Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

"Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας"


Image result for "Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας"
Το "Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας", ξεκινά με το εξής: "Η επιτυχία προϋποθέτει την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας από τις ελληνικές αρχές. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα μπορεί να καταστούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες. Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Μνημονίου πριν αυτές οριστικοποιηθούν και εγκριθούν νόμιμα."
Με άλλα λόγια η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν πλέον τεθεί υπό την κατοχή του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Δεν μπορεί να αποφασιστεί οτιδήποτε αν δεν πάρουν την έγκριση των "θεσμών".
Δεν υπάρχει χώρα που η κυβέρνησή της να έχει αποδεχθεί επίσημα μια τέτοια συμφωνία, και αυτό οφείλεται όχι τόσο στο ΔΝΤ, όσο στους "εταίρους" της ΕΕ.
Η "συμφωνία" αυτή δεν αφορά ούτε προτεκτοράτο, ούτε καν αποικία. Μιλάμε για αποδοχή καθεστώτος κατοχής από το ΔΝΤ και το Eurogroup.
"Δεν υπάρχει" πλέον άλλος νόμος σ’ αυτή τη χώρα, εκτός από τους νόμους και τις αποφάσεις των δανειστών. "Δεν υπάρχει" πλέον δικαιοσύνη, παρά μόνο για να δικάζει με κριτήριο τις σκοπιμότητες του μνημονίου. Ο ίδιος ο δημόσιος χώρος καταλύεται.
Ο καθορισμός των φόρων ανήκει πλέον αποκλειστικά στην ιδιωτική "Ανεξάρτητη Αρχή των Δημοσίων Εσόδων" με υπερσυνταγματική ισχύ. Κανείς δεν μπορεί να την προσβάλει, και σε κανέναν δεν θα λογοδοτεί. Υπάρχει για να τηρούνται κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που επιβάλλουν οι δανειστές. 
Πρώτη προτεραιότητα είναι η είσπραξη των οφειλόμενων, ακόμη και με την έκδοση χιλιάδων κατασχετηρίων. Έως το 2021 δεν θα υπάρχουν τα ασφαλιστικά ταμεία που σήμερα έχουν έλλειμμα σχεδόν 20 δις.Οι εργασιακές σχέσεις καταλύονται πλήρως. Όχι μόνο οι ομαδικές απολύσεις, αλλά και ο μισθός. Εργασιακά δικαιώματα δεν θα υπάρχουν πια, μόνο προσφορά και ζήτηση.
Οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται και θα γίνονται ηλεκτρονικά. Το Ελ Ντοράντο των κορακιών. 
Ο πολίτης πλέον δεν έχει δικαιώματα. Κανένα απολύτως. Ακόμη κι αν τα δικαστήρια της χώρας δικάσουν υπέρ του, τότε η απόφαση για την κυβέρνηση θα είναι καθαρά "συμβουλευτική" εφόσον αντίκειται στην "επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Μνημονίου".
Τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας περνούν στην αρμοδιότητα του "υπερταμείου", υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά.. Τα πάντα..
Επιπλέον συμφωνήσαμε την αποστρατιωτικοποίηση των ακριτικών νησιών, να κλείσουν τα στρατόπεδα και να μείνουν μόνο κάποια κλιμάκια με σκοπό τη "συνεργασία" υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την Τουρκία. Τα ακριτικά νησιά θα είναι υπό καθεστώς συνδιαχείρισης μαζί με την Τουρκία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σχόλιο στόν Αμέθυστο

ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...