Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΝΑ: ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ & Η ΡΟΖ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ.

ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ 

Άρθρο του Francesco Lamendola
Μετάφραση: Θεόδωρος Λάσκαρης
Σήμερα, υπάρχει ένας σιωπηλός λαός, ένας μικρός λαός, πιθανόν, γιατί τον μετέτρεψαν σε μειοψηφία και επί πλέον του απαγορεύτηκε να ομιλεί, να εκφράζεται ακόμα και για να εκδηλώσει την δυσφορία του και τον πόνο του. Πράγμα που κάποτε, στις λιγότερο δημοκρατικές και ‘φωτισμένες’ εποχές, δεν το απαγόρευαν ούτε στους ανθρώπους του περιθωρίου. Ακόμη και στο ζητιάνο, στο μέθυσο και στον αλήτη επιτρεπόταν να γκρινιάζει και να παραπονιέται για τη μοίρα του. Αντιθέτως, σήμερα, σε αυτόν τον σιωπηλό λαό του δέθηκε η γλώσσα, όχι με το φίμωτρο που έβαζαν τις παλαιές εποχές στους καταδικασμένους σε θάνατο για να μην φωνάζουν, αλλά με την απειλή να υποστεί μία μήνυση, να ψάχνει για δικηγόρο και να καταλήξει καταδικασμένος το λιγότερο με ένα πρόστιμο, εάν όχι στη φυλακή ή στην υποχρεωτική παρακολούθηση μιας σειράς μαθημάτων ‘κοινωνικής  επανεκπαίδευσης’.

Ο λαός για τον οποίο μιλάμε είναι πλέον μία μειοψηφία, αλλά δεν είναι ο λαός κάποιας κοινωνικά αναγνωρισμένης μειοψηφίας. Αντίθετα, αυτός αποτελείται από τα υπολείμματα αυτού που μέχρι πριν κάποια χρόνια, ήταν σίγουρα η πλειοψηφία του πληθυσμού· μία πλειοψηφία που έλειωσε όπως το χιόνι στον ήλιο όταν μερικές ιδεολογικοποιημένες και επιθετικές μειοψηφίες, με την κρυφή αλλά και φανερή, υποστήριξη ισχυρών πολιτικών και οικονομικών λόμπι, εξαπέλυσαν μία σειρά επιθέσεων ενάντια στις υποτιθέμενες ‘διακρίσεις’. Στην πραγματικότητα, ο στόχος τους ήταν να καταλάβουν όλα τα νευραλγικά κέντρα των θεσμικών οργάνων και, κατά συνέπεια, της κοινωνίας. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα,συμπεριλαμβανομένης και της  Καθολικής Εκκλησίας, από το εσωτερικό της οποίας ίσως ξεκίνησε η αποφασιστική επίθεση, εκείνη που έθεσε σε κρίση και προκάλεσε την κατολίσθηση όλων των άλλων θέσεων, που θα αποκαλούσαμε ‘παραδοσιακές’.
  
Αυτές οι ομόκεντρες κα ταυτόχρονες επιθέσεις, ίσως στην αρχή είχαν μία δυναμική μόνο τακτικής φύσης, δηλαδή περιορισμένη. Πιθανόν, ο σκοπός τους ήταν να δοκιμάσουν το έδαφος και να διαπιστώσουν τη στερεότητα της ενάντιας παράταξης.  Η οποία ωστόσο, δεν ήταν καθόλου έτοιμη να αντιμετωπίσει την επίθεση, εξαιτίας του απλού γεγονότος ότι δεν βρισκόταν σε πόλεμο εναντίον κανενός. Τα όσα πρέσβευε η τελευταία, που εκπροσωπούσε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ήταν η ‘ομαλότητα’, αυτό δηλαδη το οποίο είναι το αναγκαίο στην κοινωνική ζωή και ωστόσο σήμερα θεωρείται ‘παρωχημένο’ και ‘αποτρόπαιο’. 

Όμως αργότερα, οι προαναφερόμενες μειοψηφίες, όταν είδαν ότι δεν υπήρχαν άμυνες ή ότι ήταν εξαιρετικά ευάλωτες κατάλαβαν ότι αρκούσε μόνο να σπρώξουν την δράση εις βάθος και αυτές (οι άμυνες) θα κατέρρεαν εύκολα. Κατάλαβαν επίσης ότι η όλη επιχείρηση δεν παρουσίαζε κινδύνους ούτε δυσκολίες και θα κατέληγε σε μία ακαταμάχητη προέλαση, όπως ένα μαχαίρι που βυθίζεται στο βούτυρο. Με άλλα λόγια, η κοινωνία ήταν ώριμη για την κατάρρευση, περίμενε μόνον μία ή περισσότερες μειοψηφίες, πλαισιωμένες και καλά εκπαιδευμένες, να εμφανιστούν, για να σηκώσει λευκή σημαία και να παραδοθεί. 

Έτσι, εκατομμύρια άνθρωποι αιχμαλωτίστηκαν από λίγες χιλιάδες και το ωραίο είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ούτε καν το κατάλαβαν. Βρέθηκαν σε ομηρία από τους νέους κυρίαρχους χωρίς να έχουν το χρόνο και τον τρόπο να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβαινε. Να το πούμε ακόμη καλύτερα: δεν κατάλαβαν ότι υπήρξε ένας πόλεμος και ότι αυτοί έχασαν, έτσι τώρα πρέπει να υποστούν την μοίρα των ηττημένων, δηλαδή να υπακούσουν στη θέληση του νικητή. Σε αυτή την άγνοια συνέβαλε αποφασιστικά το γεγονός ότι στην κουλτούρα της κοινωνίας μας, από αρκετό καιρό, είχε διαδοθεί ο ιός μιας βαριάς ασθένειας: η απώλεια της αυτοεκτίμησης, της εμπιστοσύνης και της αγάπης για τον εαυτό της. Κάτι το οποίο την μετέτρεψε αυτόματα στο θύμα του οποιουδήποτε θα ήθελε να σηκώσει το χέρι για να δώσει το τελικό  χτύπημα.

                                    
H ΡΟΖ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Άρθρο του di Massimo Viglione
  
Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισκέφθηκε την Ιταλία με το ‘σύζυγο’ του. Έτσι, στις διάφορες επίσημες επισκέψεις και δεξιώσεις, έφερνε μαζί του έναν άλλο άνδρα και τον παρουσίαζε ως ‘σύζυγο’ (κάτι που αφήνει να υποτεθεί ότι αυτός είναι η ‘σύζυγος’ και η ‘πρώτη κυρία του Λουξεμβούργου’).

Είναι εμφανές, πως δεν πρόκειται τόσο για μια προκλητική επίθεση αλλά για μία επίθεση με διαλυτοποιητικό χαρακτήρα. Προφανώς, το έκανε κατά παραγγελία άλλων δυνάμεων, που καθόρισαν ότι έφθασε η στιγμή να σπάσουν αυτό το ‘ταμπού’ σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο. Εν ολίγοις, είναι κατανοητό πως πρόκειται για μία σκηνοθεσία, όχι υπό την έννοια ότι οι δύο δεν είναι πράγματι ομοφυλόφιλοι και εραστές, αλλά επειδή με αυτή τους την πράξη προσπαθούν να επιτύχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και σε αυτο εντοπίζεται η ουσία του ζητήματος. Αυτοί οι δύο κύριοι έγιναν επίσημα δεκτοί από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και από τα υψηλότερα αξιώματα του κράτους σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και όχι μόνον αυτό, έγιναν δεκτοί και στο Βατικανό…

Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα: τους δέχτηκαν ως δύο φίλους που βρίσκονται σε εκδρομή ή ως ‘συζύγους’; Και η ερώτηση δεν είναι ήσσονος σημασίας. Πριν κάποια χρόνια, ένα τέτοιο περιστατικό θα ήταν αδιανόητο και όχι μόνο στο Βατικανό. Ασφαλώς, πάντα υπήρχαν πολιτικοί και αρχηγοί κρατών ομοφυλόφιλοι, αλλά στην ιδιωτική τους ζωή. Τώρα δημοσιοποιούν τη θέση τους και παντρεύονται. Τώρα, ο γάμος τους επισημοποιείται στη διεθνή διπλωματία, ακόμη και στο Βατικανό.

Βλέποντας αυτά τα πράγματα νοιώθεις την επιθυμία να ‘κρεμάσεις το σπαθί’ και να τους στείλεις όλους στο διάολο, να πάψεις να ασχολείσαι. Όμως, σήμερα περισσότερο από ποτέ, εναπόκειται σε εμάς τους λαϊκούς χριστιανούς, συνδεδεμένους -ούτε καν με την Παράδοση- αλλά με το Κοινό Καλό, ίσως ακόμη και μόνο εκείνο των παιδιών μας, να δώσουμε την πιο σημαντική μάχη όλης της ανθρώπινης ιστορίας. Διότι «Όταν πέφτουν οι μεγάλοι, είναι η σειρά των μικρών να καθοδηγήσουν» (Tolkien).

Αυτή η επίσκεψη ήταν πιο ανατρεπτική κι από έναν παγκόσμιο πόλεμο και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν...


Σημείωση: επειδή, ως γνωστό, η CIA έχει μία συμπάθεια για τα πραξικοπήματα όλων των χρωμάτων, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από τα ροζ. Στην Ουάσιγκτον υπάρχει η  μη  κυβερνητική οργάνωση NationalCenter for Transgender Equality η οποία ‘μάχεται’ για τα δικαιώματα των τραβεστί, τρανσέξουαλς κλπ. Τρέξτε τη σελίδα προς τα κάτω για να δείτε ποιος είναι μεταξύ των σπονσόρων της. 

Θεόδοτος

maria.p. είπε...

"Αυτή η επίσκεψη ήταν πιο ανατρεπτική κι από έναν παγκόσμιο πόλεμο και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν..."
Θεωρούμε ότι ζούμε μια μεγάλη Ανατροπή σαν ένα γεγονός που αγκαλιάζει με ολοκληρωμένο τρόπο το οικοδόμημα του πολιτισμού μας.Τα κοινωνικά μας συστήματα, τη ζωή και τη σκέψη μας, την ύπαρξή μας σαν ανθρώπινο είδος.
Δεν πρόκειται όμως μόνο για "ανατροπή εννοιών και δεδομένων", ούτε για "αλλαγή προτύπων", ή "κοινωνικών σχημάτων" όπως η οικογένεια.Τέτοιου είδους ανατροπές έχουν συμβεί πολλές φορές στην ιστορία από την μετάβαση της κοινωνίας από ένα επίπεδο σε ένα άλλο, ή από την κατάκτηση ενός πολιτισμού από κάποιον άλλο.
Είναι κάτι πολύ βαθύτερο, που ξεπερνάει ακόμα και της έννοια της "ανατροπής".
Ανατροπή μπορεί να είναι το γκρέμισμα δεδομένων και η αντικατάστασή τους από κάποια άλλα. Γνωρίζουμε ότι ο "εκπληκτικός" 20ος αιώνας περιλαμβάνει τις μεγάλες ανατροπές στην επιστήμη και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο, την πρωτοφανή δύναμη της τεχνολογίας (και όχι μόνο) που δόθηκε στον άνθρωπο, όπως και τις μεγάλες ανατρεπτικές "φιλοσοφικές" κοσμοθεωρίες.
που (όσο και αν δεν φαίνεται εύκολα), η αποδοχή και παγίωσή τους ήταν απόρροια αυτών των επιστημονικών ανατροπών.
Κυρίως της "θεωρίας της σχετικότητας" που ανέτρεψε την έννοια της "ύλης", και των διαστάσεών της (σήμερα μιλάμε για "ν" διαστάσεις, που σημαίνει ότι οι "πραγματικές" μορφές είναι κάτι σαν "κινούμενες σκιές" χωρίς σχήμα, που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τις "υλικές αισθήσεις μας).
Η κβαντική φυσική μας είπε ότι "δεν υπάρχει ύλη", τα πάντα είναι ένας κοχλάζων ωκεανός ενέργειας και ότι αντιλαμβανόμαστε ως "ύλη" είναι τα συμπυκνώματά της. Σήμερα προχωράει πιο πέρα και μας λέει ότι δεν πρόκειται ούτε για ενέργεια. Είναι κάτι πιο πέρα. Η ενέργεια απλώς περνάει σε κάποιες ποσότητες για να δημιουργήσει (υποκειμενικές) εικόνες ενός "άλλου γεγονότος" εντελώς διαφορετικού απ΄αυτό που βλέπουμε, που διαδραματίζεται σε άλλη πραγματικότητα.
Κατέρρευσε λοιπόν όχι μόνο η έννοια της σταθερότητας, αλλά η ίδια η έννοια της πραγματικότητας. Έγιναν όλα ρευστά, ασταθή και υποκειμενικά. Ο κόσμος και η αλήθεια μας.
[Βρήκαν έδαφος και εξαπλώθηκαν όλα τα υπόλοιπα, η ψυχανάλυση ως εξερεύνηση του ασυνείδητου, ο υπαρξισμός, η "θεμελίωση" ενός "νέου είδους σκέψης" από την Ψυχολογία.]
Σήμερα όμως πηγαίνουμε ακόμα πιο πέρα. Πιο πέρα ακόμα και από την αστάθεια.
Καθώς καταρρέουν οι έννοιες της Φυσικής, το κοσμολογικό μοντέλο μας, οι ιδεολογίες μας, οι κοινωνίες μας, η οικονομία μας, τα σύνορά μας, η συνοχή μας, οι "δογματικές" κοινωνικές και θρησκευτικές αλήθειες μας, ακόμα και η κοινή λογική μας, καταρρέει μαζί τους η ίδια η έννοια της "ασφάλειας". Όχι σαν ψυχολογικό γεγονός και συναίσθημα, (παρόλο που καταρρέει και αυτό). "Ασφάλεια" ως προς την "οριοθέτηση της πραγματικότητας".Ως προς την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ατομική και συλλογική αντίληψη.
Όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς πια να μιλάς για "ανατροπή" (μετάβαση από μια σταθερή κατάσταση σε μια αντίθετη σταθερή κατάσταση), ούτε μόνο για "ρευστότητα" και "αστάθεια" (όλα είναι σχετικά και υπό εξέταση με "λογικά" ή άλλα κριτήρια).
Μιλάς πλέον για "παράνοια".
Και αν δεν φαίνεται ακόμα ξεκάθαρα [παρόλο που υπάρχουν ήδη πολλά "σχιζοφρενικά" δείγματα όπως η αμφισβήτηση του "βιολογικού φύλου" που καταλήγει μάλιστα σε απόρριψη και αντικατάσταση από το "ψυχολογικό φύλο" ή ακόμα χειρότερα από το "ανύπαρκτο φύλο"], είναι γιατί υπάρχει μια (εικονική) πραγματικότητα λόγω ανθρώπων-φορέων "έκφρασης παλαιότερων κοινωνικών συστημάτων", όχι απαραίτητα θετικών, αλλά και (λίγο έως πολύ) αρνητικών, όμως σταθερών.Που δρουν ακόμα ως "σημείο αναφοράς" (θετικό ή αρνητικό) για την τοποθέτηση των άλλων.
Όμως αυτό κλονίζεται. Η νέα ανθρωπότητα (όπως προσπαθούν σήμερα να την "επαναπρογραμματίσουν"), θα κινείται σε μια κατάσταση ιδιότυπης "Νιρβάνας" "πέρα απ΄το καλό και το κακό", όχι σαν "θέση", ούτε σαν "υπέρβαση" όπως επαγγέλεται ο νεοβουδισμός αλλά σαν "θέση στο κενό" σαν "ανυπαρξία τοποθέτησης", και όχι με την έννοια της "αστάθειας" και "προσπάθειας να βρει την αλήθεια", αλλά με την έννοια της "ανυπαρξίας" του "θανάτου".
Δεν πρόκειται λοιπόν πλέον για "χειραγώγηση" του ανθρώπινου είδους με "πολιτικά κοινωνικά ή ψυχολογικά μέσα". Πρόκειται για διάλυση.
Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί σήμερα να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό, ώστε να αντιμετωπιστεί. Πρόκειται για την εξαπόλυση της μεγαλύτερης δαιμονικής πανουργίας στην ιστορία.

2 σχόλια:

maria.p. είπε...

"Αυτή η επίσκεψη ήταν πιο ανατρεπτική κι από έναν παγκόσμιο πόλεμο και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν..."

Θεωρούμε ότι ζούμε μια μεγάλη Ανατροπή σαν ένα γεγονός που αγκαλιάζει με ολοκληρωμένο τρόπο το οικοδόμημα του πολιτισμού μας.Τα κοινωνικά μας συστήματα, τη ζωή και τη σκέψη μας, την ύπαρξή μας σαν ανθρώπινο είδος.
Δεν πρόκειται όμως μόνο για "ανατροπή εννοιών και δεδομένων", ούτε για "αλλαγή προτύπων", ή "κοινωνικών σχημάτων" όπως η οικογένεια.Τέτοιου είδους ανατροπές έχουν συμβεί πολλές φορές στην ιστορία από την μετάβαση της κοινωνίας από ένα επίπεδο σε ένα άλλο, ή από την κατάκτηση ενός πολιτισμού από κάποιον άλλο.
Είναι κάτι πολύ βαθύτερο, που ξεπερνάει ακόμα και της έννοια της "ανατροπής".
Ανατροπή μπορεί να είναι το γκρέμισμα δεδομένων και η αντικατάστασή τους από κάποια άλλα. Γνωρίζουμε ότι ο "εκπληκτικός" 20ος αιώνας περιλαμβάνει τις μεγάλες ανατροπές στην επιστήμη και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο, την πρωτοφανή δύναμη της τεχνολογίας (και όχι μόνο) που δόθηκε στον άνθρωπο, όπως και τις μεγάλες ανατρεπτικές "φιλοσοφικές" κοσμοθεωρίες.
που (όσο και αν δεν φαίνεται εύκολα), η αποδοχή και παγίωσή τους ήταν απόρροια αυτών των επιστημονικών ανατροπών.
Κυρίως της "θεωρίας της σχετικότητας" που ανέτρεψε την έννοια της "ύλης", και των διαστάσεών της (σήμερα μιλάμε για "ν" διαστάσεις, που σημαίνει ότι οι "πραγματικές" μορφές είναι κάτι σαν "κινούμενες σκιές" χωρίς σχήμα, που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τις "υλικές αισθήσεις μας).
Η κβαντική φυσική μας είπε ότι "δεν υπάρχει ύλη", τα πάντα είναι ένας κοχλάζων ωκεανός ενέργειας και ότι αντιλαμβανόμαστε ως "ύλη" είναι τα συμπυκνώματά της. Σήμερα προχωράει πιο πέρα και μας λέει ότι δεν πρόκειται ούτε για ενέργεια. Είναι κάτι πιο πέρα. Η ενέργεια απλώς περνάει σε κάποιες ποσότητες για να δημιουργήσει (υποκειμενικές) εικόνες ενός "άλλου γεγονότος" εντελώς διαφορετικού απ΄αυτό που βλέπουμε, που διαδραματίζεται σε άλλη πραγματικότητα.
Κατέρρευσε λοιπόν όχι μόνο η έννοια της σταθερότητας, αλλά η ίδια η έννοια της πραγματικότητας. Έγιναν όλα ρευστά, ασταθή και υποκειμενικά. Ο κόσμος και η αλήθεια μας.
[Βρήκαν έδαφος και εξαπλώθηκαν όλα τα υπόλοιπα, η ψυχανάλυση ως εξερεύνηση του ασυνείδητου, ο υπαρξισμός, η "θεμελίωση" ενός "νέου είδους σκέψης" από την Ψυχολογία.]
Σήμερα όμως πηγαίνουμε ακόμα πιο πέρα. Πιο πέρα ακόμα και από την αστάθεια.
Καθώς καταρρέουν οι έννοιες της Φυσικής, το κοσμολογικό μοντέλο μας, οι ιδεολογίες μας, οι κοινωνίες μας, η οικονομία μας, τα σύνορά μας, η συνοχή μας, οι "δογματικές" κοινωνικές και θρησκευτικές αλήθειες μας, ακόμα και η κοινή λογική μας, καταρρέει μαζί τους η ίδια η έννοια της "ασφάλειας". Όχι σαν ψυχολογικό γεγονός και συναίσθημα, (παρόλο που καταρρέει και αυτό). "Ασφάλεια" ως προς την "οριοθέτηση της πραγματικότητας".Ως προς την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ατομική και συλλογική αντίληψη.

maria.p. είπε...

Όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς πια να μιλάς για "ανατροπή" (μετάβαση από μια σταθερή κατάσταση σε μια αντίθετη σταθερή κατάσταση), ούτε μόνο για "ρευστότητα" και "αστάθεια" (όλα είναι σχετικά και υπό εξέταση με "λογικά" ή άλλα κριτήρια).
Μιλάς πλέον για "παράνοια".
Και αν δεν φαίνεται ακόμα ξεκάθαρα [παρόλο που υπάρχουν ήδη πολλά "σχιζοφρενικά" δείγματα όπως η αμφισβήτηση του "βιολογικού φύλου" που καταλήγει μάλιστα σε απόρριψη και αντικατάσταση από το "ψυχολογικό φύλο" ή ακόμα χειρότερα από το "ανύπαρκτο φύλο"], είναι γιατί υπάρχει μια (εικονική) πραγματικότητα λόγω ανθρώπων-φορέων "έκφρασης παλαιότερων κοινωνικών συστημάτων", όχι απαραίτητα θετικών, αλλά και (λίγο έως πολύ) αρνητικών, όμως σταθερών.Που δρουν ακόμα ως "σημείο αναφοράς" (θετικό ή αρνητικό) για την τοποθέτηση των άλλων.
Όμως αυτό κλονίζεται. Η νέα ανθρωπότητα (όπως προσπαθούν σήμερα να την "επαναπρογραμματίσουν"), θα κινείται σε μια κατάσταση ιδιότυπης "Νιρβάνας" "πέρα απ΄το καλό και το κακό", όχι σαν "θέση", ούτε σαν "υπέρβαση" όπως επαγγέλεται ο νεοβουδισμός αλλά σαν "θέση στο κενό" σαν "ανυπαρξία τοποθέτησης", και όχι με την έννοια της "αστάθειας" και "προσπάθειας να βρει την αλήθεια", αλλά με την έννοια της "ανυπαρξίας" του "θανάτου".
Δεν πρόκειται λοιπόν πλέον για "χειραγώγηση" του ανθρώπινου είδους με "πολιτικά κοινωνικά ή ψυχολογικά μέσα". Πρόκειται για διάλυση.
Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί σήμερα να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό, ώστε να αντιμετωπιστεί. Πρόκειται για την εξαπόλυση της μεγαλύτερης δαιμονικής πανουργίας στην ιστορία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...