Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Μια σημαντική προειδοποίηση - Στο Κραν Μοντανά η καρδιά της Κύπρου θα σταματήσει να χτυπά...

  • Στιγμιότυπο από το χθεσινό δείπνο για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά (φωτ.: twitter.com / federicamog)
Eδώ δεν μιλούμε για ρεζιλίκια. Μιλούμε για καραγκιοζιλίκια των Ηνωμένων Εθνών, ενός διεθνούς  οργανισμού, στον οποίο έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας, εμείς τα κορόιδα, για λύση στη βάση του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού. Αυτά που εκτυλίσσονται στο Κυπριακό με πρωταγωνιστή τον ΟΗΕ είναι καθαρή κοροϊδία του διεθνούς οργανισμού, εις βάρος ενός μικρού λαού, θύματος μίας βάρβαρης επίθεσης και ενός τεράστιου εγκλήματος διαπραχθέντος και συνεχιζόμενου από την Τουρκία.
Ο ΟΗΕ, από καταφύγιο των δικαίων του λαού μας, έχει μετατραπεί σε άντρο προώθησης των τουρκικών επιδρομικών σχεδίων. Με συναίνεση των τραγικών ηγετών μας. 
Ο ΟΗΕ αρνείται να αναγνωρίσει ότι είναι παράνομες και πρέπει να τερματισθούν οι ξένες εγγυήσεις επί ενός ανεξάρτητου κράτους. Με συναίνεση του δικού μας ηγέτη, αναγνωρίζει ως «ζωτικής σημασίας» τις τουρκικές εγγυήσεις για τους Τουρκοκυπρίους. Και σε έγγραφο τού, κακή τη μοίρα, μεσολαβητή τους, εισηγούνται την εξαφάνιση ενός κράτους μέλους τους, της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ξαφνικά έρχεται αρμόδιος των Ηνωμένων Εθνών και δηλώνει πως το έγγραφο-οδηγός είναι έτοιμο. Και ύστερα από ελάχιστη ώρα ανατρέπει τις δηλώσεις του και λέγει πως δεν θα υπάρξει έγγραφο ενώπιον της πενταμερούς διάσκεψης. Ερασιτεχνισμός, ανευθυνότητα, ανικανότητα. Τα Ηνωμένα Έθνη αδυνατούν να συντάξουν ένα έγγραφο-οδηγό, προφανέστατα επειδή δεν συμφωνούν σε όσα περιέχει τα εμπλεκόμενα μέρη. Πρωτοφανής ανικανότητα. Και εφόσον δεν συμφωνούν στο περιεχόμενο ενός εγγράφου, πώς θα συμφωνήσουν στην ουσία των διαπραγματεύσεων; Η διάσκεψη κατέληξε σε ναυάγιο προτού ξεκινήσει. Και, όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκινά με την κουστωδία του  να πάει σε μία ήδη ναυαγήσασα διάσκεψη.
Ο Έιντε δηλώνει πως απέτυχε η προσπάθειά του για κοινό έγγραφο και πως η διάσκεψη θα συνεχίσει από εκεί που έμειναν τα τρία Μον Πελεράν και η Γενεύη.
Στ' αλήθεια, πού μείναμε; Στην κατηγορηματική δήλωση του Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τις εγγυήσεις της και δεν αποσύρει τον στρατό της. Επιπλέον απαιτεί όπως οι Τούρκοι υπήκοοι τυγχάνουν των τεσσάρων βασικών ελευθεριών. Γυρόν-γυρόν του μπάκαρη το εθνικό θέμα, με αφετηρία πάντοτε τις τουρκικές θέσεις!
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εν γνώσει του πάει σε μία διάσκεψη σημαδεμένης τράπουλας. Με αντιπάλους απέναντί του την Τουρκία, τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Έθνη. Και με επιτήδειο ουδέτερο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στη μέγγενη της διεθνούς απαίτησης, «λύση τώρα και όποια λύση». Άρχισε η συγχορδία των φαρισαϊκών ευχών. ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία σε πρώτο στάδιο, συγχαίρουν τους «δύο ηγέτες», τον νόμιμο και τον εγκάθετο, για τη βούληση λύσης που επιδεικνύουν. Είναι τόσο αχάμπαροι,  ώστε δεν γνωρίζουν ότι ο μεν νόμιμος ηγέτης θα συνομιλεί με το μυαλό στις προεδρικές εκλογές και ο άλλος στην προώθηση των σχεδίων της Τουρκίας. Μιλούν για χρυσή ευκαιρία. Το μυαλό τους και μια λίρα. Χρυσή ευκαιρία μόνο για την Τουρκία, η οποία έχει στην τσέπη νομιμοποιημένες όλες τις παράνομες θέσεις της. 
Από σήμερα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων θα μας διαλαλούν πως «η καρδιά της Κύπρου κτυπά στο Κραν Μοντανά». Όπως κτυπούσε στα τρία Μον Πελεράν, στη Γενεύη και στη Νέα Υόρκη. Χρόνο με τον χρόνο, οι κτύποι της καρδιάς της έγιναν βαρύτεροι. Στο Κραν Μοντανά θα σταματήσει να κτυπά οριστικά. Πόσες διεθνείς συνωμοσίες θα αντέξει και πόσα τραγικά λάθη των ηγετών της; Μια καρδιά είναι. Θα σπάσει...
Αναδημοσίευση από το sigmalive.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: