Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Bρετανικές εκλογές: Επικράτηση των Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία με βάση τα exit polls


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Έκλεισαν οι κάλπες των εθνικών εκλογών σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία στις 22.00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls προβλέπεται επικράτηση των Συντηρητικών με 314 έδρες - αριθμός που μεταφράζεται σε απώλεια της αυτοδυναμίας τους στο κοινοβούλιο, καθώς χρειάζονται συνολικά 326 έδρες.
Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν ακολουθούν με 266 έδρες, καταγράφοντας άνοδο. Άνοδο φέρεται να σημειώνει και το Εθνικό Σκωτικό Κόμμα της Νικόλα Στέρτζον με 34 έδρες. Τέλος, το Κόμμα για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) φέρεται να βρίσκεται εκτός βρετανικού κοινοβουλίου. 
Εάν το αποτέλεσμα που προβλέπουν τα exit polls επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την Τερέζα Μέι. Για «ολοκληρωτικά καταστροφικό» αποτέλεσμα για το κόμμα και την Βρετανίδα πρωθυπουργό έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. 
Έπεσε η στερλίνα
Πτώση σημείωσε η στερλίνα έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση του exit poll, φτάνοντας τα 1,2792 δολάρια. Τις τελευταίες εβδομάδας βρισκόταν στα 1,28 με 1,30 δολάρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: