Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Βραδυφλεγής Προφητεία του Λευκού Οίκου για Νέα Χημική Επίθεση του Σύρου Προέδρου

Και εφαρμογή σκληρών αντιποίνων στον Άσαντ και τον στρατό του
Moon of Alabama, 27-6-17
[Η παράδοξη προχθεσινή προφητεία του Λευκού Οίκου, ότι ετοιμάζεται νέα χημική επίθεση μαζικής δολοφονίας αμάχων και αθώων παιδιών από το καθεστώς της Συρίας, αναφέρεται πως κατέπληξε στελέχη του Στέητ Ντηπάρτμεντ, του Πενταγώνου και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και φυσικά προκάλεσε διεθνή αίσθηση και ανησυχία. Η κατωτέρω υποδειγματική διερεύνησή της, υπό το μικροσκόπιο της εγκληματολογικής ανάλυσης –του ιστορικού, των κινήτρων και της επιδίωξης- από μιαν αμερικανική ιστοσελίδα ευρύτατα αναγνωρισμένης ειδικότητας, είναι πολύ διαφωτιστική (και για τους υπεύθυνους της εθνικής μας ασφάλειας) και εξαιρετικά ανησυχητική για όσα εκρηκτικά γεγονότα κυοφορούνται, στα οποία μας εμπλέκουν γειτνίαση και συμβάσεις. Ο πραγματικός τίτλος του άρθρου είναι: Ο Λευκός Οίκος Λέγει ότι Θα Σκηνοθετήσει Επίθεση με Χημικά ΄Οπλα στη Συρία»]
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Συρίας ετοιμάζει «επιθέσεις με χημικά όπλα». Αυτό είναι σαφώς ανυπόστατο. Η Συρία κερδίζει τον πόλεμο σε όλη τη χώρα. Οποιαδήποτε τέτοια επίθεση θα της ήταν επιζήμια. Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πρέπει επομένως να σημαίνει ότι προετοιμάζεται μια νέα αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας «σε αντίποινα» για μια ετοιμαζόμενη σκηνοθετημένη «επίθεση με χημικά όπλα», για την οποία θα κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση.
Τον Αύγουστο του 2013 η Συρία προσκάλεσε επιθεωρητές του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών ΄Οπλων να ερευνήσουν επιθέσεις με χημικά εναντίον του συριακού στρατού. Μόλις οι επιθεωρητές έφθασαν στην Δαμασκό, μια «χημική επίθεση» σκηνοθετήθηκε στη Γκούτα, πλησίον της Δαμασκού. Πλήθος βίντεο των τζιχαντιστών με σκοτωμένα παιδιά δημοσιεύτηκαν στα Δυτικά ΜΜΕ, με αναθέματα στη κυβέρνηση της Συρίας για το έγκλημα. Κανείς δεν εξήγησε με ποια λογική μπορούσε να οδηγηθεί η κυβέρνηση της Συρίας σε βομβαρδισμό με χημικά μιας περιοχής χωρίς την παραμικρή στρατιωτική σημασία, την ημέρα της άφιξης των επιθεωρητών δίωξης του εγκλήματος των χημικών επιθέσεων, που η ίδια είχε προσκαλέσει.
Η «επίθεση» ήταν εξόφθαλμα στημένη από τους ένοπλους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης και τους ξένους πάτρωνες τους. ΄Ηταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση Ομπάμα, για την εξαπόλυση επιθέσεων εναντίον της συριακής κυβέρνησης, αλλά εμποδίστηκε από την πρωτοβουλία της Ρωσίας για την απομάκρυνση και καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου αποτροπής του Ισραήλ.
Στις αρχές του 2017 ο νέος Πρόεδρος Τραμπ διατύπωσε θετικά σχόλια για την κυβέρνηση της Συρίας. Ο ΄Ασαντ μπορεί να παραμείνει, είπε. Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν εξασφαλίσει την υπεροχή και νικούσαν σε όλα τα μέτωπα. Δυο μέρες αργότερα μια «επίθεση με χημικά» σκηνοθετήθηκε στην κατεχόμενη από την Αλ Κάϊντα πόλη Χαν Σεϊκούν. Πλήθος πάλι από βίντεο τζιχαντιστών με σκοτωμένα παιδιά, προφανώς ετοιμασμένα νωρίτερα, πλημμύρισαν την Δυτική δημοσιότητα. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι δεν υπήρξε χημική επίθεση από την κυβέρνηση της Συρίας.* Αλλά η κυβέρνηση Τραμπ χρησιμοποίησε το επεισόδιο για να εξαπολύσει ομοβροντία πυραύλων εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου της Συρίας. Οι νεοσυντηρητικοί ήταν ενθουσιασμένοι. Τελικά είχαν τον Τραμπ υπό τον έλεγχό τους. Τα ΜΜΕ άλλαξαν μοτίβο, από τους αναθεματισμούς του Τραμπ για δεσμό με τη Ρωσία, στα εγκώμια για την αποφασιστική του αντίδραση στην πλαστογραφημένη «χημική επίθεση».
Στα τέλη Μαΐου ο νέος Γάλλος πρόεδρος Μακρόν φάνηκε πως αλλάζει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση της Συρίας. Η εχθρική στάση της Γαλλίας και των άλλων μελών της ΕΕ εναντίον του Σύρου προέδρου ΄Ασαντ άλλαξε ως δια μαγείας.
Ο Μακρόν είπε για τη Συρία: « Η βαθειά μου πεποίθηση είναι ότι χρειαζόμαστε έναν πολιτικό και διπλωματικό χάρτη πορείας. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα μόνο με την στρατιωτική δύναμη. Αυτό ήταν ένα συλλογικό σφάλμα στο οποίο υποπέσαμε. Η πραγματική μεταβολή που έκανα σ’ αυτό το θέμα είναι πως δεν είπα ότι η ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασάντ αποτελεί προϋπόθεση για όλα. Γιατί κανείς δεν μου παρουσίασε τον νόμιμο διάδοχό του.»
Αλλά ο Μακρόν πρόσθεσε και αυτό:
« ΄Εχω κόκκινες γραμμές για τα χημικά όπλα και τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Το είπα πολύ καθαρά στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Θα είμαι ασυμβίβαστος επ’ αυτού. ΄Ετσι η χρήση χημικών θα αντιμετωπίσει αντίποινα, ακόμη και αν η Γαλλία ενεργήσει μόνη».
Αυτό αμέσως άναψε κόκκινα φώτα προειδοποίησης. Και έγραψε το Φεγγάρι της Αλαμπάμα: Σας αρέσουν οι στημένες ιστορίες; Ακούστε τον Μακρόν ν’ αναγγέλλει την επόμενη χημική επίθεση με πλαστή σημαία στη Συρία.
 Όπως όλες οι «κόκκινες γραμμές», αυτές που χάραξε ο Μακρόν ήταν μια πρόσκληση στους Τακφίρι ισλαμιστές τρομοκράτες να εξαπολύσουν νέα σκηνοθετημένα επεισόδια. Αλλά και άλλοι είχαν την ίδιαν αντίδραση.
Το τέλος του πολέμου στη Συρία είναι εν όψει. Οι Αμερικανοί επιτελείς παραδέχτηκαν ότι έχασαν την κούρσα για την κατάληψη της Νοτιο-Ανατολικής Συρίας. ΄Ολες οι εξελίξεις  υπέρ τη Συρίας δείχνουν ότι ο πόλεμος έχει ουσιαστικά κερδηθεί -εκτός εάν κάποιος από τους εξωτερικούς πάτρωνες των τζιχαντιστών «ανταρτών» προκαλέσει νέα κλιμάκωση.
Μια τέτοια κλιμάκωση συμβαίνει τώρα. Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως έχει πληροφορίες πως η κυβέρνηση της Συρίας ετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά για να σκοτώσει «αθώα παιδιά».
Σε μιαν σκοτεινή ανακοίνωση, που παρουσίασε χωρίς καμιά τεκμηρίωση ή άλλη εξήγηση, ο Γραμματέας Τύπου Σην Σπάϊσερ είπε ότι οι ΗΠΑ «επισήμαναν πιθανές προετοιμασίες για μια νέαν επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς ΄Ασαντ, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει     μαζικές δολοφονίες αμάχων πολιτών και αθώων παιδιών».
Πρόσθεσε πως οι δραστηριότητες ήταν παρόμοιες με τις προετοιμασίες της επίθεσης της 17 Απριλίου,που θανάτωσε δωδεκάδες ανδρών, γυναικών και παιδιών και προειδοποίησε ότι εάν «ο κ. ΄Ασαντ εκτελέσει και άλλη μαζική δολοφονική επίθεση χρησιμοποιώντας χημικά όπλα, ο ίδιος και ο στρατός του θα πληρώσουν ακριβό τίμημα.»
Αρκετοί αξιωματούχοι του Στέητ Ντηπάρτμεντ, που συνήθως συντονίζουν τέτοιες ανακοινώσεις, δήλωναν πως βρέθηκαν προ εκπλήξεως και ότι η πληροφορία δεν είχε προηγουμένως συζητηθεί με άλλες  υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας. Κατά κανόνα, το Στέητ Ντηπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καλούνται να γνωμοδοτήσουν προτού ο Λευκός Οίκος εκδώσει μιαν ανακοίνωση  που θα έχει αντίκτυπο στις ξένες πρωτεύουσες.
Πέντε Αμερικανοί αξιωματούχοι της ΄Αμυνας δήλωσαν πως δεν ήξαιραν από πού μπορούσε να προέλθει η χημική επίθεση και ότι δεν είχαν ιδέα πως ο Λευκός Οίκος ετοίμαζε ανακοίνωση.
Σημειώστε πως πρώτο στο πρόγραμμα της ημέρας 27/6/2017 του Προέδρου Τραμπ ήταν  πρωινό τηλεφωνικό ραντεβού με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, πριν από την μυστική ενημέρωση και ακολουθούσε συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Μακ Μάστερ.
Εντατικές αμερικανικές αναγνωριστικές πτήσεις σημειώνονταν κατά μήκος των ακτών της Συρίας.
Ο Βρετανός υπουργός Αμύνης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του είναι «απολύτως σύμφωνη» για οποιαδήποτε αμερικανικά «αντίποινα» σε χημική επίθεση στη Συρία.
Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Μάτις ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν του Κούρδους της Συρίας και μετά την ήττα του «Ισλαμικού Κράτους».
Κατά το τελευταίο τριήμερο, οι επιθέσεις της Αλ Κάϊντα εναντίο θέσεων του συριακού στρατού κοντά στα κατερχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν υποστηρίζονταν με επιθέσεις ισραηλινών αεροπλάνων.
Όλα αυτά σαφώς αποτελούν μια συντονισμένη επιχείρηση των «Δυτικών» υποστηρικτών των Τακφίρι τζιχαντιστών στη Συρία. Σκοπό τους έχουν να αποτρέψουν τη νίκη της Συρίας και των συμμάχων της. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να τεμαχίσουν τη χώρα.
Η ανακοινωθείσα σκηνοθετημένη «χημική επίθεση» και τα «αντίποινα» τα οποία προορίζεται να δικαιολογήσει, θα σημειωθούν πιθανότατα στη Νότιο-Δυτική Συρία, πέριξ της Ντεράα, όπου όλες οι τελευταίες απόπειρες των υποστηριζόμενων από τι Ισραήλ και τις ΗΠΑ Τακφίρι τζιχαντιστών  απέτυχαν να εκδιώξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Η «προβοκάτσια» που προετοιμάστηκε από τον Μακρόν και τον Λευκό Οίκο και υποστηρίχτηκε από τη Βρετανία, σχεδιάζεται πιθανώς να συμβεί λίγο πριν ή κατά την διάρκεια της προσεχούς συνόδου των G-20 στο Αμβούργο.
Ο Τραμπ θα πρέπει να επιτύχει μια «συμφωνία» (ή να κάνει πόλεμο) με την Ρωσία και οι αναγγελθείσα σκηνοθετημένη «χημική επίθεση» θα είναι το σημείο πίεσης στον Πούτιν. Οι νεοσυντηρητικοί στην κυβέρνησή του θέλουν να τεμαχίσουν την Συρία και ο Τραμπ έχει επιφορτιστεί να αποσπάσει τη ρωσική συγκατάθεση ( ή αλλιώς . . .)
Η Συρία επαναλαμβάνει ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα. Και η Ρωσία προειδοποίησε εναντίον οιασδήποτε επίθεσης και χαρακτήρισε τις αμερικανικές απειλές απαράδεκτες.

Αποκαλυπτικό άρθρο του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου ερευνητή Σέϋμουρ Χέρς, επικαλούμενο αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, αποκάλυψε την προτεραία της πολύκροτης ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου ότι η  δήθεν επίθεση με χημικά στο Χαν Σεϊχουν ήταν ανυπόστατη, εν γνώσει των μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης και ότι παρά την γνώση του ψεύδους διατάχθηκαν τα «αντίποινα» με ομοβροντία πυραύλων κατά του αεροδρομίου της συριακής αεροπορίας. Οι αποκαλύψεις του Χερς δεν άλλαξαν ωστόσο την προχθεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που αναφέρεται στο «προηγούμενο» χημικής επίθεσης στις 17 Απριλίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: