους, αυτοκίνητα, εισόδους κτηρίων, ακόμα και παιδικά παιχνίδια.

«Επίσης ανακαλύφθηκαν επτά τεράστιες αποθήκες γεμάτες με πυρομαχικά και προμήθειες», προσθέτει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, καθώς οι επιχειρήσεις στις περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη εβδομάδα, η περιοχή του Χαλεπιού έχει εκκενωθεί πλήρως τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους αντάρτες, οι οποίοι παραδόθηκαν.

Πηγή:  bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: