Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ιδιαίτερη αναφορά Πάπα στους Φαναριώτες που έστειλε ο Βαρθολομαίος στο Βατικανό

19437789_10212210241905364_2194359402137074673_n.jpg

Είναι σημάδι αποστολικής κοινωνίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Του Μανώλη Κείου
Ιδιαίτερη αναφορά στον “αδελφό” Βαρθολομαίο και στην αντιπροσωπεία του Φαναρίου έκανε σήμερα στην Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, ο Πάπας Φραγκίσκος.
Μεταξύ άλλων επισήμανε τα χαρακτηριστικά και των σημερινών αποστόλων που ομολογούν τον Χριστό, δέχονται διώξεις, για να είναι κύριοι της προσευχής. Στο σημερινό κόσμο, «πολλοί Χριστιανοί είναι περιθωριοποιημένοι, συκοφαντούνται, υπομένουν διακρίσεις, γίνονται αντικείμενο της βίας ή θανάτου» και συχνά «σε μια ατμόσφαιρα σιωπής – όχι συχνά συνένοχης σιωπής».
Ο ποντίφικας όμως πέραν των άλλων στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία της αντιπροσωπείας που απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Σύμφωνα με την παράδοση της ανταλλαγής επίσημων επισκέψεων με τους Ρωμαιοκαθολικούς η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ταξίδεψε στο Βατικανό για τον εορτασμό της Θρονικής Εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου.
Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, η Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πάπα Φραγκίσκο, Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, μετέφερε τον…. αδελφικό χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Πάπα. Σημειωτέον ότι την Αντιπροσωπεία συναποτελούν ο Μέγας Σύγκελλος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Χοροζίδης και ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, Βιβλιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Για αυτήν την αντιπροσωπεία λοιπόν έκανε ειδική μνεία ο κ. Φραγκίσκος σήμερα το πρωί επισημαίνοντας πως η κίνηση του κ. Βαρθολομαίου να στείλει της προαναφερθείσα ομάδα αποτελεί “σημάδι της αποστολικής κοινωνίας”.
“Ο Κύριος παρεμβαίνει όταν προσευχόμαστε, είναι πιστός στην αγάπη που έχουμε ομολογήσει και είναι κοντά μας στις δοκιμασίες. (…) Ο ίδιος ο Κύριος ο οποίος επιθυμεί διακαώς να δει όλο το κοπάδι του συγκεντρωμένο, ευλογεί και πρακολουθεί από πάνω ακόμη και την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και τον αγαπητό αδελφό Βαρθολομαίο, ο οποίος εδώ έχει στείλει ένα σημάδι της αποστολικής κοινωνίαςτόνισε χαρακτηριστικά συνεχίζοντας την τακτική της “αδελφολογίας” με κάθε αφορμή.


www.pentapostagma.gr

katanixis



                   ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: