Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η Ουάσιγκτον προετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στην Συρία

Image result for Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η Ουάσιγκτον προετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στην Συρία
Η Μόσχα εκτιμά ότι η πρόσφατη ανακοίνωση της Ουάσιγκτον, πως η Δαμασκός ετοιμάζει επίθεση με χημικά όπλα, δεν στρέφεται μόνο εναντίον της συριακής κυβέρνησης, αλλά και εναντίον της Ρωσίας, ενώ αξιολογεί την σχετική καμπάνια που άρχισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό στα μέσα ενημέρωσης, υποστηριζόμενες από το Λονδίνο και το Παρίσι, ως προάγγελο στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, στην ουσία θυμίζει μια ευρείας κλίμακας πρόκληση τόσο σε στρατιωτικό όσο και πληροφοριακό επίπεδο, η οποία στρέφεται όχι μόνο κατά της συριακής κυβέρνησης αλλά και κατά της Ρωσίας» δήλωσε η Ζαχάροβα. Παράλληλα χαρακτήρισε τις κατηγορίες και τις απειλές αυτές απολύτως κυνικές, δεδομένων των απροκάλυπτα αντίθετων με το δίκαιο ενεργειών στις οποίες προβαίνει η λεγόμενη διεθνής συμμαχία κατά του ISIS, στην κυρίαρχη Συρία, όπως ήταν η πυραυλική επίθεση κατά του αεροδρομίου Σαϊράτ στις 7 Απριλίου, ο βομβαρδισμός των κυβερνητικών δυνάμεων στο Ντέιρ Ελ Ζόρ και η κατάρριψη του συριακού βομβαρδιστικού». Σ’ αυτές τις ενέργειες πρέπει να προστεθούν, είπε η Ζαχάροβα, οι μαζικοί θάνατοι αμάχων στην Ράκα και σε άλλες πόλεις από βομβαρδισμούς των δυνάμεων της διεθνούς συμμαχίας. Επικαλούμενη μάλιστα τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, επεσήμανε ότι «μόνο στην περίοδο του Ραμαζανιού, θύματα αυτών των βομβαρδισμών που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, υπήρξαν 500 άνθρωποί που δεν είχαν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».

Τέλος η Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην καμπάνια που έχουν αρχίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυριζόμενες ότι δήθεν η Δαμασκός ετοιμάζει χημική επίθεση, είπε ότι «η καμπάνια αυτή δεν είναι πρωτότυπη», αλλά αποτελεί ένα προάγγελο στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία. Υπενθύμισε μάλιστα ότι «το 2013 η προβοκάτσια, που βασίστηκε στους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών όπλων, αποτέλεσε την αφορμή για την άμεση επέμβαση της Δύσης στην Συρία» και πως η κλιμάκωση της κατάστασης απετράπη χάρη στην αποφασιστική στάση της Ρωσίας».

Στο μεταξύ η συριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι δήθεν προετοιμάζει νέα χημική επίθεση, Την εκτίμηση αυτή της συριακής κυβέρνησης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.

kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: